Domek s firmou i svépomocí - zkušenosti

Profilova fotka
Ahoj všem, tak od původního záměru koupit starší dům a opravit ho, jsme naštěstí upustili (byly tam evidentní skryté vady). Teď však řešíme, zda zvládneme stavbu nového domu. Máme pozemek 2200m2, který bohužel není zasíťovaný, ale je vedený jako ovocný sad. Je zahrnut v územním plánu, tudíž již máme potvrzeno, že zde můžeme stavět. Se sousedy problém také není. Sítě zvládneme z vlastních zdrojů, elektřina už se řeší a budeme dělat studnu. Dokonce i máme vybranou firmu, která nám bude stavět dřevostavbu ve fázi na dokončení a jsou i ochotni přistoupit na to, že si uděláme sami základovou desku. Jde mi o to, zda se to vyplatí, dělat si sami základovku a pak teprve firma. Od té by byla hrubá stavba, střecha, okna. A dodělání vnitřku chce manžel zase sám. Vyplatí se to vůbec? Máte s tím někdo zkušenosti?
Odpovědět
@jajabmw Je tu několik diskusí se stejnou otázkou, takže si dovolím tvrdit, že ano, vyplatí se dělat základovku svepomocí, jen velký pozor....dřevostavby vyžadují perfektně rovnou....a taky vám ji firma nemusí převzít.
Odpovědět
Nechte si spocitat kolik Vas vyjde deska svepomoci a nacente si ji i od firmy a uvidite jestli se Vam ten rozdil vyplati, jednoduche pocty, ne?? Obecne svepomoci se to vyplati financne vzdy, ale nekomu to treba nestoji za ten stres a nervy. To o rovne desce plati u drevostavby stoprocentne, musite si byt jisti, ze to umite, resp Vas remeslnik. Neni to jako u zdeneho, kde se da lecos dohnat.
Odpovědět
Profilova fotka
Nooo tak to mne nenapadlo...to budeme muset doma probrat
Odpovědět
Profilova fotka
A znáte cenu desky od firmy? aby bylo s čím srovnávat, pokud dostanete výkres základů a ideálně i výkaz výměr dá se to porovnat. My tu třeba svojí s nikým neporovnáme, máme to složité a i svépomocí to bude min. 225 tis. :). ale máme patrový zděný dům.
Odpovědět
Profilova fotka
@jajabmw jen pro představu v jiné diskusi tu někdo psal, že za práci na základech a desce dal "partě" 60 tis. a my počítáme, že na základech domu strávíme téměř všechny víkendy odteď do září :).
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, take jsme zvazovali, ale nakonec jsme to dali parte sikovnejch zedniku. Za praci na desce si vzali asi 25 tis, meli to ve trech hotovy za tyden. Predstava, ze do zari jen delam zaklady mi prijde dost neekonomicka a navic budete pekne sedreni... ale kazdeho vec. Nás vyšla základovka na rovině včetně bagrování, kanalizace a betonu (čerpadlo) na necelych 1500,-/m2
Odpovědět
Nám nevyplatila hrubá stavba. Chtěli jsme dřevostavbu (od Flexi Life) na dokončení, že si zbytek doděláme. Firma nám dala cenový návrh hrubé stavby a stavby na klíč. Když jsme si spočítali, kolik by nás to stálo (dokončení vnitřků + základy - oni mají betonové patky), tak bez práce bychom "ušetřili" asi 90 tisíc. Ale nemáme s tím zkušenosti a našeho času si vážíme, takže jsme to nechali na firmě a nelitujeme. Musíte si to všechno spočítat detailně a do každého silikonu apod.. I to zpomalení tím, že si to děláte sama a případné reklamace jsou důležité... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Moc děkuji za info...budeme stavět s firmou WOOD SYSTEM :-) , jsou opravdu hodně profesionální a vyjdou v hodně věcech vstříc :)...já bych nejradši, aby nám firma udělala dům na dokončení i se základovkou, času právě moc nemáme :(. Musím ho nějak přesvědčit a uvidíme na kolik nám nacení základovku. A taky mám strach z toho, že to zedníci zkoní a nebude to rovné...jenom přece spousta jich pracuje tak že centimetr žádná míra :-D
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
@jarka1nova Dobrý den, chtěla bych se zeptat, koukám, že stavíte s Flexi Life, nám se také jejich domky líbí, ale nemohu dohledat nikde žádné recenze. Proto se ptám, jestli již máte postaveno a jaké jsou vaše zkušenosti s nimi?
