Na kolik vás vyšla krbová vložka s výměníkem a napojení?

Dobrý den,chci se zeptat na kolik vás vyšla vložka s výměníkem a napojení na rozvod,prostě se vším všudy,popř. nákej rozpis prosim
Odpovědět
1
2
Zdar komplet topení ( podlahovka, aku. nádrž, čerpadla + záložní zdroj a vše co je potřeba k zapojení topení ) bylo za 211000 Kč a vložka Romotop s výměníkem a zadním přikládání cca 65000 Kč. :-( :-| :-)
Odpovědět
@zeedee > ahoj, neměl by jsi nějaké fotky? Přesně tuto sestavu taky plánuji, moc jsem zatím nezkoumal, ale jak je řešená výstupní teplota z aku nádrže nebo jak to vlastně funguje když by se eventuálně voda v akučce přehřála? Kolik ti jde do podlahovky stupňů? Omlouvám se za laické dotazy, ale opravdu zatím nebyl čas tyto věci studovat. K vložce máš plyn nebo elektriku popřípadě jak velký prostor vytápíš. Díky moc. M.
Odpovědět
Teplá voda z nádrže jde stejně jako z kotle do směšovacího ventilu kde se ti upraví teplota na požadovanou do podlahovky. ještě k tomu mám žebříky do koupelen a tam jde voda přímo z nádrže nebo kotle. Vodu v nádrži nepřehřeješ to bys musel přehřát i kotel a to je chráněno dochlazovací smyčkou. Do podlahy pouštím od 30° do 40°C mám tam naistalovaný venkovní čidlo které podle teploty venku buď přidá teplotu do podlahy nebo ubere, pak ještě pokojový termostat který také spíná podle natopené místnosti dle nastavených stupňů, když nastavím teplotu 24°C v místnosti a jde do podlahy 40°C voda jakmile se místnost natopí stáhne to vodu do potrubí o 5°C. Zatím mám jako hlavní zdroj tuto vložku ale do budoucna plánuji elektrokotel. Výtápěný prostor nemám spočítaný ale tak 400m3 je to možný?
Odpovědět
Mě by spíš zajímala jenom cena ten krb, budu mít tepelko a k tomu je Aku nádrž a krb budu mít za 50k
Odpovědět
@melin6 Cena čeho krbu? tu jsem ti napsal nahoře...
Odpovědět
@milanor
Odpovědět
Napojení přímo od krbu do aku a co vše v tom je
Odpovědět
Díky moc za informace, moc pěkná strojovna ;-) :-) Akumulační nádrž je kolik? 1000l? Ohniště máš umístěno do které místnosti? Nějak to z těch fotek nechápu :-D
Odpovědět
Akumulacka vypadá 500l a tam kde má vidět oheň tam bude to bude obezdeny, pěkná práce
Odpovědět
nádrž je 800l a proskleným samozrejme do obytné místnosti z druhé strany je technická místnost. pár fotek z obestavby
Odpovědět
Tak to jo, takhle to mám v plánu přesně taky, jenom mi nebyla jasná ta místnost do které bude směřovat ohniště protože z fotek se mi to zdálo strašně tmavé na obývák. Zatím to jenom zajíždíš nebo už bydlíš a je vše v provozu a máš nasbírané nějaké první zkušenosti ohledně každodenního provozu? M.
Odpovědět
@milanor druhým rokem topíme a necelý rok bydlíme. topení se zdá zatím v pořádku jsem s tím spokojený ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@zeedee jak máš řešeno TUV? za jak dlouho se projeví přidání teploty v podlaze? Jak daleko máš od sebe hadice? a budeš mít elektrokotel jak jsi psal nebo dáš topnou patronu do aku?
