Kdo stavěl zděný dům do 2 milionů?

Tak kdyby byl někdo tak hodný a napsal mi zkušenosti.. jestli vám to peněžně vycházelo.. atd prostě.. Máme omezený rozpočet ideálně za to utratit co nejmíň ale chceme zděnou stavbu..pozemek ale máme mírně svažitý,ale zasíťovaný. Tak bych byla ráda za zkušenosti :)
Odpovědět
Profilova fotka
My se do toho vešli. Bungalov, 150 zastavěná, 100 užitná plocha, z ytongu. Ale bez příjezdovky, plotu, fasády nebo příštřešku na auto. Kolaudovalo se s částkou těsně pod dva miliony. A hodně práce udělal manžel svépomocí.
Odpovědět
@kajovaevicka Jé tak to jste mě moc potěšila, mohla byste mi tedy i vypsat třeba s kým jste stavěli, jakou máte dispozici pokojů a nebo co tak zhruba jste dělali svépomocí? Bungalov se nám také líbí..s těmihle ,,detaily" jsme docela počítaly,že příjezdová,plot,fasáda a místo na auto.. ono to konkrétně u našeho pozemku zase tolik nehoří protože příjezdová je relativně široká,je to totiž navazující na cyklostezku..tedy zajetí až k domu není hned nutný,parkovat klidně dočasně můžeme o ulici dál..plot tam slabý také je,ale lepší než žádný tudíž by to také šlo dočasně a fasáda také.. A teda s tou částkou tu jste měli jen na dům nebo i s pozemkem? :) Každopádně děkuji za info.
Odpovědět
Profilova fotka
Jsme se zdenym domem s obytnym podkrovim do 110m2 a velmi svazitym pozemku na 2.4mil. I s dvojgarazi. Zatim se rozpocet radikalne nemeni :-)
Odpovědět
@jirkonson Také děkuju za info, na kolik vyšla ta garáž? Abych tak věděla bez ní :) Plánujeme až časem přístřešek asi :) Popřípadě s kým jste stavěli?
Odpovědět
Profilova fotka
Ta vyjde cca 300tis.zaklady. podlaha, obvodove zdivo, panely na strope, atika strechy, pvc izolace.dvere, vrata. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@panda6 S kým jsme stavěli napsat nemůžu, stavěli jsme subdodavatelsky s místními řemeslníky. Od firmy na klíč by to vyšlo mnohem dráž. Jinak mám odemčené album, tak mrkněte tam:-) A částka je jen dům, pozemek jsme kupovali dřív než byla hypotéka.
Odpovědět
@jirkonson Aha takže zhruba ty 2 mil bez toho :)
Odpovědět
@kajovaevicka Jo aha.. my bysme radši asi na klíč jenže zase budeme muset vybrat asi o to menší aby to cenově šlo.. ještě uvidíme :) Koukám, máte to moc hezké :) Děkuju teda za inspiraci a info.
Odpovědět
Profilova fotka
@panda6 Já děkuju za pochvalu:-) My si třeba dům "navrhli" sami a projektant to pak hodil na papír, takže to vyšlo levněji než kdyby to byl individuální projekt na míru. Myslím, že na klíč se vším všudy se pohybujeme kolem tří mega.
Odpovědět
Profilova fotka
Levnejsi vyjde stavební dozor ktery zajistuje nezavysle subdodavatele. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
do dvou milionů na klíč od firmy...to teda nebude nic moc velikost ani nic moc kvalita ... aspoň bych se toho bála
Odpovědět
Taky si myslím, že 2m jsou na klíč nereálné. Na hraně bych to viděl dodavatelsky 3+1 bez zbytečných technologií.
Odpovědět
Článek se načítá
@blahova_andrea souhlasim, my jsme nekde kolem 2,9mil se stavbou na klic (bungalov 102m2 zastavene plochy v mirnem svahu). Nevybirali jsme uplne podle ceny, urcite by slo trochu usetrit, kdyby tomu clovek rozumel a mel cas si neco udelat sam.
Odpovědět
Profilova fotka
@mirekb my stavíme úplně sami a o ceně 2 mil. jsme si nedovolili ani snít. je fakt, že přítel si nepřál ten nejlevnější možný standard, ale trošku vyšší třídu, tak nám bylo jasné, že do dvou se nevejdeme. ne, že bychom stavěli kdo ví jaké sídlo, ale na technologie si přítel potrpí. takže ač malý domeček, tak ne zrovna za pusu. tím, že stavíme sami, tak kdybychom dost věcí oželeli (třeba hs portál, chytrou domácnost, tepelné čerpadlo, centrální vysavač...), tak bychom postavili klidně o pár set tisíc levněji, ale zas když se s tím děláme a budeme tam do smrti...tak ať se nám tam líbí :-N přítel spoléhá na snadnější a levnější provoz a větší komfort, když bude ta pořizovací cena vyšší :-D
Odpovědět
@blahova_andrea presne tak, clovek nestavi barak na par let a setrit kazdou korunu se nemusi vzdycky vyplatit...
Odpovědět
@mirekb S tím se dá souhlasit, ale je třeba rozlišovat technologie a stavební materiál. Dům mé prababičky byl postaven bez TČ, kuchyňské linky, automatické závlahy, posuvné brány a pod. a stojí dodnes bez větších úprav.
Odpovědět
Zdravím, kolega teď dostavuje dům cca 10x10m s obytným podkrovím z Ytongu 250 + 200mm zateplení polystyrenem a cenou mu to vychází do 2 milionů. Ta cena je reálná jen za předpokladu, že si uděláte většinu věcí sami. Řemeslníky tam zatím měl jen na střechu, krb, vodu a anhydritovou podlahu. Dá se postavit i levněji, v případě ale, že musíte jít cestou subdodávek, nebo firmy, tak na takovou cenu zapomeňte a nebo se smiřte s nějakým pidikrcálkem postaveným z nejlevnějších materiálů. Platit zaměstnance a zisk firmy je drahý špás.
Odpovědět
Profilova fotka
@r4d3k74 to je pravda. čím víc technologií, tím víc mrvítek, jak se říká :-N "obyčejný" kvalitně postavený dům může sloužit stejně dobře. je to hodně o vkusu. dá se koupit baterie za pár set, ale taky za desítky tisíc. dlažba za 300,-/m může přežít věky, ale dneska holt většinou nesplňuje designové požadavky. věci jako chytrá domácnost, rekuperace, žaluzie na čidla apod...to považuji za chlapské hračky, u nás fakt mužův koníček, které ale mě ušetří pobíhání po domě a hlídání všeho možného při ruční obsluze. ale přiznávám, že nemít svého chlapa, tak o většině věcí nevím a tudíž bych je nepotřebovala a žila "postaru" :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem v polovine a pocitam tk s nejakou inteligenci. To Co se da udělat udělam. Co ne necham pripravit. :-)
Odpovědět
@r4d3k74 Souhlas, ja jsem spis nakloneny tomu investovat do kvalitniho materialu nez do technologii. Snazim se mit doma co nejmin "kurvitek", takze ikdyz mam moderni technologie / IT moc rad, do domu bych to spise nechtel.
Odpovědět
Profilova fotka
tak my jen rekonstrujeme starý domeček a k němu přistavujeme novou část... je to malinkaté a rozpočet máme celkem na téměř 2 mil. a to si spoustu věcí řešíme sami. Mám dojem, že šlo teď vše hodně nahoru... materiál, cena práce...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?