Jak začít a co je vše potřeba?

Dobrý večer jsem tady nová a proto bych se ráda dozvěděla více co a jak je potřeba :-) S manželem budeme cca za měsíc kupovat stavební pozemek o rozloze 770 m2, pozemek je rovnný v zástavbě RD (dělá se nová ulice), na pozemku budou vyvedeny všechny sítě. Nakreslili jsme si na papír domeček který by se nám líbil (bungalov cca 120 m2 včetně garáže), chci se zeptat co je potřeba dál a co všechno zařídit?':-) Stavbu nám budou dělat známí, takže nebudeme stavět na klíč. Budeme si.brat hypotéku. Děkuji moc za všechny (polopate) odpovedi :-)
Odpovědět
hlavne si obehni stavebny urad, ci tam nebude nejaky problem so stavbou, povolenim, ci nieje na pozemku nejake ochranne pasmo, ci sa da pripojit k tym sietiam vsetkym (lebo napriklad moze byt siet na pozemku, ale nemusia ta pripojit na kanalizaciu lebo cisticka nema kapacitu a pod.). Overit na katastri pristupovu cestu - vlastnika. nechajte si urobit projekt a rozpocet na stavbu od nejakej firmy, lebo ked clovek stavia svojpomocne vela veci mu unikne a potom pocas stavby sa vynaraju veci a naklady s ktorymi clovek nepocital a toto je potrebne minimalizovat, inak sa vam moze stat, ze nebudete mat dostatok financii a... problem. Este je tam vela dalsich dolezitych veci co treba dolozit k stavebnemu povoleniu (popytaj sa na SU). ak ta napada nieco konkretne tak sa pytaj... poradime :-) PS: s tou stavbou od znamych opatrne, vela ludi tu nato doplatilo, ci uz preto, ze to nebolo podla ich predstav, alebo preto, ze to nebolo vobec... :-|
Odpovědět
@akoinac Děkuji za odpověď :-) Dela se u nas noca ulice, kde bude cca 20 stavebnich pozemků, bude se delat i cela nova prijezdova silnice, takze v tomto ohledu tam vubec žádný problém nehrozi :-) co se tyce stavby od znamych, neni to mysleno doslova :-) jsou to dva chlapi co stavi novostavby, opravuji stare domky a pak je prodavaji :-) I rodicum staveli dum a super! :-)
Odpovědět
@cechylucy tak dufam, ze vsetko pojde ako po masle a drzim palce ;-)
Odpovědět
@akoinac Snad ano, dekujeme :-)
Odpovědět
ahoj, jen 120m2 a to vč. garáže (jen ta sama musí mít kolem 25m2), čistá nebo zastavěná plocha? nebojte se většího domu, využijte maximálně 150m2 zastavěný plochy.
Odpovědět
@iveta_89 To je rada nad zlato. :) Paní může být omezená finančně, menší domek jí může stačit (vždyť píše, že si ho sami s manželem nakreslili), atd. atd. Ale když už chceme radit ohledně velikosti, nesmíme slečno/paní Iveto ignorovat pozemek. 770 m2 je málo a sem se nejlépe hodí domek patrový. Pokud si někdo vysloveně přeje bungalov a zároveň nechce mít téměř nulovou zahradu, nemůže na takto malý pozemek umístit velkou haciendu.
Odpovědět
@geodetpavel To záleží na každém, jak chce zahradu využít. My máme pozemek něco přes 600m2,domek 150m2 a i tak nám přijde, že dvorek máme veliký až až :-)
Odpovědět
Zajistěte si na územním plánování maximální zastavěnost pozemku a co vše se do toho počítá (zda i zpevněné plochy, přístřešky, zahradní domek,...). Pak sežeňte projektanta, natolik schopného vám dům zkreslit do takového stavu, aby nebyl problém s úřady, dotčenými orgány i sousedy. Doporučuju se sousedy komunikovat už při samotném návrhu domu, abyste to pak nemuseli předělávat, popř. se rovnou na začátku nerozkmotřili. Nejjednodušší bude, když projektantovi dáte plnou moc pro komunikaci s úřady. Bude poté jednodušší změny v projektu udělat, než kdybyste mu to tlumočili vy ;) Připravte se, že to nebude hned, minimálně půl roku dá celá příprava. Klidně si nechte předložit víc návrhů. Zkuste si místnosti zařídit nábytkem, ať se vyhnete zbytečně drahému nábytku na míru.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?