Kolik si připravit peněz, než se kopne do země?

Děláme si rozpočet, na kolik nás výjde než se kopne do země. Pokud mi něco chybí budu ráda když v diskuzi doplníte.. Projekt- 30 tisíc Poplatek stavebnímu úřadu- cca. 2 tisíce odnětí ze ZPF- ? Průzkumy - radonový a hydrogeologický - 5 tisíc? Projekt TZB vnitřní rozvody- ??? Projekt přípojka vody - 4 tisíce Projekt kanalizace- 5 tisíc Průkaz ENB- 8 tisíc? Projekt elektro- ??? Přípojka vody cca 7 metrů- ???? Přípojka kanalizace cca 8 metrů- ???? Připojení elektřiny- 12 500tisíce
Odpovědět
1
2
Je možné, že budete potřebovat měření hluku. Máte nějaké pevné body na pozemku, podle kterých se chytnete při zaměřování domu? Pokud ne, tak geodet. Popř. je možné, že potřebujete pedologický průzkum. Jinak k těm cenám, součástí projektu bych rovnou chtěl i všechny podprojekty (kanalizace, vody, atd.), pak se můžete s cenou dostat i níž. Jinak cena za PENB je hodně nadsazená, tak cca 1500-2000 Kč (aspoň u mě). Cena za vynětí, je dle bonity půdy a ochranných pásem.
Odpovědět
Profilova fotka
no tak to je těžké říct takhle na dálku. Moje zkušenost je cca 200tis. Projekt píšeš 30, já ho měl za měl 125tis ale obsahoval práce, které píšeš níže + vizualizaci domu na pozemku. + Radon 3.5tis Geologicko inženýrský průzkum - 15sond = 15tis Geologické podklady pro projekci domu (výškopis a polohopis) - 2.940,- Stavební úřad za to, že otevřou projekt pro stavební řízení 7.5tis Projekt elektro 20tis Zápis pozemku na katastru 1tis
Odpovědět
Tak projekt za 30.....nevím, myslíš nějaký typový? Nás radon stál 2tisíce, TZB komplet 16tisíc, slepý rozpočet 5tisíc, stav. povolení 7tisíc, Vodaři 3,5tisíce, Odnětí ze ZPF si musíš spočítat, může to být 0 i desetitisíce, PENB 2,5tisíce (ale ten je v ceně TZB)-ale třeba porotherm při odběru cihel ti ho udělá zdarma, přípojky máme cca 17m...plyn 15tisíc, kanalizace 60 tisíc, NN 15 tisíc, voda 30tisíc, jeětě vytyčení domu 7tisíc....vše na klíč. Pak poplatky v bance, vklad na katastr 1000Kč, pojištění stavby, hygiena (nevím, měli jsme v ceně projetku)....a možná mnoho dalšího-plot? pojišťovny vyžadují, TOITOI? příjezdová komunikace.....
Odpovědět
My snad budeme moct kopnout tak za měsíc a počítáme, že v tom budeme do té doby tak za 100 tisíc
Odpovědět
@bamak My třeba máme projekt za 25 a rozhodně není typový a je to včetně všech rozvodů po domě a projektu na přípojku kanalizace, vody a vsak, včetně PENB. Uznávám měl jsem jasno, co chci, projektant to měl v podstatě překreslit.
Odpovědět
Nás to stálo než jsme kopoli základy na dům 156 tis., ale jsou v tom i přípojky z nichž voda byla 155 m (46 tis.)
Odpovědět
@1karel1 No vidíte, my jsme taky měli jasno a stálo nás to mnohem více....máte štěstí ;-)
Odpovědět
@bamak O to nejde :), jen že cena 30 + ceny pod tím za jednotlivý přípojky atd. není tak mimo ..
Odpovědět
@1karel1 mimo určitě ne :-) , tak jsem to nemyslela.
Odpovědět
@ad5218 my ještě nekopli a jsme v tom za 240tis, a to mame projekt za 25tis.
Odpovědět
@lucifer8 Jakto?
Odpovědět
@ad5218 je v tom 100tis v hotovosti zaloha za pozemek, to sem si neuvedomila
Odpovědět
Článek se načítá
@1karel1 Tak to bych toho cloveka ktery to kreslil chtela videt......ten to musi delat z radosti k projektovani a dotovat to ze sveho.
