Kolik jste dali za hrubou stavbu? A kolik po dokončení, celkově?

Ahoj jen pro zajímavost, jen by mě zajímalo kolik kdo dal za hrubou stavbu, a cena po dokončení domu. A prosím ještě rozměr domu :) díky ;-)
Odpovědět
Velmi zhruba, půl milionu zastřešená hrubá bez oken, milion dokončení, dalšího pul miliónu zařízení a terénní úpravy. 4kk rozměr 13,15x8,4
Odpovědět
@78marcela děkuju :) taky bychom chtěli stavět.. a chceme si půjčit tak 1,2 milionu.. abychom meli zastřešeno okna podlahy a omítky a koupelny.. bungalov 8×11 70m2
Odpovědět
@matej23 je lepší půjčit si víc, pro jistotu.
Odpovědět
Profilova fotka
@matej23 deska a skelet 2m a zbytek 3m Rozměr 16,7 x 8,5 m plus terasa 2,5 x 7 m
Odpovědět
Profilova fotka
Otazkou taky asi je,jak kdo bere hrubou stavbu - nekdo s okny,nekdo bez oken..co jsem tak obecne cetla,tak hruba stavba vychazi na tretinu ceny domu a zbytek na dve tretiny.ale vlastni zkusenost zatim nemam.
Odpovědět
A ještě taky kde to budeš mít a jak chceš stavět. Já jsem na jihu Moravy, ceny práce jsou tu někde jinde jak u Prahy. Navíc dělali známí a řemeslníci, žádná firma na klíč.
Odpovědět
Zatím 2,2m komplet hrubá ytong lambda 450, vnitřních 142m2 bungalov, střecha tondach amad. glazura, hliníková okna 40m2, sádrové omítky, vylité anhydrit podlahy, hotové sdk stropy, všechny rozvody a napojení venku, zataplená půda. Do základní vybavenosti tj. dlažby, interierové dveře, koupelna + 2x wc, kuchyně, jídelna, sedačka a krb ještě cca 1,5m. Až na pár věcí zatím vše děláme svépomocí. Nicméně si dovedu představit, že by šlo jít v současné fázi na cca 1,5m.
Odpovědět
Dům Laguna 40 s menšími úpravami. Užitná plocha cca 110m2. Tvar domu T tedy vyšší náklady téměř na vše, ale za to se nám více líbil. Nyní bych uvažoval nad obdélníkem o větší užitné ploše za stejnou cenu jako ten nynější. Hrubá stavba cihly Porotherm 30 obvod,24 nosné,14 příčky, klasický krov, krytina KM Beta briliant. Do milionu mi vyšly ještě okna+vchodové dveře, komín, hrubé rozvody elektřiny, voda+odpady. Nyní jsme na cca 1.9 mil a celkově to odhadují na 2.3 mil včetně fasády, dlažby,terasy. Až po věnec vše svépomocí pak řemeslníci. Izolace stropů a fasády sami.
Odpovědět
Ahoj, Mame bungalow 220m2 podlahovky. Zdivo km beta sendwix 26cm + 22 polystyren. Hruba stavba vysla na necelych 800 000kc. Dostavba vseho vcetne vybaveni cca 1,6 mil. Mame ale pouzity top materialy, takze by to slo treba dohromady o milion levneji. Ale jak se pise, hruba je tretina nakladu.
Odpovědět
@pepa89 máte prosím někde foto domu?
Odpovědět
@78marcela dostali jsme pozemek a budem stavět sami.. otec je zedník a děda elektrikář a po vesnici máme známí co nám pomůžou ..s firmou určitě stavět nechceme
Odpovědět
@pepa89 děkuju za příspěvek :-) já chci aby se v tom domě mohlo jakoby už bydlet a chci si vzít tak 1,2 1,3 milionů a zbytek z výplat :-)
Odpovědět
Článek se načítá
@maximsoon děkuji a stavěli jste samy nebo s firmou? :-)
Odpovědět
@matej23 tomu moc nerozumím. Chceš aby se v tom domě dalo bydlet ? A co chceš potom dodělávat z výplat?
Odpovědět
Profilova fotka
@maximsoon Chcete snad říct, že celý barák /220 metrů užitné plochy) jste postavil za 2,4 mil Kč a že jste to mohl postavit za 1,4 mil Kč??????
