Cena za práci - základová deska + hrubá stavba. Je to ok?

Zdravim, prosim o nazor. Dostali jsme nabidku od firmy na stavbu zakladove desky + hrube stavbz a za praci si rekli 300 az 350 tis. - je ta castka za praci OK, nebo je to moc?
Odpovědět
za dům 4x6 metrů to bude jistě dost, za dům 15x20 to bude třeba málo...
Odpovědět
Profilova fotka
@plaintruth :-D
Odpovědět
přesně jak píší výše, musíte trošku konrétněji napsat rozměry. Taky záleží, jestli je to na rovině, je tam nějaké malé převýšení nebo třeba ve svahu.
Odpovědět
@charado @plaintruth jasne, to je fakt - pozemek temer rovina /male prevyseni/ a rozmer domu 11x18.25 + garaz, foto prikladam.
Odpovědět
Profilova fotka
@bubuskubus Je to hodně nekompaktní.... to tu cenu jistě navyšuje
Odpovědět
@zuzana_ka ja jsem si to myslela, holt nejsou to jen 4 rovne zdi, dekuji :-)
Odpovědět
Myslím si, že to je to přemrštěně hodně. Já si dělal základovku sám, jen jsem tam měl lidi na vylití betonem a hrubou mi udělali za 50 tis. To Vám budou vykládat zlatem nebo čím. Dal bych jim 100 za základovku a 100 za zdění. Víc ani ťuk. Zkuzte se poptat ještě jinde. Přeji hodně štěstí.
Odpovědět
Profilova fotka
nas vysla zakladovka na cca 1400,-/m2 , coz je dobra cena. vcetne betonu z betonarky, 15 cm tlusta, stavelůi jsme na rovine vcetne materialu a prace.
Odpovědět
Profilova fotka
Manžel na to včera koukal, a jemu to tak hodně nepřijde - pokudje v tom opravdu celá hrubá stavba. Je důležité co přesně máte v nabídce naspecifikované. Zkuste si odhadnout, co by stála práce za jednolitvé položky (např. deska včetně přípojek a izolací 80-100, zdi - 100-150, střecha - 50?, zateplení atd.) a hned budete mít jasněji jestli je cena ok. Výkaz výměr (rozpočet od projektanta) asi nemáte což? Ten uvádí sice průměrnou cenu za položky komplet včetně práce (nebo naopak úplně bez cen) ale dá se z toho práce odvodit, když si s tím dáte práci :).
Odpovědět
@bubuskubus My jsme firmě platili 990kč /m je to cena za 30cm cihlu Heluz plus a práci.....jestli můžu radit...takové otázky nemají smysl. poptejte 2-3 firmy nejlépe ty, co vám doporučí někdo, kdo byl spokojený s kvalitou práce a uvidíte. Buď ty peníze budete ochotni dát, nebo ne a budete muset stavět svepomoci.
Odpovědět
Profilova fotka
@bamak hloupá otázka - zdi se "počítají" v m2? :) děkuji moc.
Odpovědět
@tulda27 jo v m2......neumím tu malou dvojku nad písmenkem, tak jsem to napsala jen tak :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@bamak moc díky, my budeme hrubou poptávat až na podzim, tak zatím nasávám info :)
Odpovědět
@tulda27 To úplně chápu...před rokem jsem to měla stejně. Držím palce, abyste měli šťastnou ruku. My jsme měli, všechno frčí bez větších komplikací....to jako odměna za to peklo s "papíry" ;-). Kdyby tě něco bližšího zajímalo, pisni IP.....
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?