HK Dřestav - podlahové topení a klimatizace v základní kalkulaci

Zdravím, kdo jste stavěl s Dřestavem, měli jste také v základní kalkulaci domu (té co je na webu) podlahové topení a invertorovou klimatizaci? Nevíte v jakém rozsahu se to tam dává, případně jak kvalitní to vybavení je? Koukala jsem na položkový rozpočet jednoho domu a byla jsem poměrně zaskočena, že jsou tam tyto věci již napočítané v ceně, počítala jsem s nimi v rámci příplatků.
Odpovědět
Dobrý den. Stavime s Dřestavem.Podlahovka je v zakl. kalkulace. Podle norem v každem pokoji musí byt klimat.jednotka, ale nam při první schuzce řekli že potřebujeme jenom jednu. Pak projektant nam řekl že do každeho pokoje musime mit jednotku. tak musime zaplatit 4 jednotky +venkovni
Odpovědět
Profilova fotka
@uhrin proc je povinna klim. jednotka? Nam nikdo nic nerikal...
Odpovědět
nám také neříkali, až pak . na všechno se musíte ptat ,protože pak vám řeknou že jste se neptali.
Odpovědět
Profilova fotka
@uhrin A nějaké zdůvodnění proč je klimatizace povinná?
Odpovědět
s tou firmou musite vše probrat a pak pořadne zkontrolovat kalkulace, my se s nima dohadovali nekolik mesicu , kontrolovat položka po položce.
Odpovědět
podle norem , zeptejte se projektanta.
Odpovědět
ted nam napršelo do rozestavene stavby, řekli at nic s toho nedelame.,ale delnici mneli mit nejakou plachtu na přikryti , oni řekli ji ma dodat dřestav, ale ten to nedodal.Vše delaji dodavat. firmy a jim to je fuk.
Odpovědět
Profilova fotka
Také budeme stavět s Dřestavem, klimatizaci nám tak v počátku také dali, ale my jsme ji po dohodě s projektantkou prostě vyškrtli a nebyl s tím žádný problém, jako že by tam nutně musela být, pořádné vysvětlení od obchodního zástupce proč by tam musela být vesměs žádné.
Odpovědět
Profilova fotka
@uhrin to je super.. ptat se na neco, co cloveka ani nenapadne😁
Odpovědět
Profilova fotka
@uhrin u nas vse zatim probiha v poradku
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Klima je z důvodu získání energetického štítku B a poměru neobnovitelné energie v domě
Odpovědět
Já to trošku poupravím, protože jsem to asi popsala blbě na začátku :) klimatizaci určitě chceme, naopak u jednoho domu teď koukám, že tam je v základu jen jedna, což mi připadá dost málo na dvoupatrový dům. Ale zajímalo mě provedení a případně cena těch jednotek, jestli má cenu hledat nějaké jednotky, kterýma to nahradíme nebo ne :)
Odpovědět
Článek se načítá
@ookami_hime Podívejte se na energetický štítek - třeba A++ http://www.klimatizacedodomu.cz/www-k... Dobré je se třeba podívat na COP při topení při -15°c https://aukro.cz/sritr-tepelne-cerpad...
Odpovědět
@jendad Přiznám se, že si nejsem jistá, co si z toho mám odnést :) nejde mi o získání nejlepšího energetického štítku, spíše o kvalitu samotné jednotky. Při -15°c bychom museli klimatizací topit, což nechceme. Od toho bude podlahové topení :)
Odpovědět
Ale v lete se to bude hodit.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?