Odpovědět
@larine ano, máme postaveno. Báli jsme se toho, protože nemáme vůbec zkušenosti se stavebním oborem a všude jsme jen četli a slyšeli od známých že je to peklo. Ale klidně bychom si tu spolupráci zopakovali. Pomohli nám ve všem co jsme se zeptali a všechno spojené s domem zařídili. Vyznají se v tom a mluví jako lidi. Pokud jde o kvalitu, tak jsme měli jednu reklamaci - kapala nám baterie. Tu vyměnili asi za 4 dny. Asi tak ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
@jarka1nova dobrý den, můžu se zeptat na detailní informace k vašemu domku? meli jsme stavět s wood systemem, ale jsou neskutečně vytížení a po 5 letech shánění pozemku nechceme čekat další 2 roky na dokončení stavby. takže hledáme alternativy a ted jsme narazili na flexi life. takže intenzivně sháníme zkušenosti klientů - v sobotu s máme první schůzku.
Odpovědět
@petra_kom muzu dat aktualni zkusenost s wood-systemem. ano, maji toho hodne, ale hodne zalezi taky na vas - jestli mate vsechno pripraveno, stavebni povoleni atd. my treba s nimi loni podepsali smlouvu s tim, ze jimi navrzeny (a nami odsouhlaseny) termin ZAHAJENI stavby je az letos v cervnu. Ale protoze jsme ziskali rychle stavebni povoleni, dostali jsme se do jejich kalendare nakonec mnohem rychleji a uz stavime (viz moje foto).
Odpovědět
Článek se načítá
@mirekb no, to je právě jedna komplikace za druhou... nejdřív jsme měsíc čekali na schůzku s projektantem. ten si pak vzal 2 měsíce na přípravu první studie, přitom komplet návrh domu dostal od nás ve 3D (jsem interierová designerka, takže přesně víme co chceme, šlo jen o překreslení dle možností stavební technologie). nakonec měl ještě 2 týdny zpoždění. část věcí byla úplně jinak než jsme chtěli. poslali jsme připominky a další 2 týdny čekali na zanesení do projektu. takže ač jsme měli my návrh projektu hotový už v srpnu, tak reálně ho projektant dal dohromady až v půlce prosince. ok, beru. v průběhu podzimu jsme celou dobu dostávali informace, že ted (v listopadu) podepisují smlouvy na výstavbu v srpnu 2018, ale protože měli velké okna v plánování, kdyby byla tuhá zima, tak už teď začínají brát projekty, které měli jít do výstavby v 05/2018. v pátek jsme mluvila s panem suchým a vypadlo z něj, že celý prosinec byl mimo nějaký pán (asi jejich právník) a mají tam asi 25 smluv, které čekají na podpis. a řekl mi, že vůbec neví kdy budou moct začít stavět a že nově příchozím klientům rovnou říká nejdřív druhá půlka 2019... takže asi tak. pozemek máme sice zasíťovaný, starosta nám tam jde na ruku, financování máme taky vyřešené. jenže jenže... krom prodlev s ws máme komplikaci v tom, že spadáme pod MB, takže musíme tady na stavební úřad a bůh ví - na sp se tady čeká běžně půl i třičtvrtě roku, uvidíme jak to půjde teď nově s ohláškou... jsem prostě po těch letech marného shánění pozemku fakt už vytočená. a představa, že pak ještě budu 2 roky čekat na výstavbu mi fakt irituje.... 8-( a to nezmiňuju fakt, že za ty 3 roky, co jsme s ws v kontaktu (už jsme měli kalkulaci na velmi podobný dům v jiné lokalitě, bohužel to nevyšlo), se jejich cenová hladina veeeelmi posunula....
Odpovědět
@petra_kom To chapu. Hlavni je dostat to povoleni, pak uz to fakt jde vetsinou rychle. My jsme zatim naprosto spokojeni. Cas nas netlaci a vice mene jsme to nechali na nich, kdy zacnou...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?