Odpovědět
A nějaké poznatky?Třeba kolik dřeva stopíš, na kolik stupňů vytapite, jak dlouho vydrží podlahovka topit z akumulačky po vyhasnutí ohně apod. Lehce ještě přemýšlím že bych koupil pouze horkovzduch a udělal rozvod po obytné části(bungalov). Ke krbové vložce bude plyn, tak nevím zda se nákup kolem serepetiček ohledně akumulace vody vyplatí :-|
Odpovědět
@mat11 mám klasický elektrický bojler. to přidání teploty nemám vypozorované ale není to nějak dlouho když je podlaha už naakumulovaná. S těma hadicema ti moc neporadím nebyl jsem u pokládky ale řekl bych že chodby jsou 15cm a pokoje 10cm. Taky jsem uvažoval o patroně do aku ale pořád si nejsem jist jestli je lepší natápět celou nádrž nebo bych přitápěl elektrokotlem do podlahy když by netopil krb.O tom se chci poradit s topenářem nebo tu má na to někdo názor?? Poraďte
Odpovědět
@milanor Tak u krbu je napsáno 3kg/h dřeva a řekl bych že to tak sedí když topím příklad od 17:00 do 21:00 natopím podlahu momentálně na 36°C a nádrž na 60°C a vydrží to do rána do cca 7:00 samozřejmě záleží jestli nechám topit radiátory v koupelně nebo je většinou na noc vypínám. většinou topíme v místnosti na 24°C Pokud budeš mít hlavní zdroj plyn tak bych asi taky krb s výměníkem nepořizoval... ;-)
Odpovědět
@zeedee Když máš patronu v aku třeba v půlce její výšky, tak natápíš fakticky jenom tu půlku nad patronou. Záleží samozřejmě, kdy ohřev vypneš.
Odpovědět
Vydrží ta akumulacka nahrata aspoň 2dny?kdyz zatopis a nahrajes aku, tak jestli ti aku topí ještě jeden den aspon
Odpovědět
@melin6 2 dny? Píše, že vydrží do rána.
Odpovědět
..dva dny vydrží nahřátá, když se z ní nic nebude čerpat... :-D
Odpovědět
@melin6 2 dny určitě ne když z ní topíš to bys asi musel mít větší nádrž ale zase bys jí déle natápěl. Pak taky záleží na kolik jí natopíš a kolik jde do podlahy. jednou jsem jí natopil na 90°C a do podlahy my šlo asi 30°C a to vydržela topit 23hod.
Odpovědět
Tak ona netopi pořád že jo, třeba ale 3h a pak až zchladne
Odpovědět
A když tohle vyjde na 200 tak není lepší udělat tepelko s podlahovkou?
Odpovědět
@melin6 Někde jsem četl , že kubík vody pojme cca 50 až 60kw (nahřátí z 40 na 90°c) . Podle ztráty domu pak lehce odvodíte kolik hodin budete topit.
Odpovědět
Profilova fotka
Na tzb info je kalkulačka na výpočet akumulačky
Odpovědět
@zeedee tak ona nejede furt že jo a kdyby se topilo na 20st tak by To vydrželo taky dyl, ale možná by to chtělo ještě poladit aby ti to zbytečně netopilo když nejsi doma
Odpovědět
@melin6 tak smozřejmě že to netopí naplno pořád záleží kolik se ti vrací teplá voda z podlahy. Už nevím jak lépe to nastavit. Topíme většinou večer a to natopím nádrž tak na 60°C pak to topí až do rána. Na noc mám nastaven noční režim od 21:00 do 6:00 si to ubere teplotu do podlahy aby to tu zbytečně nehřálo. Když nejsem doma tak to ani topit nemůže když nezatopím v krbu...Na kolik tě vyšlo tepelné čerpadlo s podlahovkou komplet???
Odpovědět
@zeedee já bych to nechal topit 9h a pak to vypnout, pak pustit ráno v půl 6 do půl 7 ať vám není zima a pak až třeba hodinu předem než přijdete domu aby bylo teplo a možná jenom třeba ve 12odpo na půl hodiny aby to tolik nevychladlo. Jinak tepelko 160 i s aku a podlahovka do 50k,podlahovku budu dělat sám, TZ 5-6kw, zastavěná 165m2 bungalov
Odpovědět
@melin6 Podle mě ti to sebere více teplé vody když to budeš pořád vypínat a podlaha ti bude vychladat než když to poběží pořád a podlaha bude stále naakumulovaná. teď topím tak aby tu bylo teplo od rána protože je manželka na mateřský až bude chodit do práce tak to zkusím asi nějak upravit. ;-)
Odpovědět
@zeedee tak to jsem netušil že manželka je doma, to je pak něco jiného 😉
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?