GServis Vermont 5J - svépomocí za 2 mega?

Zdravím všetkých, už asi trochu otrepaná otázka ale stejne sa spýtam :) Za kolko myslíte že sa dá orientačne postaviť tento dom svépomoci. Hrubú stavbu by som chcel postavíť s pomocou rodiny ale strechu a ďalšie veci ako voda, ale rozvody a podobne by som riešil dodavatelsky. Samozrejme počítam s nákupom materialov so zlavami :) Jedná sa o tento dom: http://www.gservis.cz/projekty-rodinn... Je reálne to zvládnuť za cca 2 miliony? Pozemok do toho samozrejme nepočítam. Díky za rady a názory ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@miso84 jak ti jistě spousta lidí napíše, tak záleží na hodně okolnostech. Ale můj názor je, že se nevydáte.
Odpovědět
take si myslim, ze ne... ja chci dum, ktery je inzerovan za 2,6 na klic u Gservisu a obavam se, ze to taky za 2 mil svepomoci nedam...
Odpovědět
dělal jsem důl menší 12x7,5 patrový a cena 2,3 mil bez cest a venků + vnitřní vybavení
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, máme dům menší 8,5x 10,25 podkrovní, cena na klíč spočítaná na 2 250 000, cenu na klíč má G-servis spočítanou na 3,8, takže možná byste to mohli dát okolo 2,5 mio, ale jestli můžete mít nějaký materiál třeba bez faktury, tak by to třeba při velké kázni šlo :) nebo mrkněte na menší domky, třeba Lyra je pěkná :) dokonce jsme jí viděli jako ukázkový dům a místnosti byly prostorné :)
Odpovědět
Profilova fotka
my podsklepený g-servis smart celkem tam budeme kolem 2,9 mil. - dívala jsem se že rozměrově jsou podobně (ale jen zemní práce byly 300 tis. a podsklepení odhadem 400 tis.), takže spíše mírně překročíte
Odpovědět
Profilova fotka
My teda ještě nemáme dostavěno, stavíme dům od G-servisu, který je na jejich stránkách odhadnutý na klíč na cca 3 mil bez DPH a má zastavěnou plochu 99m. Stavíme spíše dodavatelsky, manžel sehnal spoustu materiálu za výhodné ceny a po dokončení hrubé stavby jsme na cca 1,5 mil, ještě tak min. 800 tis. počítáme - a to nebudeme mít hotové úpravy venku a možná nezbude ani na vnitřní dveře...možná, kdybyste použili nejlevnější materiály, tak se dostanete třeba něco nad 2,5 mil, ale méně asi ne...
Odpovědět
Tak Gservis má cenu na klíč cca 3,9mil. Berme v potaz, že tato cena je hodně orientační, osekaná a ve standardu. Obecně se výsledné ceny na klíč vyšplhají i o 0,5mil. výš, než udaná cena. Samozřejmě, svépomocí člověk ušetří hodně, ale vy jste rozhodnuti ušetřit nějaké 2mil. Podle mě nemožné. Spíš počítej 0,5-1mil. více.
Odpovědět
No ja by som mal v úmysle vyjednávať zlavy na materiály atd... no tiež by som pocitovo povedal skor do 2,5mega ale práve nemám skúsenosti aby som to odhadol ... popravde ale úspora 500 000 oproti katalogovej cene na klúč mi príde moc malá, to by sa snáď ani neoplatilo do toho svépomoci púšťať.
Odpovědět
@miso84 tak slevy na material tu vyjednava snad kazdy ;-) uvedom si take, ze pokud to stavi Gservis, tak ten ma take lepsi cen na material coby velkoodberatel. Jako sthanout barak o 2 mil je vazne podle me dosti blahove
Odpovědět
@miso84 Nehledě na to, že ty určitě budeš chtít lepší věci do domu, než nabízí Gservis na klíč. Pokud je mi dobře známo, gservis má ve standardu obyč. radiátory, klasické zateplení podkroví vatou, nepochůzí půdu, dům bez zateplení zděný jen na termoizolační maltu, obklady v cenové relaci cca 250kč/m2 atd.atd. Možná se u nich ty "standardy" s vyššími nároky na domy (energetické štítky atd.) změnily, ale spíš si myslím, že ne. Takže počítej, že někde snad (na materiálu - i když to si taky moc nemyslím - je hezké, když ti výrobce nabízí slevu 40% na cihly, okna atd., ale následně zjistíš, že tato sleva je celoroční) ušetříš, ale na druhé straně tyto peníze z velké části vložíš do nadstandardu. To je třeba taky brát v potaz. ;-)
Odpovědět
Být tebou, vyberu si u nich projekt s cenou na klíč tak aspoň o 700-800tis. levnější, pak by se dalo možná reálně uvažovat, že se do těch 2mil. vlezete. ;-) Ale počítejte, že na žádné lepší věci (tím nemyslím nábytek, ale strukturu domu) do domu s rozpočtem 2mil. moc nedosáhnete.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?