Domeček na klíč - rozpočet

Profilova fotka
Prvně chci upozornit, že se v těchto věcech vůbec nevyznám a všemu postupně přicházím na kloub. Chtěla jsem se zeptat, kdo z vás si nechal postavit domeček na klíč. Jaký byl cca rozpočet, jak moc se to lišilo od toho kolik jste si plánovali? Cca ceny toho co bylo potřeba udělat. Udělá firma rozpočet a poté se teprve můžete rozhodnout?
Odpovědět
Profilova fotka
@prcccek: dřevostavba bungalov obdélník, dispozice 4kk, 90 m obytná plocha, pochozí půda cca 2,5 mil.
Odpovědět
Profilova fotka
@prcccek: Stěhujeme se příští týden, zatím nemáme fakturu na doplatek, ale doposud se nic nelišilo, bylo jediné navýšení, a to za beton pumpu, jinak cena je vč. desky.
Odpovědět
@prcccek ahoj, zalezi, co si vyberete a k jake firme pujdete. Pokud si vyberete nejaky typovy projekt, tak pak tam mas vetsinou celkem jasne vypsano, co je v cene a za co se priplaci navic. Pokud si budete chtit nechat postavit barak dle sveho prani / projektu, tak Ti na to proste firma udela cenovou nabidku a opet tam bude (nebo melo by) jasne uvedeno, co je v cene. Nepocitej s tim, ze by finalni cena byla nakonec nizsi nez puvodni odhad - to se snad nikomu nepovede :) Naopak spis najdes hodne veci, na ktere jsi zapomnela atd. Nas postup byl takovy: nechali jsme si nacenit baracek s tim, ze to bylo temer na klic - sami jsme si zarizovali jen vnitrni dvere, podlahy, obklady, kuchyn, osvetleni. No a nase zkusenost? Kdyz jsem si delal finalni rozpocet, mel jsem v tom uz zapoctenou nejakou rezervu (cena od firmy + cena veci, ktere si zarizujeme sami navysena o cca 5-10% - nektere castky jsem umyslne prestrelil). No pak si k te finalni castce (vc rezervy) pricti dalsich 10% - a to je tak finalni cena, kde se zastavite :) Aspon teda nam to tak vyslo. Ne, ze by firma zdrazovala, ale najdes veci, ktere jsi zapomnela... vyberes si drazsi kuchyn, lepsi dvere i podlahy... Pak zjistis, ze vlastne chcete i alarm v baraku atd. Takze konretne u nas to bylo - puvodni optimisticky odhad 2.5M, pocital jsem s 2.7M a zastavili jsme se temer presne na 3M :-) (editace: barak vicemene podobny jako pise @kaatulka) Ono je treba si taky dat pozor na to, co vsechno do ceny 'baraku' pocitas - jestli zakladni desku, pripojky, terenni upravy na pozemku atd. Jen cena zakladni desky muze vyskocit o 10-20% jen diky tomu, ze mate pozemek ve svahu atd. Pripojky opet to same - muzes mit barak a za pripojky das dohromady 50tis a muze Te to klidne vyjit na trikrat tolik.
Odpovědět
@prcccek Jsem teda naprostý laik, ale podle mě to závisí taky od projektu. Čím víc kvalitní bude a bude tam jasně specifikováno, z čeho PŘESNĚ se staví, tím menší má firma šanci vás potom ošidit. Navíc na základě takového projektu pak rozpočtář stavební firmy udělá jasný rozpočet. Tolerance je vždy +15% navíc, s tím tedy musíte minimálně počítat. Jinak myslím, že ceny baráků ti nic moc neřeknou, protože dva totožné baráky budou na první pohled vypadat úplně stejně a jeden bude za tři miliony a druhý za šest. Jde o ty věci, co "nevidíš". Jeslti má barák rekuperaci nebo ne, jestli má TČ, jestli je tam nějaký zabezpečení, jaké je zateplení, jestli jsou okna plast nebo hliník...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?