Odhad ceny patrového domu 5+1

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jakým způsobem jste v počítavali cenu za dům. Máme v plánu stavět patrový dům 5+1, rozměry cca 10x11m, sedlová strecha, pálená taška, okna trojka, dobře zateplen, ale ne NED, topení El. kotel plus krb, bez garáže, balkonu, 1x větší terasovych dveře., 2x koupelna a WC, nepodsklepený. Stavět chceme subdodavatelsky. Projektant odhadl cenu přepočet na m3 na 3,25mil., tj. 4500Kc na 1m3. Nakolik se dá takovému odhadu věřit? Chtěli bychom se vejít do 3,5-3,7mil. (asi to bude bez venkovních úprav,), ale obávám se, aby to nebylo daleko víc a proto dům rovnou o něco zmenšit. Děkuji.
Odpovědět
Omluvám se za chyby.
Odpovědět
záleží hodně na technologiích a jakým způsobem, jestli na klíč nebo svépomocí, popřípadě něco každá jiná firma, na klíč to do 5 milionů bude jen těžko, dodavatelsky možní kolem těch 5, svépomocí bez drahých technologií možná za 4
Odpovědět
Profilova fotka
@maanna rekl bych ze cena 4500 za m3 je hodne optimisticka a plzna pouze u stevby svepomoci. Spis bych pocital s cenou 5200-5500. Jinak obecne plati ze je mit potreba 20% rezervu protoze vetsina staveb se prave o 20% o puvodnimu idealistickemu rozpoctu prodrazi...
Odpovědět
Na velmi podobný dům máme rozpočet 4mil na klíč. Dodavatelsky byste se mohli vejít do těch 3.7mil, záleží také, jak budete nároční. Například krbová vložka s komínem může být za 150tis a už to lítá. :-)
Odpovědět
Myslíte tedy, že k reálnější ceně bychom se dostali oslovenenim firem v okolí s žádostí o naceneni na klíč a od toho něco málo odečíst?
Odpovědět
@maanna rozhodne, poptejte firmy a uvidite...
Odpovědět
Díky, jdu na to.
Odpovědět
Dobrý den,nějaké vlákno na stavbu na klíč tady nedávno bylo. Já sám mám novostavbu 120m2,patrový cihlovy dům, 6+kk 2koupelny,trojskla,komplet podlahovka,na hranici NED. Dodavatelsky a svépomoci cena včetně kuchyně 2 550 000Kč. Samozřejme najdete firmu,která postaví ta 5mil ale dá se určitě postavit levněji. Šel bych dodavalesky,tím si můžete kontrolovat ceny.
Odpovědět
Já mel v projektu stavba za 2 900 000Kc bez DPH. A dokázal sem to stáhnout na 2 550 000Kč včetně vybavení s DPH.
Odpovědět
Profilova fotka
Mám velmi podobný dům, který zrovna dokončujeme a zatím jsme na 2,5 mega bez zábradlí, stínění, brány, fasády a venkovních úprav.Jen mám plyn a vodní podlahovku. Vše dodavatelsky, něco málo sám a hodně bez papírů.
Odpovědět
Venkovní úpravy jsou zvlášť za 320 000Kc-zahrada,tráva,tůje,dlažba,brána,plot KB blok,drátěný plot,tvarovky z KB bloku za 20 000Kc,komplet jimky za 70 000Kč,komplet svépomoci. Jinak cena domu je včetně projektu.Plyn též a hodně bez papírů
Odpovědět
Profilova fotka
@danula85 dobrý den, mate polozkovy rozpocet? Mohl bych se take podivat? Diky
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
bez papiru = nestandardni podminky. cenu bez papiru je potreba vynasobit tak 1,5 aby byla realna (bez okradani) - DPH, ostatni dane a odvody
Odpovědět
@zeneva Dobrý den, pošlu Vám od zprávy. Jinak bez papírů. Toho bylo opravdu málo, štěrky, některé práce apod. Okrádání to není, když ty jakoby ušetřené peníze stejně utratím jinde, kde to DPH apod je. Ale jak říkám, bez dph bylo maličko věcí!
Odpovědět
@danula85 zvláštní ..v jednom příspěvku píšeš, že to bylo hodně bez papírů a ve druhém, že to bylo maličko věcí ..jestli to tady někdo sleduje, tak už tě stejně má... :-D :-D :-D
Odpovědět
@plaintruth Je pravda, že sem napsal hodně bez papírů, ale když nad tím přemýšlím, tak zase toho tolik nebylo. Štěrky, bagr samozřejmě :-) , práce např.omítky a snad i betonová mazanina. Jinak vše ofiko.
Odpovědět
Profilova fotka
@danula85 Zdravím, stavíme ve stejném kraji podobně veliký dům svépomocí a dodavatelsky, kdyby Vám to nevadilo také bychom pro porovnání Váš rozpočet pomohl :). Máme sice rozpočet od projektanta, ale už v základovce jsme byli na úplně jiných číslech (svépomocí... :) ).
Odpovědět
@tulda27 Dobrý den, pošlu do zprávy
Odpovědět
@danula85 můžu taky poprosit o rozpočet do zprávy? Letos plánujeme začít stavět dům cca 9x11 takže by nám rozpočet na porovnání pomohl. Děkuji :-)
Odpovědět
@danula85 Dobrý den, můžu také poprosit o rozpočet? Děkuji :-)
Odpovědět
@danula85 Dobrý den, mohu také poprosit do zprávy poslat rozpočet? Děkuji moc
Odpovědět
@danula85 muzu taky rozpocet prosim
Odpovědět
Máme podobně řešené umístění domu ve svahu. Jen jde o bungalov, dřevěná střecha. Máme na něj 3,5m. Musíme se vejít!! V záloze je rezerva v podobě byth za800 000t. Stavíme s firmou hrubou stavbu. Jen opěrná zeď cca 20x2,5m bude stát ranec! Jen v pásech a opěrné zdi máme 5600kg železa. Možná se vám to zdá jednoduché, ale rozhodně není. A už vůbec ne levné. Ale bude to jedinečné. Raději oželím pár dovolených než mít dům,který má v ulici 8 rodin a nechytne mě za srdce. Držím pěsti aťs se vám to podaří!!
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?