Jaká je cena zedníka na hrubou stavbu?

Profilova fotka
projekt se nám dokončuje a vypadá to, že červenec/srpen budeme moci kopnout do země. V tuto chvíli sháním zedníka, který nám zvládne s naší pomocí postavit hrubou stavbu (bude pracovat samostatně + bude pomáhat rodina) prosím o informaci, kolik takový zedník stojí na hodinu (případně platíte spíše za celé dílo nebo hodinově), na epoptávku mi reagovalo už několik takových zedníků, jen bych prosila o radu, jaké máte zkušenosti s cenou. Děkuji
Odpovědět
Dobrý den,v dnešní době se málokde platí zedník v hodinové sazbě,jsem zedník a u mne je to tak že,dílo se rozdelí,každá operace (či už betonovaní zakladové desky, vyzdivani obvod.zdí atd) se domluví s majiteli kolik za co od kdy do kdy.Orientační ceny si mužete najít na internetu ceník zednických praci,mužou se lišit ,zaleží třeba od kraje ,ale pro orientaci by vám to mohlo stačit.takže hodne štestí a ať se dílo podaří.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Když jsme měli nějakého (aspoň trochu odborného) řemeslníka na výpomoc, říkali si vesměs všichni 200 Kč/hodinu. Ale to bylo vždy že dělali spolu s manželem, který je "honil" :-) Pokud se jednalo o nějakou celou operaci jak píše @stefan88888, do které jsme nezasahovali - krov, betonové podlahy, omítky, atd. tak hodinové sazby určitě ne, ale domluvit cenu za "dílo" :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tohle by mě taky zajímalo..slyšela jsem, že se to pohybuje od 150 do 300 za hodinu, což už mi teda přijde mazec a řekla jsem, že pak už by nedostal najíst.. 8-)
Odpovědět
My jsme si nechávali nacenit - přízemní bungalov (15x11,5) a řekl si o 25tis. za hrubou stavbu.
Odpovědět
@memollka s jídlem jsem se jim nikdy nedělala, mám dvě malý děti a nevím jak bych jim to tam na stavbu vozila, když nastoupila nějaká tlupa na víkend, tak manžel koupil akorát pivo, salám a krájenej chleba a byli spokojený :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@memollka to se ti zdá hodně ? =-) A když přijde opravář pračky, nebo myčky je tam půl hoďky a řekne si 1000kč nebo v autoservisvu 500/h či pneuservisu 750 za půl hoďky to se ti zdá v poho ? Takže pokud se staví svépomocí je lepší si vzít pomocného zedníka, být u něj a platit ho na hodinu ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 no to se mi nezdá v poho už tuplem..ten zedník se aspoň dře fyzicky...ale když si představim, že dostane svačinku, obídek, svačinku, vysosne pár pivek..tak tři kila jsou podle mě prostě hodně...jakože bez tý stravy to u nás sotva půjde..když babče měnili okna, tak jim vyvařovala jak o pouti..myslela jsem, že vylítnu z kůže a se zlou jsem se potázala :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@memollka taky nechápu jak někdo jim pořád podstrkuju jídlo, ta doba je dávno pryč.... ale zase třeba známému dělali topenáři pouze za jídlo a pivko a rumíček :-D zatím topení funguje :-D materiál si samozřejmě zaplatil ;-)
Odpovědět
@petrsv1000 příklady, které uvádíš, jsou pouze tam, kde si nikdo nedá tu práci, aby hledal levnější... Autoservis mám za 300/h a přezouvání za 350 komplet. 300/h pro zedníka mi přijde taky moc.
Odpovědět
Profilova fotka
@flakac jo tak když jdu do detailu, já platím v autoservisu 250/h ale třeba služební Vito v mercedesu 700/h Přezutí transportéra stálo 750 a trvalo mu to půl hod... ty ceny takový prostě jsou... a když si pak vydělíš cenu co chce zedník třeba za hrubou stavbu na hodiny tak se zhrozíš, sám sem se takhle spálil.... ja říkám, vzal sem si k ruce zedníka za 150kč a byl celý den u něj, a to to pak odsejpá ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 no rumíček :-D to mě taky irituje, rumíček a pivíčko, jinak se nemáká..nám tam budou dělat asi převážně sourozenci ( co půjde, chceme dělat svépomocí) a právě už mi připomínaji, ať nezapomenu na bedánku... a těm samozřejmě dlabanec dát musim..
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@memollka taky sem jim vozil pivko, ale peníze mi na něj dali ;-) vodu bych jim koupil, ale tu prej nepijou :-D
Odpovědět
Tak my jsme dávali zedníkovi 140/hod, dělal 8-10 h denně. Ve 12 hodin pustil nářadí a do půl jedný baštil. Měl svoje jídlo i pití. Občas jsme mu dávali nealkopivo. Cigaretky stíhal během práce.