Odpovědět
@vladimirsvorba staví několik let což by měl uvést, vzhledem ke každoročnímu růstu cen .
Odpovědět
Profilova fotka
@matej23 naše banka chce abychom rok od posledního čerpání hypo měli zkolaudovane, takze lepit něco z výplat moc nejde :-|
Odpovědět
@vladimirsvorba ano a za 2,4 postavil dům 220 m v top kvalitě. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mitoma a kolik let? Podle cen to vypadá tak na 20 let
Odpovědět
Profilova fotka
@luckavra Pro každého je TOP kvalita něco jiného. To číslo se mi zdá nereálné.
Odpovědět
@zuzana_ka měli jsme to samé (Hypoteční banka), ale stačilo vyplnit formulář za 300kč se žádostí o změnu smlouvy a tím jsme si to změnili o 6 8-) let což nám poskytlo hromadu času na dokončení.
Odpovědět
Hrubá stavba 122m2 užitná včetně oken 1 mil. svépomocí
Odpovědět
@matej23 tak nějak napůl, na klíč vazníky jinak zbytek zedník + pomocník :)
Odpovědět
@78marcela z výplat pak v domě už nedoděláš moc, protože opadne nasazení :)
Odpovědět
@vladimirsvorba Dá se, ale ne sendwix, ale nějaký porotherm nebo bouračka, ne korkový vinyl , ale polsko plovoučka, né tepelné čerpadlo daikin altherma ale nějaký základní elektrický kotel, neměli bychom za 130 000 krb. atd. Možná jsem přestřelil, ale kolem 1,7 milionu svépomocí se dá. Je to jen o čase a honění se za každou akcí a slevou. Každopádně nedoporučuji takto řešit. Doporučuji pokud někdo nemá peníze na velký dům a pak na vybavení, tak pořídit dům menší s kvalitním vybavením a kvalitními materiály.
Odpovědět
@luckavra Nevím, co je Vám k smíchu, já v tom domě bydlím, zatímco Vy máte základovou desku, takže vím co mě kolik stálo a co vše jsme zvažovali. 50m2 z domu je dvougaráž. Cena materiálu je dnes 1:1 s cenou práce a když si věci uděláte sami s výpomocí, tak se na cenu dostanete. Opravdu jsem asi přestřelil těch 1,4 miliónů, ale když se člověk odprostí od podlahovky, TČ, použije levnou cihlu, má známé stavaře a tesaře. A vybaví si dům polskými věcmi, tak se dostanete na 1,6 miliónu s tímto rozměrem. Dle slepého rozpočtu od banky měl dům stát 4miliony. Teď jsme na 2,4 milióny - Interiér komplet zařízený, chybí nám finální omítka - naceněno na 60 000Kč, plot, terasa, chodníky kolem domu a zahrada. To ale není cena domu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@maximsoon já to teď nějak nechápu, proč předtím píšeš o top materiálech a teď najednou o Polsku?
Odpovědět
@zuzana_ka píšu o tom, že v domě, který máme my jsme nešetřili na materiálech a stál cca 2,4 miliony. Ale kdybych postavil z levných materiálů + vybavil dům polskými věcmi, tak se dostanete na 1,6 miliónů. Jak jsem psal, vinylová podlaha mě stála 1000 kč metr2 v polsku stojí plovoučka 150, mám na střeše drahý plech, mohla tam být ípa, máme drahou cihlu, mohla to být nějaká no name z polska atd. atd. Já se tady nemusím před nikým obhajovat :-) mám postaveno, vše zaevidováno a veškeré porovnání. Mohli jsme si půjčit méně peněz a postavit z levných materiálů, nakonec jsme připlatili za kvalitu. Pokud máte někdo nějaké rozumné otázky, tak piště soukromé zprávy, nechci spamovat toto fórum.
Odpovědět
Tak my hrubá stavba s komplet střechou a s okny a dveřma 1 300 000 kč Bungalov 200 m2
Odpovědět
Profilova fotka
@maximsoon napsal si že máš dům z top materiálu za de facto za pusu, tak se nediv, že bych to chtěla vysvětlit:-) Řekla bych, že máš dráhy materiál, ale za jiné ceny než by je měl obyčejný zákazník, pak by to dávalo smysl.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?