Co vyjde levněji, bungalov nebo patrový dům?

Rozměr bungalovu 8,5m na 12,75 rozměry patrového domu 9m na 11 m.
Odpovědět
Tak pokud mají skoro stejnou zastavěnou plochu, pak skoro jistě bungalov. Většinou lidi chtějí stejnou obytnou plochu a váhají mezi rozlehlejším bungalovem nebo menším patrovým. A to je pak to dilema.
Odpovědět
Profilova fotka
Toto téma tu již je: http://www.modrastrecha.cz/forum/rozp... jinak piš do názvu co nejstručněji o co jde a ne pozdrav ;-)
Odpovědět
Zdánlivě jednoduchá otázka, ale velmi složitá odpověď. Těžko se odpovídá tak jednoduše jednou větou. Nespecifikoval jsi, z čeho chceš mít eventuální strop či schodiště v patrovém domě, jak složitou střechu na bungalovu, jestli pochůzí či nepochůzí půdu atd. To jsou všechno věci, které rozhodují o ceně. Je tu spoustu podobných témat, zkus pohledat, ale myslím si, že stejně jednoznačnou odpověď nedostaneš. (Dle mého soudu si troufám říct, že cena za tyto domy až tak rozdílná nebude. Ale jelikož výstavba bungalovu bude asi krapet rychlejší, pak čas = peníze a tudíž vyjde asi levněji.) ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
myslím, že v tomto případě tě vyjde levněji bungalov (bungalov je 108m2, patrový dům 99m2 - základovka a tedy i střecha se liší rozměrově minimálně). Teď mluvím o nějakém klasickém tvaru domu a o tom, že střecha nebude moc členitá... Jednoznačnou odpověď ti tady ale asi nikdo nedá :-)
Odpovědět
Profilova fotka
levněji netuším, ale k bydlení je pohodlnější bungalov. My máme patrový a ono schodiště zabere také dost místa. A vytápět chodbu se schodištěm je celkem drahé. I když dnešní nízkoenergetické domy, to asi nebude tak zlé. My máme rekonstruovaný dům. Zase je krásné posezení z balkonu a výhled z horních pokojů je o něčem jiném. Zkuste zvážit i jak chcete dům využívat. My máme nahoře pouze dětské pokoje, takže já se tolik nenaběhám, ale ložnici bych tam mít nechtěla
Odpovědět
Pokud porovnáváte domy o stejné užitné podlahové ploše, stejné technologii výstavby tak záleží na velikosti domu - podlahové plochy. Například malý dvou podlažní domek o celkové ploše cca 80 m2 vyjde na m2 dráž než m2 přízemního o stejné podlahové ploše. Ale čím je dům větší tak se to srovnává a pak se to i otáčí. Patrový dům o podlahové ploše cca 170 m2 by měl vyjít levněji než přízemní dům o stejné ploše. Je to vidět i u našich typových domů. Je to z toho důvodů že u většího patrového domu(oproti malému patrové domu) už tolik nestoupají a nebo jsou i stejné "paušální částky" nutné k potřebě domu a jeho výstavbě. ...jako např. schodiště, jeřáb-x krát přistavení, pumpa na strop-věnec-přistavení apod.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?