Nazor na rozpocet

Profilova fotka
zdravim, mohu pozadat o nazor na rozpocet,jestli to firma neprepalila hodne? bude to pasivni dum, ale zadny luxus nepotrebujeme. treba cena nadrze na destovou vodu se mi nezda,ale nevim kolik stoji vykop,revize a zapojeni,ale nadr cca 30tis a cerpadlo 7, takze me samozrejme zarazila castka 100tis apod.
Odpovědět
V rychlosti jsem z hlavy spočítal tu CN na výstavbu RD (tzn ta druhá tabulka). Pokud jsem se nesekl, je to kolem 5 mil.. Já bych řekl, že ta cena je na dnešní dobu celkem normální/průměrná... Určitě se dají najít dražší firmy, ale i levnější. Ale při výběru firem je více proměnných tzn. nejenom cena, ale i kvalita výstavby, použité materiály, rychlost dokončení stavby, přístup firmy k možným reklamacím....atd.
Odpovědět
Kolik máte podlahovou plochu + garáž a jaká je celková cena bez dotací? K té nádrži - zapojení - trubku z deštovky připojíte na jednu stranu a přepad na druhou, pak připojíte hadici na druhé straně v domě, strčíte kabel do zásuvky. Bagr tam může strávit 3 hodiny. Příliš práce s tím není, dešťovou kanalizaci máte naceněnou extra, ale oni to spíše počítají tak, že cenu materiálu vynásobí koeficientem 2,5 až 3, což by tak vycházelo. Ty základy s deskou také vyjdou materiálově na cca 140 tis, pokud to není velký svah a stráví s tím 200 člověkhodin.
Odpovědět
Profilova fotka
podlahova plcha celkova je 141m2 z toho 28m2 garaz
Odpovědět
jestli bude kvalita provádění stejná jako kvalita rozpočtu, tak to raději hledejte jinou firmu...
Odpovědět
Profilova fotka
celkova cena 5 480 000 - 550tis dotace
Odpovědět
Profilova fotka
@iveta_89 a co vse je spatne? stavime poprve a zatim jsem zadny jiny rozpocet nevidel takze nemam s cim porovnavat
Odpovědět
@ko_taz S jakou firmou jednáte? My jsme právě v procesu hlednání firmy, tak pokud by vám nevadilo se podělit o jméno firmy a důvody proč jste si ji vybrali?
Odpovědět
Profilova fotka
@gracetheworld http://www.merkurkonstrukce.cz/ . byl jsem v rozestavene, dome, i v dome ktery je uz 7let hotovy - v tom si jeho majitel na nic nestezoval. pan majitel docela prijemny clovek.no zitra bude rozpocet konzultovat osobne tak uvidim.
Odpovědět
Rozpočet na dešťovku za 100 tis je masakr. Zajistit bagr, ten to vykope do dvou hodin v sazbě cca 800 Kč/hod. Pak vám pomůže usadit nádrž a zahodí. Samotná nádrž 30 tis, čerpadlo 5 tis. KG potrubí počítejte cca 200 Kč/m. Pokud máte přepad do vsaku, tak opět, bagr vykope za hodinu, zavezete štěrkem za 2 tis a hotovo. Je to zjednodušeně pro představu. Tyhle věci lepší řešit samostatně a pod svojí taktovkou. Vyjde vás to ve finále na 45 tis místo 135 tis.
Odpovědět
@dajvr Nechcete mě dešťovku za tyto prachy udělat?
Odpovědět
S dešťovkou bych nebyla takový optimista jako @dajvr, je to proste drahé. Nedá se sčítat jen cena nádrže, čerpadla a trubek, je s tím hodně práce okolo (bagr, případně jeřáb, x lidí na celý den na prace okolo, usazení a propojení). Dělali jsme retencku v posledních letech 2x, v obou případech objem okolo 11 m3, a vzdy to bylo cenově přes 100 tisíc, a to jsme dělali poctivé hledání nejlepší nabídky.
Odpovědět
Vyhrábání díry, 12m3 betonová nádrž včetně osazení a zahrabání vloni v březnu za 49kKč.
