Kolik vás vyšel dům postavený stavební firmou?

Kolik vás vyšel dům postavený ve Středních Čechách firmou? Jak velký byl? Můžete se podělit? Stavěli jste s velkou ověřenou firmou nebo s místní firmičkou?
Odpovědět
Profilova fotka
Doporučuji dodavatelsky = ušetříte xxx tisíc.. My máme v plánu stavět v okresu Kutná hora.. 🙂 od 02/21 (dle počasí) 16,2 x 9,7 m bungalov..
Odpovědět
@michal_mik Dodavatelsky je těžké, nikoho neznám, poptáváním se doporučují firmičky sami nebo jejich známý. Tady jsem se x krát ptala na firmy, na malé firmy....a nic.....jakoby všichni byli buď milionáři nebo tak šikovní a stavěli svépomocí, a my ani jedno nejsme. Už čtu tento server asi 3 roky a přijdu si, že jsem totální střevo a i když dělám produkci atd....tak postavit dům dodavatelsky, nebo najít levnější slušnou firmu je pro mě úkol, který fakt asi nezvládám totálně. Se až stydím, když čtu některé zde .
Odpovědět
Profilova fotka
@kotatko77 Taky je to z 90% založená stránka pro svépomocníci tak nečekejte zázraky 😄 . No hold si budete muset stavět sami 😉 .Né pár lidí tu je co tu stavily s firmou ale každopádně se vyplatí pokud nejste zruční a nedokázali by jste si ho postavit sami tak dodavatelsky a najímat si firmičky s okolí. Nebo klidně poptat firmu která by to postavila celé na klíč, třeba je dost firem co umí kvalitně postavit dřevostavbu a za rozumné peníze, záleží jaký dům chcete, zděný nebo dřevostavbu. Pokud dřevostavbu tak se obraťte na Pavla Šimka dřevostavby My Home. Je to dozor a ví která firma je top a určitě doporučí. Jina my stavíme také svépomocí 😉
Odpovědět
My vybrali mistni malou firmu se skvelymi recenzemi i za cenu, ze to bude o dost drazsi. Zase se pak asi lepe resi pripadne reklamace, protoze to jde za firmou a ne za jednotlivci, kteri si casto problem prehazuji jak horky brambor. Ja bych tu logistiku asi nedavala, hlavne od znamych vim, ze kdyz nekdo z retezu vypadne nebo se to opozdi, sesype se to cele. Na dobre remeslniky se hodne ceka a skloubit to, aby to plynule navazovalo bych asi nedala. Klobouk dolu pred kazdym, kdo stavi sam nebo ma i schopnost a nervy resit to dodavatelsky.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak mi budeme patriť k tej mizivej menšine, ktorej cely dom na kompletku aj s plotom chodníkmi a spevnenými plochami postavý jedna firma a tu vybral developer, od ktorého dom kupujeme. Pre nás to bola najjednoduchšia a najlepšia varianta, ale samozrejme je to varianta pomerne draha. Komplet cena nám zatiaľ vychádza kolo 7 milionov, za murovaný bungaov 160m2 zastavanej plochy. V cene je pozemok za 1,5 miliona. Ako výhodu vidím, 5 ročnú záruku na nehnuteľnosť, minimum starosti a to,že dom bude hotový do roka od momentu keď sme sa boli na pozemku prvý krát pozrieť. Bežne sem ľudia vybavujú stavebné povolenie 2-6 rokov.
Odpovědět
Profilova fotka
Stavíme s místní firmou na Vysočině. Zastavěná plocha je 150m2, užitná 125m2. Dům na klíč DŘEVOSTAVBA : 3.527.000,- s tím, že tam máme podlahy, koupelny apod. v základu a záleží co si vybereme a za to si připlatíme. 🙂
Odpovědět
Zastavěná plocha 148 m2(porfix+18 cm zateplení, podlahivé teplovodní topení, na klíč) za 2,9 milionu ve standardu, 3160 000 s věcmi navíc( stříšky nad vchody, dlažba všude,3x geberit, dveře do pouzdra, komín), bez int.dveří. Bez venkovní dlažby a plotu. Předání ale 06/2020, teď to bude asi trochu více.
