Je reálná cena stavby domu 4+1 do 2 milionů?

Dobrý den, máme v plánu stavět dům. Naše představa by byla dům 4+1, max. do 110 m2, zděný, vytápění tepelným čerpadlem vzduch+voda, pultová střecha, bungalov, plot bychom neřešili (pozemek sousedí s rodiči), příjezdová cesta ano, sítě na pozemku ne. Žádný nadstandard a luxus. Stavěli bychom dodavatelsky, čili sháněli bychom firmy, která co udělá levněji. Pozemek máme. Byla bych ráda, za vaše rady, názory.
Odpovědět
Profilova fotka
myslím, že pokud si hodně uděláte sami a za pomoci rodiny a kamarádů, nebudete chtít nadstandard a nepočítáte do této ceny žádné zařízení, tak to je reálné:-)
Odpovědět
bez vybavení koupelny, wc, podlah, kuchyně apod. to reálné je, ale kompletní dům za 2 mil. nepořídíte
Odpovědět
Profilova fotka
Myslím, že pultová střecha a tepelné čerpadlo docela slušně navyšuje cenu. Sítě na pozemek taky nejsou za levný peníz. Do 2 mil. svépomocí, ale subdodavatelsky asi ne :-(
Odpovědět
@lucianap My jsme se vešli s pozemkem atd., do 1,7 mil.. Nyní zbývají dodělat ploty a venkovní úpravy. :-) Zastavěná plocha 120 m2.
Odpovědět
Profilova fotka
@1pepino @lucianap Svépomocí to možná jde, ale dodavatelsky ani náhodou. V tom je ten velký rozdíl ;-)
Odpovědět
dodavatelsky mozna ale bez bungalovu, tepelneho cerpadla a pultove strechy... tyhle tri faktory cenu navysuji silene...pokud se chcete vejit dodavatelsky do 2mil, tak udelejte dum na patro, zvolte plynove nebo elektricky kotel a sedlovou strechu.
Odpovědět
126 metrů, bungalov s velkou sedlovou střechou s rekuperací (sranda za 150 tisíc), podlahovka, kvalitní zateplení, materiál kupován ve slevových akcích, nakonec jsme se vešli do 2,1 milionu. Stavěli jsme dodavatelsky + něco sami.
Odpovědět
@slabici jj, to vím. ;-). Já to psal, aby autorka měla něco ke srovnání, ju? ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@slabici @mitote pultovka je podle mě nejlevnější možné řešení, co na tom tak navyšuje cenu?
Odpovědět
@wawwaw nám stejna firma nacenila pultovku o 50 tis. dráž než sedlovku se sklonem 20 procent. A to se jednalo o maly pudorys cca 70 m2.
Odpovědět
Profilova fotka
@wawwaw Sřechy nevyrábím, tak nevím, co cenu navyšuje. Ale viděla jsem pár projektů se sedlovou a pultovou střechou a pultová verze byla vždycky dražší
Odpovědět
Profilova fotka
Stavíme domeček podobných, malinko větších, rozměrů a nevím nevím, jestli s nároky, které uvádíte jde postavit do 2 mil. Stavíme částečně dodavatelsky, co jde, to si uděláme sami, vytápění máme plynové...a tuto částku už jsme tedy překročili a venku není hotové nic (vniřky hotové kompletně). Možná, když přiložíte ruku k dílu, tak ano.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Ahoj. Dodavatelsky to bude oříšel. Počítej materiál 33% ceny a 66% ceny je práce.. Bohužel to tak vychází. A pak né vždy se vyplatí vzít nejlevnější zedníky, kteří se moc nezajímají o detaily stavby:( Myslím, že pokud jste trochu šikovní a dokážete se držet stavebních návodů, tak si domek postavíte i sami. Dnes je vše taková skládačka. A myslím, že cena za tepelné čerpadlo je hodně vysoko + návratnost vzhledem k cenám energií. pokud budete dělat sami, tak zkuste jinou levnější variantu vytápění. Např plyn je levnější i na instalaci (pokud si radiátory a topný okruh uděláte sami).