Odpovědět
Článek se načítá
Když vidím ty ceny, chce se mi blejt velebnosti. Chápu, že se každý živit musí, ale je to masakr 😞
Odpovědět
@ko_taz nemám už sílu se rozepisovat po celém dni práce, ale například 1. doprava 1ks 😄 mají asi na mysli kpl ne? 5. základová deska..... kde jsou zemní práce (výkop pasy, zásyp atd) 12. cena konstrukce RD vč. ZD 😄 co to je magnelis z275? našla jsem nějakou čínu konstrukce u solárů? 20. střešní svody.. nikde jsem nenašla žlaby atd atd jak to popisují, tohle jsou totální amatéři
Odpovědět
Profilova fotka
@daruna @renatka_k Dělali jsme dešťovku nedávno, cena celkem do 50 tis. včetně čerpadla (9.600 Kč) i bagristy. Betonová nádrž 12m3, propojení děláme sami, vsak jsme ještě nedělali. Pokud trváte na nádrži české výroby, pak je cena celkem klidně i přes těch 100 tis.
Odpovědět
Profilova fotka
@iveta_89 takhle,ja chtel po staviteli co nejrychleji rozpocet pro banku, kvuli hypo, tak mozna proto to je takhle. dneska s panem budu, tak se mozna neco vyjassni
Odpovědět
Profilova fotka
@venouska nadrz by mmela byt betonova, tak nevim jestli se betonove nadrze vozi z ciny nebo polska, ale tipl bych si ze ne, ale na netu jsou betonove kolem 23tis bez dph
Odpovědět
Ty betonové z netu jsou v 90 % z Polska. My jsme je nechtěli, když jsem zkoumala recenze. Nakonec jsme brali jímku z Litoměřic a komplet vč. bagristy, štěrku na dno, dopravy jímky a usazení, vyvrtání vstupu a přepadu jádrovkou, roury a jejich napojení na okapy vyšlo na cca 75 000 Kč. Bez čerpadla. Nevím teda, jakou tlakovou zkoušku máte v ceně - to máte asi navedenou dešťovku do rozvodů v domě? Pak by ta cena odpovídala si myslím.
Odpovědět
Profilova fotka
Některé položky jsou zajímavé - elektro sloupek dost drsná cena, vnitřní dveře a okna se mi zdají naopak podhodnocené. Laminát na podlahu nedoporučuji.
Odpovědět
Píšete nádrž 30, čerpadlo 7, nádrž budete ještě podsypávat nebo podbenovávat, přívody od svodů, vykopat, zasypat, přívod el., nějaká dprava, jenom materiál cca 50 a pokud to celé na klíč, tak práce je zhruba totéž a jsme na stovce jen to fikne. Nezastávám se firmy a určitě se dá ušetřit, ale je třeba brát v úvahu všechno kolem.
Odpovědět
@renatka_k @daruna Udělat určitě nechci, stačila mi na jaře ta moje. 😄 To není optimismus, to je realita. Jak jsem psal, je to trochu zjednodušeně popsané, ale ty důležité položky jsem uvedl. Já dával za nádrž 7 m3 německé výroby 29 tis. Bagr si samozřejmě nebudete zvát jen na výkop dešťovky, spojí se to s dalšími pracemi. Pak ty ceny sedí. Písek a štěrk vychází cca 300 Kč za kubík, jednoduše lze spočítat kolik bude potřeba na obsyp. Celá instalace od výkopu po zához je práce na jeden den. Bagr nad tím stráví 2-3 hodiny, zbytek času může hloubit základy apod. Neuváděl jsem již drobnosti typu geotextílie apod. To už je v řádu stokorun. Takže ano, pokud člověk přemýšlí, je schopen to udělat za méně než poloviční peníze, než je uvedeno zde v rozpočtu.
Odpovědět
Popsané je to hodně zjednodušeně. Vy děláte na svém, nepočítáte drobné položky typu volání třeba bagristovi, ale firma musí generovat zisk, platí dělníky, účetní, rozpočtáře ap, lidi na stavbu vozit, odvádí za zaměstnance a to musí promítnout do ceny. I na těch jakože neuvedených drobnostech to naskáče. Soused makal na baráku prakticky sám, šel tak daleko, že si psal kolik projezdil na stavbu, jen nafta, bez další režie a byl v šoku, nehledě na čas a ten čas jsou taky peníze. Takže ano ušetřit se dá, ale nemůžu to dělat stylem zavolám ať to někdo udělá.
Odpovědět
Profilova fotka
@ko_taz za 23 tis. bez dph je určitě z Polska, na netu takových firem najdete spoustu, co se tváří, že prodávají české nádrže. Co jsme si nechávali nacenit vyloženě českou, vycházelo to i jednou tolik než polská. Jinak Poláci nádrž bez problémů dovezou kam chcete, takže ano, vozí se i přímo z Polska. Na kvalitu má každý jiný názor, takže záleží na Vás, jestli budete mít položku za nádrž 50 tis. nebo jednou tolik.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?