Odpovědět
Rádi bychom zděný, patro, 5kk
Odpovědět
@kotatko77 nehodlame stavet dodavatelsky, nechci stavet tri roky a na stavbe baraki zesedivet...mame maly deti a jako priority mam jinde nez se dohadovat s remeslniky a resit neustale nejaky problemy..
Odpovědět
@anieluska nehnevajte sa, ale vybavovať SP 2-6 rokov je totálna blbosť. takúto info získate buď v médiách,,,alebo od totalne neprofesionálnych architektov, projektantov. a tých je 🙂 aj v najproblematickejšej stavbe netrvá vybavenie SP pre RD viac ako 6 mesiacov. a pokiaľ niekto tvrdí opak, je klamár.
Odpovědět
Větší šance najít solidní firmu za rozumnější peníze vidím u dřevostaveb. Ve Vašem případě bych ještě zvážil dodavatelskou formu za nadstandardní spoluúčasti stavebního dozoru či projektanta. Mám zkušenost s řemeslníky a malými firmami, že když byli snaživý a dokázali práci včas odvést, tak si za práci s materiálem řekli i 2 násobek. Já si většinu dělal sám a dostal jsem se na cca 11 000 Kč/m2 podlahové plochy.
Odpovědět
@kutilgabi Nemáte bohužel pravdu. Ano, naše povolení bylo hotové za 7 měsíců, ale švagrová už čeká na úřady kvůli povolení přes rok. A naše sousedka už rok a půl a stále je na začátku. Kdo to nezažil, tak by nevěřil....
Odpovědět
Článek se načítá
@kutilgabi No to je zase výstřel do tmy 😄 Samozřejmě 2-6 let je extrém a neopodstatněná obava pro 99 % stavitelů, ale to tvrzení, že nejproblémovější stavba zabere 6 měsíců, to tleskám... Já měl všechno na 100 % ok (potvrzeno úřadem), souhlasy všech dotčených stran a čekal jsem na povolení 4 měsíce, než se uráčili na to vůbec podívat a nabouchat tam ty razítka. A to jsem tam týdně volal a snažil se to aspoň držet v povědomí. V současné době s Covidem je to ještě horší. Zkušenost okolí podobná, často horší... Případy, kdy je povolení hotové za 30-60 dní jsou buď z říše pohádek nebo zapadákovů, kde jsou sami úředníci překvapení, že něco musí řešit a mají kapacitu. V místech, kde ročně vyroste 20-30 nových domů a těch obcí má úředník více je situace naprosto odlišná.
Odpovědět
Profilova fotka
@kutilgabi tak zrovna my jsme ten extrém, vyřízení stavebního povolení trvalo bezmála 6 let. A i když naše stavba nebyla úplně standardní, jako první po územně plánovací informaci jsme obdrželi potvrzení od útvaru hlavního architekta, že taková stavba, jakou chceme, na tom konkrétním pozemku být může, (konstatováno (písemně) po místním šetření). Bohužel je to o lidech. Když jsme (před delší dobou) pozemek kupovali, někdo zkušenější nám řekl - hele, ať je ten pozemek jaký chce, běžte od toho, neboť na radnici na stavebním má tuto oblast na starosti nějaký pan N..., a to je takový kretén, se kterým budete mít jenom potíže. Tenkrát jsme se tomu zasmáli, abychom si pak na vlastní kůži ověřili, jaká krutá pravda to byla. Nežiji v iluzi, že nejsou i jiní s neblahými zkušenostmi, akorát ses s nimi třeba nepotkal. A také mnoho lidí nemá tu trpělivost se s tím párat
Odpovědět
@norikakaa @peju Omlouvam se, ze do toho vstupuju. Ale delka trvani stavebniho rizeni se pocita od podani zadost i o stavebni povoleni. To vse pred podanim zadosti (vyrizeni stanovisek a vyjadrovacek, souhlasy, ...) se do delky nepocita, neni ani jak to spocitat. @peju Urcite si nemyslite, ze vasi zadost dostal urednik na prazdny stul, takze by hned ten den mel zacit vasi zadost vyrizovat... A misto toho se 4 mesice doubal v nose, nez tu vasi dokumentaci otevrel.