Odpovědět
je to reálné (bez venkovních úprav, nábytku) POKUD : - škrtnete tepelné čerpadlo - nebudete najímat firmy na dílčí úseky, ale řemeslníky, to ale doplňte o dobrý stavební dozor, který je bude průběžně hlídat - zařizovací předměty (sanita, podlahy, okna atd ) budou ve velmi levné (základní)variantě a budete sledovat akce a průběžně to v nich nakupovat
Odpovědět
Profilova fotka
Máme 5+kk bungalov s pultovou střechou s půdou,150 m2, svépomocí a zatím jsme na 2 milionech i s pozemkem, ale bez plotu a vybavení, takže to jde, ale komplet celý dům nejspíš nee.
Odpovědět
Máme bungalov 110 m2, pultová střecha, stavíme dodavatelsky. Nyní jsme na 2 mil. Je tam započteno vše kromě nábytku, kuchyně se spotřebiči. Do nákladů jsem psala skutečně všechno - stavební dozor, projekt, přípojky - tyto věci jsou dost individuální. Máme komplet interiéry, venku chybí terasa, fasáda a podbití, sokl, vydláždění příjezdovky a kousek plotu. Dalo se ušetřit na střešní krytině - máme hliník, oknech - máme top a velké, typu cihel (nazateplujeme) - tenčí + polystyren vyjdou levněji, krbových kamnech. Topíme ale plynem (podlahové topení), kotel však stál přes 60 000 Kč, nemáme rekuperaci. Z výběrových řízení už šílím .-) Nepodíleli jsme se fyzicky na stavbě na ničem, ale bydleli jsme vedle a denně řemeslníky, firmy hlídali.
Odpovědět
@ladyajva ale vy jste na te cene svepomoci a tazatelka se pta dodavatelsky... a to je presne cena jinda
Odpovědět
Profilova fotka
záleží jak dodavatelsky ??? pokud práci od firmy, tak ty si chtějí dodat i svůj materiál. Pak je také druhá možnost dodavatelsky, že si koupíte materiál vše či většinu sami a budete mít meloucháře, vše třeba bez dokladů, jak materiál tak práci a cena je uplně jinde. Jinak dodavatelsky první varianta určitě ne. To co vyjde materiál např. 1,5 milionu - to vás bude stát i práce těch firem. jen můj názor, zrovna podobně stavím, s tím, že hodně věcí si dělám ale sám
Odpovědět
Děkuji za vaše názory a rady. Dodavatelsky jsem myslela, že bychom si stavební materiál sháněli sama (máme v rodině strýce co pracuje ve stavebninách, tudíž i se slevou) a najímali bychom si řemeslníky, různě po vesnici :-). může mi někdo říct, kdo má dům už postavený kolik cca stojí provoz domu na plynové a kolik na elektrické vytápění??? Co vyjde levněji na zařízení a pak následně na provoz? A topení asi nejspíš podlahové že?
Odpovědět
Do 2 milionů postavíte i dodavatelsky bez problémů. Stavím svépomocí 150m2 dřevostavbu v pasivním standardu (obytná plocha 105m2, tč vzduch-voda, 1000l aku, rekuperace, okna s trojsklem 0,5, ztráta bez větrání cca 2kW...) Utraceno zatím bez pozemku a přípojek 670tis. Chybí mi zaplatit: 3/5 izolace (90m3 = 30tis), podlahové krytiny (40tis), vnitřní sdk příčky a strop (30tis), 6x vnitřní dveře (18tis), tč (9kW = 35tis), rozvody a regulace vzduchotechniky (15tis), fasáda (100tis), konstrukce garáže (20tis), vrata (20tis) + samozřejmě nábytek a kuchyně. . Celkově do teď odpracováno 1400 člověkohodin. Takže i kdybych si najal řemeslníky, tak to bude za práci na celém domě cca 400-500tis. A jako bonus (když se NZU nějak nezblázní a nezmění podmínky) budu moct žádat o 500tis dotaci od státu.
