Je uvedená cena RD reálná?

Dobrý den, prosím, je uvedená cena (bez DPH) tohoto domu reálná? Jedná se o stavbu svépomocí, bez ceny za typový projekt, za pozemek, přípojky, terénní úpravy a vnitřní vybavení. https://www.gservis.cz/projekty-rodin... Díky.
Odpovědět
Jsem tedy laik, dlouhodobě zde brouzdají a získávající zkušenosti a dle toho si myslím, že ani náhodou... Jsou různé výpočty dle zastavěné plochy, obestavěného prostoru....za m2/m3, jak si to můžete zkusit spočítat. Některé stavební firmy mají i kalkulačku pro laiky (např. Lucern). Nepíšete z čeho chcete stavět - cihlový dům/dřevostavba. Jaké technologie? Nízkoenergetický/pasiv? Svépomocí máte na mysli opravdu svépomocí nebo dodavatelsky nebo v kombinaci? Můj osobní odhad je od 4 mil. na takhle velký dům ve středním standardu.
Odpovědět
Opravdu svépomocí by se to dalo, ale je to hrana 😃
Odpovědět
Profilova fotka
Za nás to reálné je. Máme postaveno za 2.8mil
Odpovědět
@sequinmermaid myslím, že je to reálné možné.
Odpovědět
Tak to by mne taky zajimalo. Mne projektantka za obestaveny prostor 1400m3 (zastavena plocha 270m2) rekla 11 milionu...
Odpovědět
Profilova fotka
@adelinka89 jaky obestaveny prostor? Za tech 2,8m. Jske materialy?
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Myslím, že jo, ale s hodně odřenejma. Záleží, kolik bude té svépomoci. Ale ty okna... to poleze do peněz :-) Za mě dům hezký, ale zbytečně složitý. Spousta těch detalů bude stát spoustu zbytečných peněz. Si tam vyberte něco za 2,5 a do těch 3,2 se vejdete.
Odpovědět
Nevěřím tomu, že to je reálné. Ta rohová okna to hrozně prodraží.
Odpovědět
Jestli uděláte všechny práce sami, bez řemeslníků, bude tenhle dům ve standardu Gservisu, stát s odřenýma ušima 3,5mil, bez přípojek, zpevněných ploch a vnitřního vybavení. na klíč bude stát ve stejné podobě minimálně 5,4mil a dodavatelsky kolem 4,2mil. Na klíč bude stát za rok, dodavatelsky za rok a půl a svépomocí za 3 - 4 roky. Časový rozpočet bude někde kolem 7000 - 8000 hodin.
Odpovědět
a asi nikdo vám nedá rozumnější radu než @petros4 ... pokud je vaše cenová hrana na 3,2mil, tak koukejte po domech za 2,5 max 2,7 mil, abyste dostavěli v relativním klidu.
Odpovědět
V dnešní době není tato cena reálná za takový dům, který má mnoho drahých prvků a složitostí. Nechte si nakreslit jednoduchý dům u kterého se do částky můžete vejít.
Odpovědět
Článek se načítá
Děkuji všem za odpovědi. Zatím jsme úplně za začátku a snažíme se zmapovat, co by se nám líbilo a jak se reálně pohybují ceny. Píšete, že dům je složitý a má mnoho drahých prvků. Prosím, co tedy dům nejvíce "prodražuje", čeho bychom se měli při hledání projektu vyvarovat?
Odpovědět
@adelinka89 váš dům je také jedním z našich favoritů. Upravovali jste typový projekt (jiná okna) nebo jste se jím pouze inspirovali? https://www.euroline.cz/cz/projekty/r...
Odpovědět
@sequinmermaid Ty přílepky okolo s plochou střechou (garáž, obývák), rohová okna, spousta velkých fr. oken, střecha takto v jehlanu, taky bude dražší na hodně hřebenáčů. Nejlevnější je obdélník (čtverec) s klasickou sedlovou střechou. Vždyť se podívejte do jejich projektů, co mají psané jako nejlevnější svépomocí. K jejich svépomoci připočítejte tak 500-700 a jste v pohodě. I když to bylo letos na jaře, než všechno zdražovalo...
Odpovědět
Profilova fotka
@sequinmermaid Upravovali jsme jen okna,nemáme rohová.
Odpovědět
Profilova fotka
@jumpmans obestavěná plocha je 670m3. A stavěli jsme z Ytongu.
Odpovědět
@adelinka89 váš barák má 670 m3, ale barák, který vkládala zadavatelka, má o polovinu víc. Těžko se dá očekávat, že bude za podobnou cenu.
Odpovědět
Profilova fotka
@llama to sice ano,ale nás dům je za 2.8mil kompletní vč. vnitřního vybavení,přípojek a úpravy terénu okolo domu..
Odpovědět
@adelinka89 to nevypovídá vůbec o ničem, pokud nevíme, jak daleko jste tahali přípojky, jaké máte vnitřní vybavení a jak rozsáhlé terénní úpravy jste dělali.
Odpovědět
Udaná cena stavby je bez DPH. S DPH je už stavba svépomoci na 3,9 mil s nízkým standardem bez napojení na inženýrské sítě, s jednoduchým zakládáním, atd. Podle mne je reálná cena svépomoci se středním standardem mezi 4,5 - 5,0 mil bez kuchyně, zpevněných ploch a zahrady i tak to nebude moc na rozšoupnutí.
Odpovědět
Před cca měsícem jsme měli schůzku přímo v GServisu. Projektanta jsem se ptala, zda ty ceny co uvádí jsou reálné... Odpověď byla, že je to tak cena materiálu na ten dům + samozřejmě práce, která umí být sakra drahá a hlavně hodně záleží na vás, za kolik seženete dělníky, nelze dělat všechno sám. Jinak od nového roku budou i tyto odhady zvyšovat.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?