Odpovědět
@martii1 Já ho k ceně nenutil, obeslal jsem ho stejně jako ostatní s žádostí o cenovou nabídku. Zaslal mi ji. Víceméně nevím, proč by to měl dotovat. Vsak, přípojka kanalizace, přípojka vody totožná jako všude jinde. To ani kreslit nemusel, jen překopíroval. Půdorys domu obkreslil ode mě. Statika a PENB měl dodavatelsky. Se situačkama se trošku drbal, protože jsme ještě neměli digitalizaci. Kecy do zpráv jsou taky všude stejný. A to je vlastně celý projekt ;) Nepotřeboval jsem po něm žádné rady ohledně půdorysu, vizualizace a nic. Vlastně jo, poslal mi pět obrázků domku s různým typem střech, toť vše, z jeho kreativní části. Všechny dotčené orgány, včetně zpráv pro vynětí ze ZPF, jsem si dělal sám, stejně jako žádost na SÚ. No jinak druhá nejnižší cena byla 37500 Kč, včetně vyřízení všech žádostí.
Odpovědět
Podle mě tak 40 000 v případě, že kupuji typový projekt. Přípojky mám na pozemku, takže připojení pak až z hypo. Víc podle mě není třeba.
Odpovědět
@1karel1 "Kecy do zprav jsou vsude stejny"....... :-) ze to vubec zadavate projektantovi
Odpovědět
@martii1 ....1karel1 asi nemá kulaté razítko ;-) :-D Páč jinak by to projektantovi určitě nedával a koupil si radši něco hezkého do domečku. :-D
Odpovědět
@martii1 Dobře ne 100 % stejný, ale z velké části ano, pokud nemáte stavbu v záplavové oblasti, v poddolovaném území atd., tak se pomění pár slov a je to téměř totožné s ostatními projekty. Vždy zůstává základ věty stejný, není třeba nic vymýšlet, ať už popisujete údaje o území, údaje o stavbě či připojení na technickou infrastrukturu, dopravní řešení, vegetaci, vliv na ŽPR nebo postup výstavby. Požadavky dotčených orgánů a síťařů jsem mu ze všech vyjádření vypsal a on pouze ctrl c/ctrl v. V podstatě se jedná o výcuc zákonů a pár základních charakteristik o domě a území. Proč to zadávám projektantovi? Protože chci mít dobře udělanou statiku a výkresy řezů, zprávy v projektu mě fakt nezajímají, ty jsou jen pro úřad. Ale asi na to máte jiný názor a jako stavebník byste studovala v projektu především zprávy a jako projektant v každém projektu vytvářela zprávy znovu a znovu od základu. Ale toto je naprosto mimo tazelův/čin dotaz.
Odpovědět
@zenny2 Pěkný závěr, být projektant a rozumět statice, tak si to udělám sám, to asi každý, ne :)?
Odpovědět
Já nechápu, proč tady všeobecně panuje názor, že pokud je projekt levný = je k ničemu. My to máme zhruba takto: projekt 21 000 (včetně PENB a stavebního dozoru) přípojky elektriky - 12 500 vrtaná studna - celkem 40 000 radon - 2 500 vynětí ze ZPF 11 600 poplatek na katastru 2x 1000 V současné době máme zalité základy. Máme obrovskou výhodu, že pozemek 11 000 m2, jsem dostala darem, velká rodina, která má dostupnou snad veškerou techniku (takže např. vykopání základů nás stálo 17 litrů nafty, stavební materiál navezen gratis kamiony naší firmy, kámen do základů věnován naším obchodním partnerem atd.) a hlavně neskutečně šikovný manžel pro kterého je stavba našeho domečku splněným snem. Zatím je to jak pohádka, jen doufám, že to tak dlouho vydrží.
Odpovědět
@verkaleh Protoze vim kolik casu zabere udelat projekt ctrl c / ctrl v a osulit par vykresu.....a vim kolik casu zabere udelat prumerny projekt standardne odkontrolovany a vim kolik casu zabere projekt komplikovany.......Dennodenne opravujeme takovehle projekty a resime problemy placicich investoru....ale klidne to tak delejte, ale nemystifikujte ostatni....21000 za projekt neni zdaleka ani prumerna cena. Pokud zapoctu uplne nejnizsi hranici dle honoraroveho radu a cenu domu 2mil (coz je hodne malo) tak cena stavebniho povoleni (bez uzemniho rizeni, pripravy a dozoru) je 45000....a to je uplne nejnizsi hranice. Jinak stavebni povoleni je rozpracovani hotove studie s/bez uzemniho rizeni......takze projektant neresi dispozice, naopak je date vy jemu nebo si doplatite studii. A klidne se do me pustte, ze je to zlodejina.
