Montovaný dům nebo dřevostavba do 1 milionu

Ahoj, Zvazujeme stavbu montovaného domu. Pozemek mame. Chteli bychom ho ale poridit co nejlevneji... Poradite, prosim, konkrétní firmy, které nabízí levné montované domky? S dodelavkami svépomocí počítáme. Dekuji,
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím, asi bych začal tím titulkem. Dům za 1 mil. A pak firma co nabízí levné domky. Hezký oxymoron. Pokud chcete dům levně tak si ho postavte sami, bez firmy a z cihel. Ale stejně se do 1mil. nevejdete. Základová deska, střecha, okna, interiérové podlahy, elektřina atd., jsou položky, které prostě musíš mít a to stojí peníze. Neříkám, že se musí stavět za 3 mil., ale všechno má svojí cenu.
Odpovědět
@luj89 S firmou opravdu levný domek nemůžete pořídit. Pokud chcete ušetřit, pak musíte stavět svépomocí....a jestli výjde dřevostavab levněji, o tom se vedou dlouhé diskuse a spory :-). Zkuste hledat na forech, ale je to tak 50:50 ;-)
Odpovědět
@kossakowski1980 @bamak premysleli jsme nad tim, nechat si postavit pouze nejaky zaklad a co bude v nasich silach, to dokoncit svepomoci.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak asi nejvíc záleží na velikosti domu který plánujete. Modulový dům na zemních vrutech kolem 40m2 se do toho milionu asi vleze i od firmy.
Odpovědět
Profilova fotka
@luj89 Jak říkám podívej se kolik stojí základní elementy domu. Například dřevostavbu si sám nepostavíš. Ale zděný dům jsi schopen postavit bez některých profesí sám. Podívej se třeba na vodnici.cz .
Odpovědět
https://bydleni.idnes.cz/bydleni-v-ru... :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Tohle vypadá celkem zajímavě! :) http://www.certiko.cz/bungalovy/bunga...
Odpovědět
dobrý den, postavit se dá, je tu mnoho lidí, kteří dům kolem 1 milionu postavili- např. lenisek86 atd... Volila bych každopádně domek zděný, na montovaném moc neušetříte, protože vše musí dělat firma. Pokud si během zimy seženete levné cihly, , zapomenete na francouzská okna, pojedete levnější cestou, tak stavbu myslím dáte- vybavení je ale věc jiná, počítala bych 500 000 na vnitřky(podlahy, obklady, sanita, kuchyně atd...) a myslím, že se vejdete. Nevím, zda chcete stavět pro dva nebo pro rodinu, cena vám značně limituje velikost domku. Myslím, že dvoupodlažní domek, sedlová střecha by se zvládnout mohl. http://www.euroline.cz/cz/projekty/ro... Záleží opravdu na tom, co vše jste schopni levně poptat a co vše si uděláte sami nebo s pomocí přátel.
Odpovědět
Dekuji vsem za tipy :-). My jsme objevili toto: http://www.drevostavby-vanzura.cz/03.php
Odpovědět
@luj89 počítejte s Tim ze v ceně není zakladova deska. Cena cca 200tis.
Odpovědět
@luj89 nechci tě odrazovat.v ceně není deska,podlahy a topení radiátory(druhý zdroj je kde)?nikde jsem nenašel skladbu a šířku stěny.úplně to nejlevnější u dřevostavby nebývá to nejlepší.
Odpovědět
@gustinovi ano, s tim pocitame. @lagys dekuji, keste to proverime.
Odpovědět
Článek se načítá
@luj89 Záleží na vaší rodinné situaci. Pokud jste starší manželé s odrostlými dětmi, kteří bydlí samostatně, tak je to určitě dostatečné. Pokud ne, pak , než šetřit na nesprávném místě a s tímto rozpočtem budete muset (tím myslím na kvalitě stavby , ne na tom, jestli budete mít kachličky za 200kč/m2, nebo 1200kč/m2) pořídila bych si raději za ty peníze byt. Určitě se najdou machři, kteří dokáží postavit dům kolem milionu, ale vlastníma rukama, hledají možnosti kde ušetřit každou korunu (doslova), hledují výprodeje, hledají alternativy, mnoho věcí si dokáří vyrobit doma na koleně.....pokud toto nejste schopni udělat (a to není nic osobního, já taky nemám tyhle vlohy :-) ) pak musíte zaplatit někoho kdo to umí, nebo "originální" výrobky.....a oboje se dneska platí zlatem.
Odpovědět
@bamak naprosty souhlas
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Profilova fotka
https://www.hobbytec.cz/male-montovan... prosím o názory moc děkuji
Odpovědět
Za milion bych spíš koupila starší barák, a rekonstruovala si ho sama jak to půjde časově i finančně. Neznám vaši situaci, ale v řadě obcí je hromada chátrajících dvou/tří pokojových domků...Vlastně je seženete kolikrát i v ceně dost pod milion.
Odpovědět
@roman_zboril Můj názor je, že bych chtěl vidět skutečné domy skutečných zákazníků, které postavili. Nevim jestli bych vubec uvažoval nad firmou, která prodává plechové garáže a přístřešky 😛 , zda ten dům vůbec dokáže postavit v odpovídající kvalitě. 😄
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Známí teď staví domeček od firmy Pineca která vyrábí stavebnice domků, cena je tam velmi příznivá, měli by se dostat svépomocí do milionu za kompletní domek https://www.pineca.cz/drevene-domky/u....
Odpovědět
@luj89 na uvedenou cenu se dostanete podle mého názoru jen pokud budete stavět menší dům svépomocí. Případně si pořiďte mobilhous.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?