Dům do 3mil. Je to reálný?

Ahoj, chtěl bych se zeptat od jaký firmy si nechat stavět dům na klíč? Původně jsme chtěli ES - Ekonomické Stavby. Ale zde mi to lidi vymlouvají. A je vůbec reálný mít domek na klíč do 3mil. ? Stačí přízemní ale minimálně 3+1.
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
No budou tu dva tábory jeden ti řekne, že ano druhý ne. Já jsem v tom druhém malovali jsme si jak se vejdeme do 2,5 mega,aha tak to určitě už jsme v tom za 4,5 :-( Možná svépomocí.
Odpovědět
Profilova fotka
No když budete hodně nenarocni, tak třeba ve standardu je drevostavba od Rymarova, malý domeček largo 98 do 3mil. A to teď nevím jestli je v tom deska...ale tuším, že ne. My si mysleli taky jak za 2,6 budeme mít dům... zacli jsme v r 2015, a ani před 3 lety jsme se ani náhodou nevešli ani do 3,5... dodavatelsky. A dnes je ještě hůř...takže bych byla hodně skepticka, když chcete dům na klíč do této sumy. A ano od ES ruce pryč, to není vůbec stavební firma...jen zprostredkovatel-lichvar. ;-)
Odpovědět
Pokud máte pozemek a k tomu 3 mil, tak na nějaký menší by to snad mohlo stačit (ovšem bez vnitřního vybavení jako je kuchyň,...). My teď jednáme s několika firmami, co staví dřevostavby a už se nám stalo, že jsme nahlásili rozpočet do 3,5m a rovnou se s námi začali bavit o domech kolem 3m, aby byla rezerva, kdyby se někde něco vyrojilo. (Nebranili jsme se, i když původně jsme nahlašovali 3,5 s tím, že jsme počítali spíš s 4m). Nicméně z těch, kteří nám nabízeli i domy kolem 3 milionů, bych zmínila flexidomy (pokud nebudete chtít na domě nic změnit, říkali, že jsou schopni se vejít do rozpočtu uvedeného na stránkách...my máme zajímavý terén, chtěli bychom difuzně otevřenou konstrukci a ještě garáž a už jsme o milion výš) a woodsystem (ale okolo 3m nám byl nabídnut malinký domek bez garáže). Obě firmy mají jak pozitivní, tak negativní recenze (asi jako všechny) a ani s jednou nemáme krom první schůzky osobní zkušenost, takže to neberte jako doporučení, ale jen naše dosavadní pozorování. Sousedi začínají stavět s firmou Staing z Vyškova, kteří taky patří k těm levnějším, tak jsme zvědaví na jejich zkušenost...
Odpovědět
Profilova fotka
@janbaditch dum postavite za tolik kolik na to mate, jsou tu lidi co postavili za milion i za 10, zalezi na pristupu a tom co clovek chce
Odpovědět
@janbaditch Máme bungalov, 92 m2, Ytong 375, je to 3+1 (zvětšená verze bungalovu 13 od gservisu), tepelné čerpadlo. Stavím komplet svépomocí krom střechy a tím myslím úplně sám od desky, po elektriku, rozvody, zapojeni kotelny, obklady, dlažbu, komplet sám. A jsme tam zatím za cca 2.300.000 bez kuchyně. Pokud bych to nechal dělat firmu/firmy, tak si myslím, že plus 1.000.000. Třeba příklad, udělal jsem desku s hromosvodem, rozvody kanalizace, příprava na vodu, elektro za 220.000 a to ještě se mi prodražila betonem, protože pasy kvůli zemině, jsem neměl 60 cm, ale 80 cm. A nechal jsem si pro zajímavost nacenit desku od firmy, ale čistě jen desku a 450.000. Takže největší položka na ceně domu bych řekl, že je za práci. Ale jestli postavíte domek, co chcete s firmou do 3 M, Vám asi nikdo nepotvrdí, jen tu budou lidé psát vlastní zkušenosti.
Odpovědět
Profilova fotka
@janbaditch: stavět od ES bych se bála, bylo toho o nich napsáno už hodně... Domek za tři melouny se s firmou určitě postavit dá... Dokončujeme bungalov 4 kk 90 metrů s firmou, vč. desky, příplatků za atyp dveře a nadstandard podlahy a koupelnu jsme na nějakých 2,4 mil. Krbovou vložku i s komínem a obestavbou jsme zvládli za 86 tis. a kuchyň vč. spotřebičů za 170 tis. Samozřejmě jsme něco dali za terénní úpravy a čeká nás spousta práce na zahradě, plot, retenčka atd...ale to budeme dodělávat postupně. To je potřeba si uvědomit, že všechny ty věci okolo spolknou hromadu peněz...