Odpovědět
Dobrý den, děkuji za tuto diskusi. Nám dnes právě přišla předběžná kalkulace na postavení obvodových zdí našeho bungalovu (150m2), jedná se o firmičku mého strejdy...tak nevim...chce za to 126 000Kč...za materiál jsme už 120 000Kč dali. Děkuji za vaše reakce.
Odpovědět
Profilova fotka
já mám hodinově.
Odpovědět
Profilova fotka
@mirca36 tak pokud budou dělat jen obvodové zdivo což je práce pro dva zedníky a jednoho přidavače na cca 7dní při 10hodinové práci což je cca 210h no a 126tis/210h je 600kč/h no nekupto za ty prachy :-D ale záleží co vše vám budou ještě dělat.....
Odpovědět
@petrsv1000 ale 600Kč za 3 pracovníky, ne? :) Dík.
Odpovědět
Profilova fotka
@amazing ne za jednoho :-D 600kč/h x 10hodin x 7dní x 3 lidi = 126tis ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 @amazing jsem počítala, počítala a taky jsem se dopočítala, že to je strašně mooooc, dík, že jsi to rozpočetl konkrétně :-D :-D :-D
Odpovědět
Tak mě se přes poptavku ozvaly zedníci a cena byla od 100 až 150 na hodinu. A hrubá stavba bungalovu 148m2 za celé dilo okolo 20 000 až 30 000 kč. :-) :-)
Odpovědět
@amazing zedníci, kteří dělali hrubou, byli placení od prostavěného kubíku. Cenu za zdění také ovlivňuje, jestli zdíš z přesných cihel na lepidlo nebo pěnu a nebo klasicky na maltu (to je větší crcačka)
Odpovědět
Profilova fotka
@sumici píšeš hrubá stavba, tedy základová deska, obvodové zdi, příčky a střecha??
Odpovědět
Základovka,obvodové zdi a přičky tak nejčastějš 25 000 až 30 000kč. Střecha tam není :( ale nechapu co by zedník dělal na střeše ;-) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme dali za základy zedníkům 60 tis. Za obvodové, nosné zdivo, strop, komín a příčky dáme 160 tis. Zedníci jsou dva.
Odpovědět
my dáme za zedníky 0 0 prd...:) hihi pro zasmání,, základy sami, zdivo sami,, krov - tesař , až zde bude první platba za práci řemeslníkovi. cca asi 30 tisíc i se spoj, mat.
Odpovědět
Profilova fotka
@sumici to nevim, ale střecha je součástí hrubé stavby, tak proto se ptám..
Odpovědět
Zadejte si poptávku na AAA poptávkach. My to tak děláme taky...
Odpovědět
Profilova fotka
Tak nám dělali 2 zedníci (chtěl jsem dobrý, zkušený s dobrou referencí) a jelikož věděli o "své ceně", na hodinovku nepřistoupili.. Je fakt, že tím jak makali, tak některý dny jim to vyšlo i přes 500,- Kč na hodinu. A taky uměli hezky zpívat :-) V podstatě dohoda proběhla tak, že rozepsali jednotlivé části stavby a částky za práci byly od bm, m2, m3. Jako laik samozřejmě nedokážu posoudit, kolik to může trvat času a kolik to ve finále může vyjít na hodinu. Jediný co šlo, tak porovnat s jinými řemeslníky nebo firmami. Nevím, jestli to je moc nebo rozumné, za hrubou stavbu po krov (od kopnutí do země) 170tis. za práci. Základy, uzemění, prostupy, kanalizace, deska, izolace, vyzdění stavby, vybetonování schodiště, věnce, stropy, atd. (130 m2 zastavěná plocha) Já jsem pomáhal, dělal jsem "podržtašku" a šéfoval jsem materiál + stavební techniku (bagr, jeřáb, ..). V tom je ten zásadní rozdíl v dodávce "na klíč", protože firmy si naúčtují i režii za materiál a také zapomeňte na ty nejlepší ceny materiálu! Firma si nechává nemalou část provize ze slevy na materiál...a je to i logický, je s tím celkem dost práce. Kamarád si dělal stejně velkou zákl.desku svépomocí a oproti nám za ní ušetřil v sumě 10tis. Kč. Jenže dělal jí půl roku.. My ji měli za 10 dní. Nelituju zaplacené práce, získal jsem čas se věnovat vyhledání co nejlepších nabídek na materiál a na "studium" technologií do domu, aby se předešlo ukvapeným (nevýhodným) rozhodnutím. Sám bych taky ještě nebyl ani ve třetině, ve stavění nemám úplně podporu rodiny. =-)
Odpovědět
hlavne nehledat na internetu na aaa a e-poptavkach. dat hodne na referenci a zkusenosti od znamych a lidi co uz ochutnali dotycneho zednika. dobry zednik nema cas je nedostpuny musi se na nej cekat nema internetove stranky neceka na aaa poptavkach. A hlavne se nedivte cenam 300 na hodinu apod, kvalita se plati za 150 muze prijit nesika ale neni to pravidlo.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?