Odpovědět
@puhelin Asi jsme se nepochopili, čekal jsem opravdu 4 měsíce od podání na úřad. Kdybych počítal ještě vyjadřovačky a super jednání s KHS, která jak vidí TČ vzduch voda, tak vyhlašuje papírovou válku, už jsme časově jinde 🙂 To, že úředník neměl čas, je mi jasné. Proto píšu, že lhůtu snad dodrží jen tam kde se zrovna moc nestaví.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme 160 zastavěná, postaveno z heblu 37,5 cihla + 20 zateplení. Vinyl, krb se zadním přikládáním, venkovní žaluzie, terasa, 2 koupelny, 3 geberity, plastohlinik okna a dvoje vchodovy dveře... Stavba dodavatelsky, většinu stavili místní kluci (Ukrajinci) přes kamaráda stavbyvedoucího, obkladači sousedi.. a vychází nad dům na 4.500 000
Odpovědět
@peju Psala jsem tu poznamku k vasim 4 mesicum ironicky. My jsme od lonske zimy u jedne stavby cekali 7 mesicu, referenta byla pres jaro na osetrovacce kvuli zavrene skole, strasne se to vleklo. Na stejnem urade o 2 roky zpet primo nas dum byl za 3 tydny odsouhlaseny (umisteni s ohlaskou). Covid zdrzuje vsechno.
Odpovědět
@puhelin To máte pravdu, že se to nepočítá, uznávám . Ale pojem,, vybavovať SP" by dle mého mělo být na fóru bráno jako termín včetně vyřízení stanovisek, protože jinak je to nic neříkající údaj. My čekali např. 6!!!! měsíců na územní souhlas( blbej malej bungalov na stavebním pozemku v zastavitelné části obce, zcela dle ÚP. 6 měsíců to bylo ve frontě na vyřízení) , ale na stav. povolení už jen 2 měsíce. Když se bude všude uvádět ten měsíc až 2 od podání na SÚ, všichni budoucí stavebníci budou mít pocit, že žijí v ráji. A pak budou valit bulvy, jak my s manželem😀.
Odpovědět
@norikakaa Ja uz to pisu nad vama. Ted je to fakt priserne zdrzene. Pokud skonci referent na osetrovacce kvuli domaci vyuce svych deti, nebo kvuli karantene, uz neni jak to dohnat. Prescasy se jim nezaplati, tak to proste hrnou pred sebou. Vloni v zime jsme podali zadost o zmenu stavby (stavebnik koupil hrubou stavbu a chtel ji predelat podle sveho, rozsah obdobny vasemu) a bohuzel jsme rovnou podali zadost o Novou Zelenou usporam. Ted je v nevyhode, protoze 7 mesicu nemohl stavet a ma diky tomu zkracene obdobi, za ktere mu muzou proplatit faktury. Neurychlili jsme to na stavebnim ani o mesic. Ale kdyz nekdo napise, ze k povoleni zarizoval papiry x mesicu, je potreba si uvedomit, ze napriklad firmy vubec nemaji zadnou lhutu na vyrizeni dokumentu. Vyjadrovacka prijde vetsinou obratem, ale pak nasledna smlouva o pripojeni, smlouva o pouziti jejich pozemku treba k napojeni stavby na verejnou komunikaci, apod. muze trvat klidne 2 - 3 mesice. Nebo kdo ma za souseda Lesy CR, to je i na pul roku, nez si vasi zadost predaji pres vsechna oddeleni. Kdyz prijdete na uzemni planovani s necim, co se jim nelibi a 3x vam to vrati k predelani, je to pak taky na dlouho.
