Nova 101 Rýmařov - Blower dor test, jaká je cena?

Ahojtě,chci se zeptat,zdali BLOWER DOR TEST jste měli v ceně domu Nova 101 nebo jste za tento test museli platit ?RD Rýmařov chce za dvě měření 10000kč.Mysleli jsme si,že tento test je automaticky počítán v ceně domu.Díky za info.Andrea
Odpovědět
Jestli se nepletu, tak musí být dělaný u pasivních domů, všude jinde to povinné není. Takže asi proto chtějí ve std. zaplatit....
Odpovědět
My budeme taky dělat blower door test a příplatek je tusim 5tis. Je nutne delat ho 2x? Jestli to chapu spravne, tak ten prvno zkontroluje správnou montaz. Ten druhý, az je cely dum hotovy, zda se nekde něco pri internetových pracech nrposkodilo.
Odpovědět
Dělá se to pouze u pasivních domů,jen je pro nás nepochopitelné,proč RD Rýmařov nabízí pasivní domy k prodeji bez tohoto testu.Myslím si,že test by měl být již v ceně domu.Pokud prodávají pasivní dům,tak by měl snad splnovat všechny předpoklady pasivního domu a jak jinak to ověřit,než právě tímto testem..za který by měl zodpovídat Rýmařov..... ano,jsou to dva testy,první je po hrubé stavbě a druhý v době předání.....
Odpovědět
@andrisek1 Ale máte dům objednaný jako pasiv? Protože RD domy nejsou ve standardu pasivní....
Odpovědět
@andrisek1 RD Rýmařov nenabízí pasivní domy, ale domy energeticky úsporné. Nova 101 není v žádném případě pasivní dům, takže pokud chcete tento test, musíte si jej zaplatit, to je pochopitelné.
Odpovědět
@andrisek1 Blower door test ověří, že je dům neprůvzdušný, nikoliv pasivní... V podstatě by z pohledu zákazníka stačil jen ten závěrečný test. Ten první je výhodný pro stavební firmu, jelikož může poměrně snadno a rychle odstranit případné nedostatky. U hotového domu, kde je všechno zakryto a vymalováno se už těžko hledá, kde je nějaký únik. Ale to je problém st. firmy. Takže bych zkusil, že chcete jen ten závěrečný a do smlouvy si dát sankci, pokud by nevyšel. Takto to někdo v minulosti měl ve smlouvě o dílo.
Odpovědět
@viky007 NOVA 101 EVO je pasivní, stejně tak jaka všechny ostatní domy v řadě EVO
Odpovědět
@olomonteum http://www.rdrymarov.cz/nova-101-evo - zde je podrobný popis, o tom, že by se mělo jednat o pasivní dům tu není ani slovo. RD Rýmařov skutečně nemá ve své nabídce pasivní domy, ale domy energeticky úsporné, které splňují požadavky programu zelená úsporám. EVO u RD skutečně neznamená pasivní. Jestli Vám někdo tvrdí, že to jsou pasivní domy, tak Vám neříká pravdu.
Odpovědět
@viky007 já tedy mám toto rozhodování již za sebou, ale je pravda, že ty informace jsou matoucí. Zde se například jasně hovoří o pasivních domech RDR\. http://www.uspornedomy.cz/katalog/pas... Na domovských stránkách RDR je to tak jak píšeš.
Odpovědět
@olomonteum S velkou lítostí musím konstatovat, že se skutečně nejedná o pasivní domy, potvrzeno přímo u RD. Úsporné domy uvádějí zavádějící informace. Měli by tyto informace sjednotit, a to už proto, že zastoupení (úsporné domy) prodávají domy od RD, nic víc nic míň. Někoho to potom může uvést v omyl.
Odpovědět
@andrisek1 Tento test se nedá udělat předem. Je to test průvzdušnosti stavby - tzn. že dům je opravdu v pasivu, nikudy nefouká, netáhne, neuniká teplo apod. Celý objekt se uzavře, vchodové dveře se přelepí a v domě se vytvoří mírný podtlak. A každá skulina se ohlásí hvízdáním - třeba zásuvky, vypínače, rámy oken - stačí jen netěsnost v zasklení a je zle. Pokud test nevyjde napoprvé, dostanete lhůtu k odstranění vad a může se změřit ještě jednou. Pokud splníte, máte nárok na dotaci, kterou jste třeba žádali na pasiv.
Odpovědět
Ahoj všem,děkuji za vaše názory,ano,souhlasím,informace podané RD Rýmařovem a Usporných domů jsou velmi matoucí....zrovna včera jsme dostali cenovou nabídku od RD Rýmařov na základovku a byli jsme překvapeni jejich cenou,poněvadž na jejich stránkách je cena tuším 317.000kč,ale zapomněli napsat,že v tom nejsou vícepráce a samozřejmě DPH v tom není započtené.Tudíž cena za základovou desku je najednou zhruba o 100.000kč více....velice zavádějící informace...nakonec jsme se rozhodli pro jinou společnost :-( Andrea
Odpovědět
Článek se načítá
@andrisek1 U základové desky je to tak, že cena, kterou Rýmařov uvádí v ceníku je za desku, která stojí na rovině, mají to podmínkách ceny desky poměrně jasně popsáno, takže pokud je rozdíl v ceně, vyplývá ze svažitého pozemku a dalších faktorů, takto nám to vysvětlili, nemohou dát do ceníku cenu, která by byla stejná pro rovný nebo svažitý pozemek, chce to jen pořádně se ptát a studovat podmínky, toto vše na webu jasně mají .... @inkajanakova únik tepla řeší termovize, nikoliv blower door test ..... ;-)
Odpovědět
@letoska Dobrá, špatně jsem to napsala - zjištuje se tím průvzdušnost. Důvod je ale stejný a test se nedá uělat předem.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
Ahoj Všem, chtěl bych se zeptat zda někdo dělal tento test u modelu Nova 101 popřípadě jiných. Dle informací od prodejce si nepamatují, že by to někomu dělali, že není potřeba atd...což se mi nezdá, jelikož to chápu tak, že tímto testem se zjistí kvalita odvedené práce. Popřípadě nemáte někdo jaké hodnoty u Nova 101 RD Rymarov garantuje?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?