Náš stavební rozpočet. Přidejte váš pro lepší představu

Profilova fotka
Ahoj, stále a stále se tu řeší za kolik se dá postavit bungalov atd. Ale napište prosím i ceny za pozemky, rozpočet na stavbu, na interiér, zahradu a oplocení. Zkrátka trošku podroběji. My máme náš rozpočet takto a musíme se do něj vlézt. Někde ustoupíme, jinde zase ne. Bungalov 158 m2 Pozemek 1.300 m - 500.tis, hrubá stavba 700 tis., okna 200 tis, topení plyn 200. tis, omítky 80 tis., stropy sádrokarton 60 tis., zateplení + fasáda 150 tis. = cca 1.500.000 výstavba interiér: kuchyň 160 tis., koupelna +wC 90 tis., dveře 70 tis., podlahy 70 tis., nábytek 170 tis., ostatní - 60 tis. ( osvětlení, koberce, tapety, malba, dopňky atd.) = cca 600 tis interiér zahrada, oplocení, terasa, chodníčky atd. = 300 tis. Celkem 2.900.000,- sakum prdum :-D Budeme si téměř vše dělat sami. Můj taťka s manžílkem už se těší. Snad jim to vydží. Mám v rozpočty i omítky, protože ty jsou podle mýho tátky nejhorší práce, která neutíká. Tak jsme přemýšleli, že si je necháme udělat. Proto ta vysoká cena.
Odpovědět
Profilova fotka
A co rozvody - elektřina, voda, odpady, izolace stropu a podlahy, anhydrit (nebo beton) na podlahy, přípojky.. to jen na první pohled, co u vás v rozpočtu nevidím... Také chceme přízemní domek 150 m2, pokud někdo další přidáte předběžný rozpočet, ráda se podívám, též budu ráda za jakékoliv rady na čem a jak ušetřit (a na čem rozhodně nešetřit), s čím jste v domku spokojení a co byste už příště nedělali nebo udělali jinak :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kuldacz tyto menší částky za elektřinu, rozvody, izolace, podlahy atd. jsou zahrnuty v hrubé stavbě.
Odpovědět
nevidím projekt, přípojky od antoníčku do domu, poplatky - geodetovi, katastru, revize, co strop? jinak zavedení elektřiny bych nenazývala menší částkou, i když jsme jen kupovali materiál ve velkoskladu, tak se to vyšplhalo na dost tisíc, zateplení vatou o normální tloušťce počítej minimálně 20 tisíc. Topení při svépomoci pořídíš levněji.
Odpovědět
Určitě budu moc rád když se někdo takto rozepíše - moc mi to pomůže ....
Odpovědět
Profilova fotka
@ally8 ))))))))))))menší částky? mohu ti poslat přesný rozpočet pokud pošleš email, zrovna jsme dostavili
Odpovědět
@lajlinka78 vony ty mršky naskáčou, co :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@petraxname jj na statisíce..ale to je zanedbatelné..:))))
Odpovědět
@lajlinka78 když ono se to fakt nezdá a naskáče to :-) muž by vždycky v šoku, kam se ty malý částky ženou. A kdybych si nevedla rozpočet do poslední kačky, tak tomu taky neuvěřím
Odpovědět
Profilova fotka
@petraxname jj taky mám hotové UCE..:)))
Odpovědět
Profilova fotka
@lajlinka78 pošli prosím rozpočet. V hrubé stavbě 700 tis je zahrnuta: 150 tis. deska, 150 tis zdivo. 30 tis elektrika, 30 tis. izolace, 40 tis. podlahy, 40 tis stropy, 20 tis. poplaty revizor, geodet a další. Projek máme zdarma, přípojka 120 tis. Takto jsem to ani rozepisovat nechtěla. Myslim, že hrubá stavba 700 tis. je dost velká částka. Máme tam i rezervu. Nechtěla jsem rezepisovat celou hrubou stavbu po 10 tisících.
Odpovědět
Profilova fotka
@ally8 Kdy začínáte?
Odpovědět
Profilova fotka
@lajlinka78 Určitě si nemyslím, že menší částky jsou zanedbatelné. Na tyhle menší poplaty 5-10 tis. máme rezervu 100 tisíc. Jinak by mi spíš pomohlo, kdyby si napsala svůj rozpočet a ne jen to co mi tu chybí. To vím sama, že to nemám vypsané úplně vše. Díky za pomoc !!!
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@kuldacz Příšti rok na jaře. Takže celou zimu máme dost času hledat a shánět dobré ceny, poptávat atd. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@ally8 my jsme si nechali omítky dělat strojově a platili jsme 150 tis...máme podkrovnÍ DŮM, zastavená plocha 136 m2, plochy stěn a stropy ž nevím......cena za m2 byla tak normaL, TUSIM 260,- NEBO 280,- / M2..
