Jak je to se získáním hypotéky na základě zahraničního příjmu?

Zdravim, chtela bych se zeptat zda nekdo nevi nebo nema osobni zkusenot jak je to se ziskanim hypoteky na zaklade zahranicniho prijmu? Mela bych na ni narok? Jde mi o cca 3miliony, s tim, ze bych se v prubehu splaceni cca po roce (nebo az bude postaveny dum) vratila do CR. Dekuji za reakce.
Odpovědět
a co konkretne vas zaujima? Sme na tom presne, tak isto a vcera sme uspesne prvy-krat cerpali hypoteku. :-)
Odpovědět
No zajima me tak nejak celkove vse, jsme uplne na zacatku takze opravdu nevim kudy kam. Dalsi problem je ze budu zadat sama, pritel (brzy manzel) nemuze.
Odpovědět
Nie vsetky banky akceptuju prijem zo zahranicia. Klasicky potrebujete vsetky dokumenty, najme zmluvu prelozenu a pasky vypisy z uctov atd. Je dolezite na koho bude pozemok a dom napisany a kto bude napisany aj na projekte a na povoleniach od stavebneho uradu. Riesili sme to cez financneho poradcu. Odporucavam vam to same.
Odpovědět
Profilova fotka
Bral jsem si sam na sebe 3.5mil na novostavbu. Prijem jsem mel 1800 GBP, coz delalo 57tis kc. Deposit jsem dal 10% Bylo to pres Hypotecni banku. Nic jsem neprekladal, uz maji formulare v anglictine, ktery jsem nechal vyplnit v praci. Nezajima je, jaky mate vydaje, ale za to vam odectou 20% z prijmu.Pred mesicem jsem zacal cerpat :-D
Odpovědět
@seandurst nam priznali jen 50% z prijmu, nejak jsme se jim nevesli do kolonky a tak to vyresili takto. Slo tedy o prijem mimo EU i UK. Nam to na ziskani hypo stacilo. Pak to maji tabulkove (na mnozstvi deti, stavajicich zavazku atd), kolik musi byt prijem na urcitou castku. My sli pres CS. Kazdopadne jsou s tim desne ofrky, manzel je navic cizinec (ovsem prijem zase z uppne jine zeme) a jeho lustrovali vice jak 6 tydnu...
Odpovědět
Profilova fotka
My brali s přítelem hypo spolu, řešili přes finanční poradkyni, která nám vyselektovala, které banky vůbec berou v potaz příjem ze zahraničí (v našem případě Rakouskko). Kromě toho máme horší úrok právě kvůli příjmu ze zahraničí, protože tím byla horší naše bonita. Nakonec máme KB, u které jsme dokládali snad i číslo našich bot :D Ne vážně... ale oni jsou tím známí, že na doklady jsou tip ťop. Jiné banky to tolik neřeší, ale nás se ptali opravdu na vše. Pečlivě zpracovaný rozpočet výdajů na postavení domu, přítel musel mít přeloženou notářsky ověřenou pracovní smlouvu, doložené výpisy z jeho účtu, který má v zahraničí u Reiffeisen a oni tam nemají klasické výpisy jako my v ČR, ale jen jakoby historie plateb. Chodí mu výplata 2x do měsíce, vybere EUR, vymění na Kč a ukládá na účet u české banky. Chtěli i výpisy z toho českého účtu, aby viděli, že ty Kč opravdu jdou do ČR a ukládá je tam. Dostali jsme od KB formulář v němčině "potvrzení o příjmu". Pak lustrovali přítelove výdaje z účtu, co viděli na výpisech. Ptali se, jak jezdí do práce, kolik to má km, aby vypočetli náš čistý příjem, kvůli schopnosti splácet. Ptali se dokonce, kolik platíme nájem. Musel provést 1 platbu z toho zahraničního účtu na účet vytvořený KB kvůi hypotéce, že ten zahraniční účet je funkční a operuje s ním opravdu on. No zkrátka bylo toho dost. Jsem vděčná za naši fin. poradkyni, protože ptát se 10x denně paní z banky na každou maličkost by se mi teda nechtělo :D Moc dlouhý komentář, ale snad Vám k něčemu bude :)
Odpovědět
@seandurst Tak to zni docela fajn, o podobne castce uvazuji, prijem mam teda o neco nizsi ale uvidime no, ja uvazovali zkusit se zeptat u Equa bank, mam pocit ze tyto mensi nove banky byvaji flexibilnejsi, a neresi tolik jestli vas vecpou do tabulek, nebo se mylim? @iiilinka Ty jo tak to jste meli na dlouhou trat, ale taky vam to nakonec vyslo tak verim, ze to taky nejak vymyslime, v Zari se chystam do CR tak me asi ceka kolecko po bankach.
Odpovědět
Profilova fotka
@bride166 Netrvalo to zase až tak dlouho. Záleží jak moc na to spěcháte. Od dne, kdy jsme si plácli s prodávajícím, přes první kontakt s fin. poradkyní, rozmýšlení a výběr banky až po podpis smlouvy s bankou- 3 měsíce. Každopádně by to šlo rychleji. Prodávající stavěl hrubou stavbu a my kupovali až ji, takže jsme čekali než ji dokončí do podoby prodeje, taky naše fin. poradkyně byla na dovolené a my nechtěli podepisovat bez ní. Mohli jsme podepsat cca o 14 dní dříve. Je to papírování, obíhání, ale naštěstí se nic nezaseklo a vše proběhlo víceméně bez problému. Tak držím pěsti, ať Vám vše taky vyjde, jak si přejete :)
Odpovědět
Profilova fotka
@bride166 Urcite bych nebehal po bankach a rovnou nasel fin. poradce. Nekteri maji uz dlouholety kontaky v bankach a jsou schopni vyjednat lepsi podminky! Prave proto, co popsala iiilinka, jsem do KB nesel. Hodne stesti :-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?