Odpovědět
@zenny2 Asi tak nejak......zrusme projektanty a uplne architekty!!!! :)
Odpovědět
@martii1 Dobrá tedy, tak mi řekněte kolik hodin Vám zabere udělat projekt, kde Vám dám přesný půdorys, popis odkud se bude zřizovat vodo a kan. přípojka, výpis vyjádření všech dotčených orgánů a síťařů, se stávajícím sjezdem. Dále Vám dám přesný výčet jednotlivých konstrukcí (typ zdiva, typ a šířka zateplení zdiva, podlahy, stropu, soklu, druh oken a jejich instalace, dveří, druh vytápění, typ střechy, její sklon a krytina a vrstev pod ní), zakreslenou polohu všech sítí a ochranných pásem na pozemku, zakreslenou polohu zpevněných ploch a parkovacího stání. Výčet sousedů, vč. adres. Snad jsem na nic nezapomněl. Opravdu by mě zajímalo kolik reálně můžete na tomto strávit, přičemž PENB a statiku byste nedělala Vy, ale externí dodavatel. Stejně tak by mě zajímalo co na takovýhle projektech dennodenně opravujete. Co tam mají investoři špatně?
Odpovědět
Rád uvidím člověka,který bude dělat za 21000 Kč projekt PENB a ještě k tomu stavební dozor.
Odpovědět
@1karel1 Omlouvam se, vy budete vyjimka......podejte si zadost o kulate razitko. Melete nesmysly. Budte rad ze vam to nekdo za takove penize udelal. Vzdyt jste si to mohl i sam nakreslit, ten clovek to mohl jen orazitkovat. Nehlede na to ze vyjadreni dotcenych organu neni soucasti stavebniho povoleni ale inzenyringu, zamereni pozemku vcetne zakresleni existujicich siti mate dodat take vy projektantovi a to ze mu reknete jakou chcete cihlu a jak tluste zatepleni....neusetrite zadny cas....stejne to on musi cele zkreslit, to zabere nejvic casu. Spatne? Prave ze se to cele kopiruje....nepremysli.....a ona pak realita je jina. Vam preji, ze to vsechno vyslo ok.
Odpovědět
@martii1 Melu nesmysly, ale Vy mi neodpovíte na můj slušný dotaz, ok. Půdorys překresloval asi hodinu, seděl jsem vedle něj. A situačky do druhého dne. No nevím, asi je to ta nejvíc časově náročná část. Co se týče stavebních materiálů, neměl jsem je nachystané, než jsem ho je nachystal, neměl vlastně, co dál dělat. Ale tohle je diskuze o ničem. Pěkný večer
Odpovědět
Profilova fotka
U nas aktualne: Projekt 28000 soucasti je PENB, radon 2500, jistice + stavebni rozvadec 6000, poplatek staveb.uradu 1500, odhadce pro banku 4000.Vyneti ze ZPF bylo jiz provedeno obci od ktere stavebni pozemek kupujeme.Stavime na klic a pripojky vc.TZB mame zahrnuty v cene stavby.
Odpovědět
Profilova fotka
@martii1 Projekt nás teda stál podstatně víc než tady většina uvádí a nemyslím si, že by to byly vyhozené peníze. Ale i tak mě otázka zaujala. Kolik přibližně hodin (když to zprůměrujete) stojí vytvoření projektu pro stavební řízení (na prováděcí dokumentaci se neptám), pokud člověk příjde s již vypracovanou studií?
Odpovědět
Profilova fotka
My zaplatili za projekt 50tis. včetně vyřízení na úřadech a všech dalších zpráv, co je k tomu třeba. Takže navíc před kopnutim jsme zaplatili pouze 12,5 tis. ČEZu a 10tis. za antoníčka. Vyneti bylo za 2,5 tis.
Odpovědět
@1karel1 Presne tak o nicem...vetsina diskutujich nesedi u projektanta a nediktuje...takze vypovidajici hodnota zadna.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?