Odpovědět
Profilova fotka
My stavíme s firmou od června tohoto roku. Je nutno podotknout, že člověk musí myslet i na oplocení domu, přípojky, projekt, pozemek atd. Projekt vychází okolo 70 000+ papíry za všechna potvrzení+ vyjmutí z fondu+přípojky. A jste hned i s projektem asi na 110 000. My měli přípojky 120 m, takže všechno kopat, platit kabely atd. A jste opět na 70 000. Dům s krbem ,komínem, dveřma nás má vyjít do 2 832 495 Kč. Koupelna 150 000 Kč, kuchyně 160 000 Kč, zabezpečovák 32 000 Kč. A jste hned asi na 3 200 000 bez projektu, papírů a přípojek. Takže dům postavíte do 3 milionu ale bez všech papírů, projektů, přípojek, pozemku, vyjmutí. Většina firem má z konečné ceny asi 15%.
Odpovědět
Profilova fotka
@marta_kovar Jo a dům máme obytnou 102 m2.
Odpovědět
ano je to možné, ale bez pozemku my letos koupili domeček za 3 mega + pozemek cca mega + dodatečné investice cca 300 000, stavěno na klíč, v rozumném standardu (tepelné čerpadlo, vinyl, dlažba, studna, aku nádrž, vsak, pálená taška, silikon točená fasáda,....) pozemek cca 800 metrů, 15 minut od velkého města
Odpovědět
@marta_kovar Koupelna 150 000, tak určitě. To je tedy pěkná řacha, ale třeba tam máte bazén? Kuchyně, taky bez problémů se dá udělat za 100 000 včetně spotřebičů. Prostě to nebude plnej lesk v laku, ale kvalitní lamino a trouba nebude parní electrolux, ale základnější beko. Na výbavě a obložení povrchu se dají ušetřít šílené peníze, když se vybere rozumě. Můžete dát pěkné obklady třeba seria rako color za 299 kč, nebo obklady za 600 kč že. To samo vinyl. Můžete dát celkem kvalitní krono xonic za 550 v internetu v akci, nebo quickstep za 900 kč+
Odpovědět
@janbaditch Jasně že je to reálné ;-) https://www.pelisky.org/
Odpovědět
@skunkos 150 000 za koupelnu je pro mě koupelna ve standardu, bez bazénu ;-) To samé kuchyň za 100 bez spotřebičů. dá se,ale rozhodně to pro mě není standardní provedení,ale to nejčípáčtější. Sorry jako. Hlavně mít dům za každou cenu...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@luckavra jako za jednu koupelnu 150tis???
Odpovědět
Profilova fotka
@skunkos Volně stojící baterie, vana, kvalitní baterie s termostatem do sprchy, dlažba, záchod, umyvadlo, baterie, skříňka pod umyvadlo, sklo do sprchy, žlab.. Vana 20 000, baterie 15 000, baterie do sprchy 18 000 atd.. a jste tam hned. Já neříkám ať si to kupujete. Když si uděláte koupelnu za 20 000 je to vaše věc. Já si ale chci splnit sen a být spokojená s tím jak vypadá. :-) A každá kvalitní věc je drahá.. Kuchyně není drahá sama o sobě, ale pojezdy. :-) A když stavím dům tak chci aby byl pěkný a kvalitní a ne aby jsem musela měnit co 3 roky. Spotřebiče budu mít Beko a ty stojí taky okolo 50 000 (myčka, lednice atd). A navíc je rozdíl se bavit o kuchyni která má pracovní plochu asi 4 m a nebo 9 m.
Odpovědět
Profilova fotka
@luckavra Skvěle řečeno. :-)
Odpovědět
@marta_kovar Jako sorry ale tady se řeší dům do 3 mega. Baterie za 15 000, ale tak jasně, kupte si to. Jinak ne mít dům za každou cenu, ale za cenu rozumnou a úmernou tomu kdo má kde morální a finanční hranici. Mám v tomhle jiný přístup, pragmatický. Typicky ta baterie. Radši si koupím k umyvadlu s-line pro, která stojí 800, vydrží s přehledem plně funkční 5 let a pak si koupím další. Než mít baterii za 15 000, která tam těch 30 let aby se oplatila určitě nebude, to si nenalhávejme. A rozhodně to není o tom, že bych na to měl nebo neměl. Jinak jak říkáte, každý má "standard" jinde, ale naprosto průměrný standard pro normálního člověka s mediánovým příjmem (jakých je v čr naprostá většina) není baterie za 15 000 standard. Jinak vlastně proč ne? Každý by měl mít dům, ne bydlet v králíkárnách, pak to kvalita společnosti totiž do zádele, život z konzervy a v konzervě.
Odpovědět
@janbaditch vše záleží na standardu - můžete mít plovoucku z obi za 200kc/m2 nebo dřevěnou podlahu za 3000kc/m2. Stejně tak designový sprchový kout s termostatickou baterií nebo nejlevnější sprchovou vaničku s plastovou hadici a závěs k tomu.. 3MKc je podle me na komplet barák málo - ono pak ještě nezapomeňte na oplocení, nějakou terasu, příp. zahradu..
