Na kolik vyjde rekonstrukce prvorepublikové vily?

Dobrý den, zvažujeme s manželem zda se pustit do rekonstrukce této vily. Je zhruba 15 m x 20 m. Dole je sklep dale přízemí, kde je celkem 5 pokojů a koupelna, dlouhá chodba a schodiště. V prvním patře je 6 pokojů a koupelna. A potom půda. Dům chceme podtrhnout od vlhkosti, vyměnit střehu, vydrevniky, nějakým způsobem ho zateplit a nějakou tu omítku, vyměnit asi 45 spaletovych oken + dvoje dveře na balkóny, zrenovovat vchodové dveře a dveře v místnostech. Bude potřeba udělat nový skeptik. Dále počítáme s kompletní výměnou všech rozvodů vody, odpadů, elektriky prostě všeho. Asi by chtělo i zkontrolovat podlahy a vymenit ten sterk. Prostě a zkrátka kompletní rekonstrukci . Zajímá mě přibližný odhad ceny za rekonstrukci. Vime, že to nebude zdaleka nic levného ale chceme se pokusit s tchanem rodinnou vilu zachránit, počítáme tak 8 mil. . Je to reálný? Děkuji
Odpovědět
Myslím že hodně střídmý odhad je 4-5mil a do 8 se na 99% vejdete. Fasáda 700 Podřezání domu 200 Okna 800 Střecha 600 Interierové dveře 200 Podlahy (levné) 500 Elektro, voda, odpad 500
Odpovědět
Nádherný dům! Rekonstrukci určitě ano, ale obávám se, že v této chvíli se bavíme vážně o částce od 5-6 mil. výš :-| Ale, bude to stát za to, je to krása!
Odpovědět
Profilova fotka
Nádherný dům, zachránit si určitě zaslouží. Jenom mě napadlo, že u tak velkého domu by stálo za to se zamyslet, jak jej rozdělit na více samostatných bytových jednotek (z popisu jsem pochopil, že to tak zatím není). Pak, vzhledem k celkem dobré dostupnosti do Prahy, by to mohla být i dobrá investice. Nebo v tak velkém domě chcete bydlet sami?
Odpovědět
Profilova fotka
U tak velikého domu a částky na rekonstrukci už se opravdu vyplatí si nechat od znalce zpracovat odhad ceny rekonstrukce. Částky mohou být ve velkých rozpětích. Počítáte s nějakou částí svépomocí že? Práce bývá až 50 % nákladů. A pokud si můžete dovolit investovat těch 8 mil. určitě bych do toho šla :).
Odpovědět
Dum byl kdysy obydlených od sklepa až po půdu :). V současné době v přízemí bydlí právě tchán s partnerkou. A v patře je další byt. Ve sklepě by to taky šlo i na půdě ale to neplánujeme .
Odpovědět
Já bych tak optimistická jako je první příspěvěk nebyla ...záleží samozřejmě na kvalitě vybraných věcí a zda si umíte něco udělat samy . Nezapomentě napočítat svítidla , obklady , vnitřní omítky, zařizovací předměty, bourací práce apod. A to vše za předpolkadu že nebudou shnilé stropy nebo nevyplave cokoliv jiného
Odpovědět
Tak záleží i na tom, zda-li je ten objekt nějak památkově chráněný. To významně ovlivní cenu v řádu desítek procent. Pár takovýchhle rekonstrukcí už jsem viděl a jen ty špaletová okna v takovém počtu budou hodně přes milion. Za předpokladu tedy, že je to na nějakém lukrativním místě a bez ochrany památkářů bych to viděl jako smysluplné, v opačném případě bych se do toho nepouštěl ani náhodou, z hlediska ekonomického půjde o nesmyslnou investici. Pokud však peníze nejsou ani trochu problém a máte k domu citový vztah, tak směle do toho, bude to krásný dům.
Odpovědět
V dubnu je naplánována kompletní výměna střechy s vydrevou a to má vyjít na 1,5 mil.( ta je už nutna, jde o to jestli se vyplatí pokračovat nebo ne, bydlí tam tchán), počítala sem ze za všechny spaletove okna by sme mohli dát tak 2 mil. (Všechno počítám i s prací a vším), dispozične nic měnit nechceme, stejně tak sem počítala 2 mil za nový kabát zateplení.. podtrhnout od vlhkosti. A zjistit stav podlah ale měli by být snad jenom seslapane ale právě chceme počítat se vším.. A ty rozvody elektřina, topení, odpady, septik. A když vezmu v potaz všechno okolo mám prave na obavy aby to nebylo tak tak.. jinak dům je staven prý někdy před rokem1919 a je v chko.
Odpovědět
Pokud by to bylo možné do těch 8 mil. Tak by sme to toho šli vila je od počátku rodinné sídlo s velikým pozemkem a je k ní veliký vztah, neradi by sme se jí zbavovali..
Odpovědět
já si myslím, že se do toho nevejdete
Odpovědět
Profilova fotka
já bych to nechala opravdu odhadnout znalce a nechala si udělat položkový rozpočet, dům je veliký, položek a monžých komplikací hodně, a pokud se pohybujeme v takových vysokých částkách pár desítek tisíc mi pak přijde jako rozumná investice... Budete navíc mít i pro sebe zpětnou kontrolu pokud se do toho pustíte...
Odpovědět
Do částky se vejdete a doporučuji si nechat spočítat i kolik můžete dostat zpět ze zelené úsporám.Okna jsou opravdu tak špatná na výměnu?Pozvete si co nejvíc firem at udělají rozpočet.Budou se snažit jelikož tohle by byla pro me opravdu skvělá zakázka.My máme jako rodina starý dům 3 podlaží ,10 místnosti a rekonstrukce se dělala postupně,nejdřív střecha,okna a teď se dělala fasáda ale bez zateplení.Vnitrky az se zase něco našetří.
Odpovědět
Článek se načítá
Takový posudek dělá kdo? Nějaký stavební projektant nebo architekt? Nemám vůbec ponětí jak a kde začít.. :-|
Odpovědět
@lighawe Architekt nebo projektant. Za špaletová okna 45 ks počítejte minimálně kolem 1,25 mil korun. A začít by se mělo u zaměření (pasportizace) domu, bez toho se nepohnete jak u stavebního úřadu, pak u projektanta a u naceňování od firem.
Odpovědět
@lighawe ako orientacne len "hruby nastrel" rataj 5.000,-/m3. samozrejme ze spaletaky je otazne nove vs. repas
Odpovědět
Profilova fotka
Diskuze je fajn..ale resit tady podle fotky cenu rekonstrukce - to je sila:-) ale hlavne ze se nenudime
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?