Odpovědět
@lucianap porizeni vyjde levneji na elektricke topeni, na provoz vyjde levneji plynove... uvadet kdo kolik protopi je k nicemu, nezalezi jen na zastavene plose ale i na energetickych ztratach budovy, na druhu vytapeni atd... musi se vytapeni spocitat pro konkretni dum, neexistuje pausalni rada
Odpovědět
Profilova fotka
Podlahove topeni, ohrivate vodu na nižší teplotu. Nizkoteplotni topení
Odpovědět
Tak se taky přidám. Před asi 3 týdny jsem vylili věnec a v lednu začínají střechu. Stavíme bungalov, 3+1+ technická místnost. Zastavěná plocha 92 m2, TZ 4,4, zdivo Ytong, střecha Bramac, nízkoteplotní radiátory s TČ voda-vzduch, pozemek jsem měli. Naše výhoda je, že máme okolo stavebnictví hodně známých. V rodině 2 zedníky, známí bagrista, geodet, máme člověka i v betonárce, ve stavebninách atd., což nám ušetřilo nemalé peníze. Plánovaný rozpočet jsou 2 miliony i s vybavením. Zatím jsme na 650.000 Kč. Podle mých výpočtů bude ale rozpočet 2 miliony tak tak. Jinak samozřejmě všechno dělám sám, občas s pomocí otců, nebo zedníků z vesnice za úplatek.
Odpovědět
My máme bungalov 5+kk, užitná plocha 148 m2, tepelné čerpadlo voda/vzduch, vytápění podlahové, litý anhydrit, centrální vysavač, zateplení fasády, střecha valbová, foukaná izolace, okna trojskla, stavěli jsme porůznu, většinou řemeslníci a ukáčka, na které dohlížel manžel stavař. Cenově jsme se dostali i s fasádou a hotovým vnitřkem (vymalovaným, bez vinylových podlah) na 2,2 mio. Měsíční náklady činí celkem: 2.500,- Kč (z toho 1.000,- Kč voda + 1.500,- Kč elektřina, vytápění místností na 23-25).
Odpovědět
@korodujicividle s pozemkem, dlažbou, plotem, terasou, vjezdovou bránou atd,atd ?
Odpovědět
tak u nás 122m2, bungalow, TČ země/voda, podlahové topení, zateplení, trojskla, střecha z pálené tašky, kuchyňská linka, pozemek, plot, brána, trávník, ... bez nábytku 2,1mio. Jediné co jsem dělali svépomocí je trávník a vymalování jinak firmy a řemeslníci z okolí.
Odpovědět
@radar64 Samozřejmě, že cenu uvádím bez pozemku, plotu, terasy, vjezdové brány. Aby to mělo nějakou vypovídací hodnotu, tak uvádím jen cenu komplet za barák (bez podlah, TČ započteno), přece záleží jen na tobě, zda si vybereš pak podlahu za 300 metr nebo za 4000,- Kč / metr. Cena pozemku je také všude různá (v Praze u Milíčovského lesa je to 5 až 6 tisíc za metr, na vesnici dostaneš metr i za hubičku), rovněž bránu si můžeš vybrat otvírací na telefon nebo stlouct z latí... Jinak nedoporučuji slevovat z věcí, které nelze vyměnit, tozn. TČ (určitě!), podlahové topení, kvalitní okna s trojskly atd... Sedačku si můžeš nechat starou a časem si našetřit, tu změníš vždycky... Svépomocí vyjde 1 m2 užitné plochy na zhruba 14 tisíc Kč, při stavbě na klíč je to kolem 20 tisíc. Rovněž lze cenu stavbu vypočítat tak, že u standardního provedení domu se počítá s částkou 5 000 Kč + DPH za jeden kubický metr obestavěného prostoru, u pasivních 6 tis. Kč + DPH za jeden kubický metr obestavěného prostoru.
Odpovědět
Profilova fotka
@requied Ahoj. Jestli víš kde sehnat dveře za 3tis i s obložkami, tak prosím o odkaz. Díky
Odpovědět
@cincula @korodujicividle Obdivuju, jakých nákladů jste dosáhli. Neměli byste položkový rozpočet? Ráda bych se inspirovala :-)
Odpovědět
@jonnyj na trhu je spousta i levnějších dveří... můj favorit jsou zatím tyto dveře a futra: http://www.castorama.pl/produkty/wyko... http://www.castorama.pl/produkty/wyko... ještě si ale nejsem jist jestli nakonec nedáme plechové futra. jinak jsou i jiné, stačí hledat: http://www.castorama.pl/produkty/wyko... http://www.castorama.pl/produkty/wyko... http://www.castorama.pl/produkty/wyko... http://www.castorama.pl/produkty/wyko... http://www.castorama.pl/produkty/wyko... http://www.castorama.pl/produkty/wyko... http://www.castorama.pl/produkty/wyko...
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?