Integrované žaluzie, problém?

Profilova fotka
Zdravím, mam dotaz ohledně techto žaluzií viz obrázek... jako díte jsem vyrůstala v paneláku a rodiče měli takto okna s žaluziemi a i ted, kdy jim je měnili si je nechali rovnou udělat za pár korun ( 1 panelákové okno cca 1500,-)... Ted budeme stavět domeček a po dlouhém uvážení, jsem se rozhodla, že bych je chtela také... bohužel jsem narazila... firma, která nam bude okna delat, tvrdí, že 1 okno vyjde cca na 20 tisíc... , že to je nová technika - naši je mají už 25 let... a že to umí jen firma Screenline... nechci nic speciálního jen klasické žaluzky rovnou v okně... firma RI OKNA, od kterých nam budou okna dodávat při dotazu, mlžila ... zvedl to nejaký mladíček, který mi řekl, že neví , že mam zavolat za týden až bude jeho šéf v práci, 2 telefon na jiné pobočce, mi oznámili, že firmu, která nam bude stavět dům nezná a že jeho pobočka s nim nespolupracuje, tutíž on mi není kompetentní nic říct na tento dotaz ze žaluzkama... :-D :-D :-D a toto mi odepsal pán ze stavební firmy... ano RI okna toto umí dodat, nicméně je to velice drahá záležitost, orientačně je cena jednoho okna s těmito žaluziemi o cca 20-30.000,- Kč dražší proti standardu. takže žaluzka nalepená na okně vyjde na 2000,- a v okně 25000,- ??? to si ze me delají legraci??? budeme mít 3 komorová okna
Odpovědět
nevim, dnešní okna nemají mezi skly mezeru 2,5 nebo kolik centimetru jako dřív, dneska je to na milimetry, tak si dovedu představit, že ty okna pak musí být mnohem širší, aby se tam ty žaluzie daly dát, jak to udělají nevím, každopádně drahý to bejt určitě může... :-D
Odpovědět
Také si myslím že je problém v šířce. A o venkovních předokenních jste neuvažovali?My jsme dávali předokenní rolety a i s motory vyšla přes 20 tis. jen velikánská na francouzské okno (myslím že je o rozměrech cca 2800x2200 mm)
Odpovědět
Já si také myslím, že mezi skly už se žaluzie nedávají - buď se volí zevnitř pokoje přímo na okně anebo potom venkovní žaluzie/rolety, které jsou asi nejlepší variantou, protože slunce se odrazí ještě před vstupem do pokoje. Takže bych pánům věřila, že opravdu takto můžou stát.
Odpovědět
Profilova fotka
@michaelaemail hlavni rozdil je v tom, ze drive byla okenni kridla v panelacich udelana ze dvou drevenych ramu kazdy s jednoduchym sklem, ktere bylyk sobe sesroubovane. Dnes mas dvoj ci trojsklo dodavano jako monolit tj 2 ci tri skla slepena k sobe pomoci distancnich ramecku a cele to je hermeticky uzavrene a vyplnene inertnim plynem. Cele tohle vicesklo o min, tloustce okolo 25 (u 2skla) az 44mm (u trojskel) je vsazeno do jednoho ramu. Takze do tohodle okna opravdu nic nevlozis. Pokud bys to chtela resit jak se to delavalo drive musi firma vyrobit dvojite ramy kridel ktere budou rozebiratelne a dle pozadovanych parametru je osadit vyrazne jinym zasklenim nez drive. De fakto mas tedy kazde okno s dvojnasobnym poctem kridel.
Odpovědět
Taky se mi okna se žaluziemi uvnitř líbila. Hlavně z praktického hlediska - neusazuje se tam prach. Ale když jsem zjistila tu cenu (minimálně 2,5x tolik co normální okno), tak mě touha přešla a máme venkovní rolety. Jinou firmu, co by taková okna dělala, než Screenline, jsem nenašla. Navíc jsem někde četla, že když se ta žaluzie v okně pokazí, musí se to nechat odborně opravit a to taky není sranda. Dále ta nepraktická věc jako je odrazeni světla a tepla. U normálních žaluzií v místnosti na okně se teplo dostane přes okno a žaluzie ho odrazí minimálně. A ty v okně stejně tak.
Odpovědět
Ta cena je asi tak vysoká, protože firma nemá konkurenci. Navíc pracnost výroby. Pokud vím, tak aby se mezi skla nedostal vzduch a prach, tak se žaluzie naklápěji pomocí motorku nebo magnetu.
Odpovědět
Profilova fotka
Měli jsme nabídku na meziskelní žaluzie, a na ruční ovládání to bylo okolo 7 tisíc na jednu. Nakonec asi budeme řešit přesahem střechy.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?