Odpovědět
Profilova fotka
@marta_kovar tak když si dam baterii za 20 tisíc tak se nemůžu divit ze koupelna vyjde na 150tisic myslím ze postačí nějaká za střední cenu dejme tomu za 2-3 tisíce, když vidím co ty dnešní věci vydrží ať je to drahé nebo ne tak to nemá smysl. Nic proti vám jen mám na to jiný názor a hlavně po zkušenosti ze spotřebiči kde vám lehne myčka za 10 tisíc po 3 letech tak to je slušně drahý mytí. A věřím tomu ze i kdybych ji koupil dráž tak lehne úplně stejne, asi blby kus nebo záměr ?. Takže myslím ze cena domu je reálná. Dam příklad sice dřevostavba dozorovana Pavlem Šimkem byla za 2.3 milionu!!! Uzitna plocha 98m2
Odpovědět
Profilova fotka
@skunkos Do 3 milionu se dá postavit dům bez vybavení. :-) Však si to nemusíte kupovat ale je to VOLNĚ stojící baterie. Zkuste se kouknout kolik stojí. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@jarin1 Když je volně stojící vana tak si k tomu nedám malinkou baterii. :-) Já se nedivím. Jen každý máme příjmy a standart jinde ale je důležité myslet na to, že cena se může 4x zvednout. A pak lidí spoléhají na to, že jim peníze budou stačit a pak ejhle. Hansgrohe je jistota kvality. :-)
Odpovědět
@marta_kovar Nezajímá mě vůbec kolik ten krám stojí. Řeším dům do 3 milionů a říkám, že pokud se zvolí správná řešení, tak postavit jde, bez velkých problémů, včetně základního vybavení. Bez pozemku. Když si stavím levný a praktický dům, tak si k němu přece nekoupím ferrari.
Odpovědět
Profilova fotka
Myslím, že tazatel, který se ptá, zda se dá postavit dům do tří milionů, potažmo ještě od ES, asi nemá v úmyslu si kupovat baterii za 15 tisíc :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@skunkos Příjde vám, že jsem někde psala o tom, že se postavit nedá? :-) Docela se divím jak dokáže dospělého člověka rozhořčit drahá koupelna a baterie. :-) Nechápal jste, že koupelna může stát 150 000, tak jsem vám to vysvětlila.
Odpovědět
@marta_kovar Ano nechápal sem jak se někdo těmito čísly ohání v takovémto tématu. V podstatě jste nám napsala, jak se dům za tři mega postavit nedá. Ale to není nic objevného.
Odpovědět
Každý má ten ,,standard´´ nastavený asi jinak. Společným snem s manželkou byl menší nenáročný domeček (máme užitnou plochu 110m2), který bude umístěný v blízkosti města. Nebylo našim snem vrážet peníze do luxusu, který bychom těžce spláceli a přitom by nám to nic navíc nepřineslo. Nepotřebujeme chytrou domácnost, předražené obklady a dlažbu, luxusní masážní vany ani luxusní kuchyň. Vše jsme řešili střední cestou mnohdy nižší střední, ale zatím jsme spokojení. Mimochodem koupelnu máme malou, ale pěkně udělanou a vybavenou a do částky 150 000Kč jsme se vešli i se dvěma komplet vybavenýma wc, dlažby v předsíni,špajze, dvěma technickýma místnostmi a to včetně kvalitní práce obkládačů. Kuchyň taky nemáme velkou, ale se spotřebiči jsme na ceně cca 100 000Kč. Jsme spokojení, děti si můžou hrát na zahradě a hlavně se nám splnil sen.
Odpovědět
Profilova fotka
@skunkos Dům se postavit dá. Taky jsme se chtěli vejít 3 milionu se vším ale ono to není uplně jednoduché. :-)
Odpovědět
Volně stojící baterie - tolik peněz a přitom taková p*..ina... :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@petr13 Opravdu se někdo poníží na urážky baterie? :-D :-D
Odpovědět
@marta_kovar Počkejte, pokud jste se chtěli vejít do 3 mega, tak jste se buď málo snažili, nebo jste to vlastně nechtěli. Jinak si opravdu baterii za 15 000 a další za 18 000 nedovedu představit. Vážně ne.
Odpovědět
@marta_kovar Hele, mějte si klidně baterii za padesát tisíc, ostatně jsou lidi, co utratí za dům i dvě miliardy. Ale je trochu trapné psát do diskuze, kde se hledá ekonomické řešení, tedy ideální poměr cena/výkon, aby se tazatel vešel do 3M, stěžovat si, že jste svůj rozpočet nedodrželi, jelikož máte třeba jen baterii za 15t. To není ekonomická varianta a obecně bych řekl, že jste na začátku prostě špatně odhadli svůj vkus. :-D
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?