Odhad ceny domečku. Kolik si půjčit od banky?

Profilova fotka
Ahoj ted stojíme u problému, kolik si takpujčit od banky. Víme asi zhruba kolik nás vyjde hrubá stavba, odhad nejakých dalších prací si také dokážeme zhruba vymyslet, ale je plno vecí o kterých nevíme. Z čeho jste vycházeli vy? Jinak podotýkám že chceme si stavet hrubou pomocí firmy a zbytek dodavatelsky + svépomocí. Díky za vaše odpovedi.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, nas projektant vychazel z ceny za obestaveny prostor. A podle aktualnich nabidek jednotlivych firem to vypada, ze se mu odhad docela povedl. V rychlosti jsem nasla aktualni ceny: 4750 kc/m3 pro patrovy dum a 4000 kc/m3 pro prizemni dum. Tak snad to pomuze.
Odpovědět
Profilova fotka
No to jsou ceny teda pekne velké, nám práve řekl že svépomocí se dostaneme na cenu 1750 Kč i s dph za obest. prostor, a na klíč na 2200 Kč, což se mi zdá hooodne málo. Jinak to je cena v čechách či nekde na morave?
Odpovědět
Profilova fotka
Je to cena odhadovana firmou z Pardubic. Ale neni tam specifikovano, jestli je to cena na klic, dodavatelsky nebo svepomoci. My vubec neuvazovali o stavbe svepomoci, takze nedokazu rict, o kolik to tak muze clovek stahnout z ceny na klic. Jak jsem psala, nam zatim tech 4700 docela vychazi i podle realnych nabidek.
Odpovědět
Profilova fotka
na klic je treba pocitat opravdu 4000 - 6000Kc za m3 ...
Odpovědět
Daskha - 2200 je hodně nereálná cena za stavbu na klíč. I tedy za stavbu svépomocí :-N Jak píše hhranolka - na klíč min.5000/ m3. Hodně záleží, jaký ten dům bude, pokud bude vše atyp, lepší materiály, tak to může být 10.000/m3, těch 1750 si teda nedovedu představit, to byste si sami museli udělat opravdu všechno a ještě používat kdo ví jaké materiály :-N A pokud se nic nezměnilo, tak banka má stejně svoje odhadce, který si to může spočítat úplně jinak ;-)
Odpovědět
ještě mě napadá taky docela důležitá věc - jak je dům velký a je podklepený, má obytné podkroví, jaký je použítý systém na nosné kce, ....? třeba podsklepení...to je nechutná pálka. :-N Hodně se také může prodražit zakládání (horší půda, větší svah, atd,....), ono to je těžký tahkle něco plácnout od oka.
Odpovědět
Profilova fotka
Odhadce nacenil na 3300/ m3,jinak domek je cdo 150 m2.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?