Odpovědět
@kutilgabi hmm co by som dala za tych 6 mesiacov.. u nas preslo od momentu kedy sme dostali hotovy projekt od architekta, po opeciatkovane stavebne povolenie, presne 14 mesiacov. Spatne ked pozeram, zdrzani bolo viacero, najvacsie zdrzanie bolo ale vzdy na miestnom stavebnom urade...Bratislava 😞
Odpovědět
Ja som to mal pred niekolkymi rokmi za 2-3 mesiace hotove vratane vsetkych vyjadrovaciek. Projekt som dostal od projektanta v aprili, na konci juna som mal papier s povolenim. Stavba na ohlasku spolu s uzemkom v jednom konani. (Brno venkov, kde sa vzdy stava vela 😀 )
Odpovědět
@jandour Tak to závidím. Také bychom se chtěli dostat na cenu 5.5 -6 milionu , max 6 milionu, ale vypadá to jak z říše snů. Sestru takhle natáhla malá místní firma, kde rodiče znali majitele, nakonec se málem soudili , pak si najala Ukrajince, které pro tu firmu stavěli a ty dům dostavěli, takže nakonec dům vyšel na 4200 000, i když původně to mělo být do 3.5 milionu. Se sestrou nejsme celá rodina v kontaktu už 5 let, takže bohužel takhle oslovit ty její Ukrajince a stavbyvedoucího nového nemůžeme. Nebaví se ani s rodičema. Informace jak to všechno bylo máme od příbuzných. Tady na střeše, jak někdo vtipně napsal, každý staví svépomocí, nebo dřevostavbu - tu nechceme, nebo prostě dům stál 8 milionů a výš a na to nemáme, i když si vyděláváme docela hodně slušně, nejsme ale zase finanční střelci a jsme v tomto hoooodně opatrní a bohužel nám taky není 30, to bych i uvažovala jinak a nebála😞disappointed:((
Odpovědět
@noika79 Mozna by bylo lepsi, kdyby vam povoleni vyrizoval sam architekt. Takhle se to vse zprostredkovavalo pres vas a to je vzdycky komplikovanejsi a zdrzuje to. Jedinou vyhodu to tu, ze architektovi za to obihani uradu neplatite. Jinak to ma jen nevyhody.
Odpovědět
Co se tématu týče, jedeme na 90 % na klíč. Šel jsem cestou, že firmu nechám dělat to co umí sama nejlépe (a co jim dle recenzí jde fakt skvěle) a ty věci, které stejně objednává od subdodavatelů, ty si zařídím sám. Takže kromě jednotky TČ, koupelny a kuchyně dělá firma vše. Když to přepočtu, máme to za 24500 Kč/m2 u bungalovu.
Odpovědět
Profilova fotka
@kotatko77 náš plán byl také postavit max do 3.5 mil, na to jsme měli hotovost. Ale jsou věci které člověk neovlivní a stojí víc než čeká. Ale jak říkám, kdyby člověk stavěl z těch levných materiálu a vybavoval dům standardně, tak se tam asi dostane.
Odpovědět
@kotatko77 My stavime dvoupodlazni 5kk plus garaz a meli bychom se vejit do 5,5 vcetne terennich uprav a plotu. Stavi nam komplet firma a je i spis drazsi, ale recenze super a zatim vse na 1*.
Odpovědět
@kotatko77 230m2 zastavěná plocha, bungalov do tvaru U, 50cm porfix, ve svahu (výškový rozdíl 1,5m), teplovodni vytápění TČ...stavba firmou, dílčí celky soutěženy extra 5.4MKč
Odpovědět
Bydlíme týden, zatím nemáme zatepleno,fasádu a exteriér a chybí pár skříní a vestavné skříně. Střecha Tondach glazura, dřevěná okna, krbová vložka s AKU nádrží a rozvody do podlahovky, docela drahá kuchyň (210 tis.), patrový, plocha celkem 220m2, zastavěná 110m2, bez garáže. Zatím jsme v tom kolem 3,5 mil. Stavěla nám firma našeho známého, některé věci jsme si řešili sami (okna, krb, topení - dodavatelsky), něco málo jsme dělali i sami - natírali jsme latě na podbití střechy, pokládali polystyren na podlahy, malovali.
Odpovědět
Ještě jsme si sami pokládali podlahy.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?