Kolik platíte řemeslníkům

Hezký den všem, teď tady máme s kamarádkou téma, že si chce stavět baráček svépomocí s přítelem ale občas by si pozvali řemeslníky z okolí o pomoc, ale neví jaký se teď ty ceny tak pohybují. Kolik dáváte řemeslníkům na hodinu?
Odpovědět
Dám ti radu k nezaplacení. Neplatit za hodinu, platit za odvedenou práci. Předem domluvit cenu za danou etapu stavby.
Odpovědět
My tedy platili hodinovou a vše bylo v pořádku. Záleží take, jestli budete řemeslníkům poskytovat jídlo a pití a dle toho se pak domluvit na sazbě.
Odpovědět
A co třeba řemeslníkům z okolí a kamarádům co vám přijdou pomoct, kolik těm dáváte?
Odpovědět
Pokud máte dobré reference nebo zkušenosti tak většinou vyjde lépe hodinovka, ale to stejně nechce nikdo moc dělat. Ono totiž pak vypadá blbě, když si řeknou o 500, 1000 nebo i více na hodinu.
Odpovědět
@tynuska1990 s řemeslníkem jsme se vždy domluvili co po něm chceme a kolik za to předem - žádná hodinovka. Co se kamarádů týče, tak v průběhu stavby za jídlo a pití a pak na kolaudaci se opeklo selátko, narazila bečka piva a samozřejmě jak potřebovali pomoct oni, tak se jim pomoc oplatila.. od toho kamarádi jsou, nebo?
Odpovědět
Profilova fotka
@lindaaa10 Myslel jsem,že vyvařování řemeslníkům skončilo před 30 lety.Pokud si neumí obstarat stravu tak nemá co na stavbě dělat.
Odpovědět
Odpovím ještě v číslech: UKáčka obkladači - pěkná, rychlá práce - 220 Kč/h Češi obkladači - kvalita horší - cena "jen" 320 Kč/m2, což vycházelo na 450 Kč/h.
Odpovědět
Tak vařit apod. řemeslníkům, to sem teda ještě nezažila. Většina s díky odmítla i kafe 😄 Dávno minula doba, kdy je řemeslník chudý nádeník. Většina si ráda s chutí zajde na polední menu do restaurace.
Odpovědět
Nám byla doporučena stránka ceníky řemesel. Tam si můžeš +- udělat představu o cenách. popř. se nenechat natáhnout, kdyby požadoval nějakou přemrštěnou cenu.
Odpovědět
@candat mužů poprosit o tu stránku, podívaly by jsme se
Odpovědět
@tynuska1990 https://www.cenikyremesel.cz/
Odpovědět
@martin_s já mám nabídky za práci od obkladačů na 600 za m2 😞 včetně teda spárovačky, ale to je celkem mizivá suma.
Odpovědět
Článek se načítá
@jajinka121 to je uplně normální cena, +- 500,-/m. Horší je sehnat někoho, kdo to opravdu umí. @tynuska1990 pokud se tím normálně živý, dáme mu co si řekne samozřejmě, když si řekne neuměrně méně, tak mu dáme víc. Jinak vzájemná výpomoc. Kamarád měl na stavbě stále kamaráda zedníka a normálně mu platil. Zas nemůže člověk chtít, aby u něj někdo pracoval jen ze známosti..
Odpovědět
@aludanewra To se také ještě někdy stává, aby si řekl "neúměrně méně"? Do takových rozpaků mě už nejméně 20 let nikdo neuvedl. Ať šikovný nebo nemehlo a lemra, jedno mají společné - ceny za práci mají velmi dobře zmapované a rozhodně nemají v úmyslu řídit se teoriemi(!) trhu o soutěžení v tom kdo lépe a levněji. Občas se zdráhají přijmout finanční plnění lidé známí a zavázaní, ale to je taková marginálie, že ani nemá smysl s tím počítat a psychicky se na to připravovat. 500,-/m2 je skutečně normální sazba, pokud jde o jednoduchou pokládku s rovným podkladem. Vyřezávání, úhly, schody, srovnávání, cenu znatelně navyšují. Jak někdo psal o 220-320,-Kč/m2, to bude asi neaktuální údaj, nebo je dotyčný z laciného kraje. Každopádně mně když to řemeslníci vyčíslili na 800-1000,-/m2, pravda, komplikovanější povrchy, tak jsem koupil řezačku, kleště, hladítka a křížky a těch 250m2 jsem si za 3 měsíce v poklidu obložil sám. Šikovné ruce a hlava použitelná k myšlení je v dnešní době tím nejcennějším aktivem, které může mít člověk plánující stavební činnosti k dispozici.
Odpovědět
@josef1 já odpovídala paní, co se ptala na kamarády. Kamarád si třeba řekl 1000,- za něco co se běžně pohybuje od 2tis. výš, takže jsme mu dali aspon ty 2..
Odpovědět
Obkladače jsme platili 500/m2. (před rokem) Manželovým kolegům z práce- elektrikářům, kteří přišli pomoct:1000,-/den +komplet jídlo.....
Odpovědět
@josef1 Ty ceny jsem psal já, jsou 2 roky staré, ale pochopil jste to trošku jinak. Těch 220 Kč byla hodinová sazba za UKáčka, kteří dělali dle představ a rychle. Ta druhá sazba už byla za m2 - tj. 320 Kč (bez spárovačky, penetrace), cena byla přes známého, takže o nějakou desetikorunu méně a ta lepší parta. Taky byly rychlý, ale tady už je to spíše nevýhoda. 1 m2 jim trval 40 min a jestli je tedy normální 500 Kč/m2, tj. nějakých 700 Kč za hodinu, tak nevím, jestli to brát za normální. Tím tedy hlavně chci říci, že bych hodinovku nezatracoval. Spíše to beru jako výhodu, když o tom člověku máte nějaké reference. Tak to může vyjít za polovinu a i kvalitněji.
Odpovědět
@martin_s 220,- dokonce za hodinu? Tak to byla už tehdy hodně dobrá cena, zvláště pokud jim to jde od ruky a v dobré kvalitě. Také jsem měl nabídku od Ukrajinců: 500,-/m2 když to je jednoduchá pokládka. V mém případě tak docela nebyla a vedle toho, že součet mi podlomil nohy, také jsem si to chtěl vyzkoušet. Kde to bylo komplikované, tam jsem udělal třeba jen 4m2 za den, ovšem v ploše bez nějakého spěchu 20m2(bez spárování, ale to jde rychle). Ukrajinec by si tak vydělal(resp. svému šéfovi, ale také mu nevyplácel méně než 30 tisíc/měsíc) cca 10 tisíc denně, ke kterým já jsem se ani jako v cizině pracující kvalifikovaný zaměstnanec zdaleka nepřiblížil. O nabídkách řemeslníků za 800-1000,-/m2 ani nemluvě. Takže volba byla jasná. Kroutím hlavou nad tím, co jsou lidé ochotni platit často ani nevyučeným fušerům za práci. Jako by to ani neplatili ze svého...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?