Odpovědět
Profilova fotka
@ally8 taky bych poslala rozpočet, ale komplet se mi poje**l notebook, tak nemám :( ale je docela podobný tomu tvému, jen do hrubé stavby počítám střechu a ty ostatní počítám zvlášť... a kolik počítáte na střechu ? nás jen materiál na střechu stojí přes 300 tis. (ale máme ji trošku komplikovanou) deska zatím stála 220 000,- zdivo taky 220 000,- ( máme cca 190m2) a od lajinky si určitě nech poslat rozpočet (má to hezky udělané) ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@evisek213 Tak to je garda. Tuhle částku mi teda říkal orientačně sestry tchán, který je dělá. Že prý za tuhle cenu by nám to udělal. Tak uvidíme. Kdyby to bylo více, tak bychom se do toho asi pustili sami. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@renatka16 my budeme mít střechu úplně jednoduchou A-čkovou. Můj tatít se na to cítí udělat krovy sám. Tak snad tam něco ušetříme. Pokud by ceny hodně stouply oproti rozpočtu, nemohla bych si udělat pak zahradu. To by mě mrzelo. Snad ne, budu optimista :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@ally8 tak to potom jo.. :) je fajn když je pomoc rodiny :) nám tam taky teďka maká manžel,tchán,můj taťka ,strejda a jeden kámoš :) takže za práci moc neplatíme.. ! no, já se zahradou moc nepočítám, to se pak udělá za rok za dva až něco zas našetříme :) jen počítám s kuchyní, koupelnou, a šatnou, zbytek nábytku posbíráme od rodičů, a během roku , jak už budeme bydlet budem vyměňovat :-)...! tak držím palce ať vám to hezky výjde ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@ally8 no jo, jsou to pálky...:-(
Odpovědět
@ally8 vám stavební úřad dovolil svépomoc, i když je bungalov 158 metrů velký?
Odpovědět
Profilova fotka
@ally8 pošlu do meilíku, ale nás jenom cvoda, topení plyn vyšla na170 t. a to byla nej nabídka...uvidíš mám to rozepsané
Odpovědět
Profilova fotka
@petraxname nám povolil také
Odpovědět
Profilova fotka
@petraxname nám tež...
Odpovědět
@lajlinka78 @renatka16 tak to máte hodné stavební úřady :-)
Odpovědět
Profilova fotka
my jsme začali stavět letos o prázdninách a taky si vedeme přesný rozpočet, sice ho teď nemám u sebe, ale jen odhadem co si pamatuju :-) bungalow, 176m2, svépomocí, valbová střecha, tvar klasický obdelník + terasa, pozemek vlastní papírování+ přípojky cca 80 000,- vrt + projekt na něj 35 000,- deska + jímka 155 000,- zdivo + ostatní věci jako lepidlo, nářadí, různé armování, překlady atd. 160 000,- strop + beton do něj ( pouze mezi nosníky ) 110 000,- střecha komplet + komín 280 000,- pokud to je realita počítáme, že se vejdeme tak do 1,8 - 1,9 M okna + vrata 180 000,- topení voda, instalace 150 000,- elektrika 50 000,- podlahy + krytiny na ně 110 000,- dveře 50 000,- omítky 50 000,- koupelna + WC 60 000,- kuchyň 150 000,- zateplení stropu 20 000,- fasáda 100 000,- 200 000,- ostatní věci "drobnosti" bez vybavení uvidíme jestli se vejdeme :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@effka84 Super, taky si to vše budu zapisovat. Už mám vedle i sloupeček "skutečná cena" a jsem zvědavá, jak moc uskočíme od té původní. My teda nebude mít betonové stropy. Nebudeme dělat podkroví. Tam taky něco ušetříme. Zase dáme více za okna. MOc si přejeme HS portály do obýváku, jsou dost drahé. Ať se daří dodržet rozpočet. Já bych si přála, aby mi pravě zbylo i na nový nábytek, vybavení i zahradu. Vím, že hodně lidí říká, že nakonec na to nezbyde, ale já pro to udělám vše :-D Manžel je docela dobrý obchodník, tak budeme drát ceny materiálu na minimum, až je sedřeme z kůže. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@petraxname No je fakt, že stavební povolení budeme teprve vyřizovat, ale v té lokalitě už staví kamarád podobný dům také svépomocí, tak snad jo.
Odpovědět
Profilova fotka
@ally8 tak HS portály jsou taky náš sen, už mám na ně nabídku a vydáme se, takže budou :-) jinak ty stropy taky nemáme nosné, ale máme přímo od ytongu vazníky + cihlové výplně do nich a ty spoje se musí betonovat, ten beton byla zanedbatelná částka cca 8 000,- dělali jsme si to sami
Odpovědět
@lajlinka78 muzu take poprosit o rozpocet? posli ti email do IP, dekuji :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lajlinka78 můžu taky poprosit o rozpočet , ať máme srovnání :-) předem děkuji ;-)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?