Odhad rekonstrukce bytu (+ - částky pro rozpočet pro banku)

Profilova fotka
Ahoj, dobrý den :) se snoubencem kupujeme byt 58m2 3+kk na Smíchově, a máme v plánu kompletní rekonstrukci. Oba jsme studenti, já se v tom vůbec nevyznám a Ben je sice vyučený stavař s několikaletou praxí, ale Australan (takže vůbec nezná české ceny ani tady nemá žádné kontakty :( ) V bytě máme v plánu přestavět * celou koupelnu - zbavit se vany i kachliček, dát místo ní sprchový kout, nové umyvadlo, nátěry atd (dispozici měnit nebudeme) * kuchyni - komplet novou linku * dispozičně je v plánu zbourat kus zdi a jinde zase zeď postavit - ubrat metry jednomu z pokojů a přidat je maličkaté kuchyni * topení - rádi bychom kombinovaný kotel (ale opět vůbec nevím co to znamená haha :D ) - trubky, komín i elektřina jsou po rekonstrukci, ale topení budeme muset udělat nové) Jsme ve stresující situaci, rezervační poplatek je už zaplacený ale KB po nás teď chce ten rozpočet. On moc neumí česky a já mám před státnicemi. Velké plány ale málo znalostí :) Představovali jsme si na tu rekonstrukci cca 500 tis. (máme nábytek a lednici a Ben si chce většinu věcí udělat svépomocí) - co myslíte, vlezeme se? Děkuji moc za Vaše postřehy a cenné zkušenosti!!! K
Odpovědět
@katylaw Pokud něco uděláte i svépomocí, tak cca 500 tisíc je krásná částka na rekonstrukci i s tím, že si nebudete muset vybírat to nejlevnější, ale budete se moct u něčeho trochu rozšoupnout :-) Jen u těch zdí záleží, jestli budou nosné či nikoliv, ale to přítel pozná, to by mělo být stejné jak u nás, tak u klokanů :-D
Odpovědět
Profilova fotka
hihi jojo ta zeď je nosná, ale bavili jsme se se statikem (zatím oficiální posudek nemáme, jen "ústní odhad") a říkal že kus té zdi zbourat můžeme, jen ne více než polovinu :) nemáte, prosím, nějaké konkrétnější čísla? :) my totiž teď musíme co nejrychleji dát dohromady ten rozpočet pro banku a nemáme nějak moc představu kolik to všechno může být (a u kb to chtějí celkem detailně -.-)
Odpovědět
@katylaw pokud budete bourat zed tak potrebujete posudek statika a s tim musite na stavebni urad.Do castky se urcite vejdete,my za tu cenu mame predelanou 2+1 65m2 ale komplet od podlahy.KB chce vzdy rozpocty do detailu a nam pak i kontrolovali faktury ale my vse meli v poradku. Doporucuji si pozvat firmu a ta zdarma udela rozpocet a ten poslete bance.
Odpovědět
Z vlastní zkušenosti nedoporučuju odhad moc rozepisovat. Nejlíp v pár bodech a tam nějak ty peníze co si chcete půjčit, tak rozházet. My jsme na to při rekonstrukci tak trošku dojeli a kdybych přítele při sepisování toho odhadu trošku nebrzdil, tak by bylo ještě hůř. Uvedu příklad: v bytě byly parkety a chtěli jsme je nechat přebrousit a přelakovat. Takže jsme spočítali plochu parket, našli na netu kolik tak stojí průměrně m2 a to vynásobili naší plochou. Vzniklou částku jsme napsali do rozpočtu. Ale nakonec když se parkety renovovaly, tak to co jsme napsali do rozpočtu že nás budou stát parkety v celým bytě, tak nás stála jen jedna místnost. Ale problém je ten, že v odhadu bylo napsáno "renovace podlah v celém bytě" a banka to tak bohužel vyžadovala a vůbec je nezajímá že ty peníze co jsou uvedený v odhadu, že padly na jednu místnost. Banka to chce mít splněno tak jak to tam je napsaný. Takže jsme nakonec narychlo do jedný místnosti koupili to nejlevnější lino a do druhý koberec, hodili to na ty starý parkety a toto bance stačilo aby byla spokojená a odfajfkla si "splněno" v rozpočtu. Stejně tak to může bejt s oknama. Napíšete "výměna oken" a bance je bohužel jedno, zda tam dáte nějaký nejlevnější dvojskla, nebo trojskla usazený v kvalitním profilu. Takže je potřeba u toho rozpočtu trošku přemejšlet aby jste si nenaběhli a banka po vás nechtěla bůh ví co . . . Toť moje zkušenost ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?