Patrový dům - na kolik vyjde stavba?

Chceme stavět dům a přemýšlíme na kolik taková stavba vyjde. Jednalo by se o klasický patrový dům o rozloze do 150m2, sedlová střecha, obyč tvar áčko ,obyč vybavení,apod.. Chceme si to postavit svépomoci. Mohl by nám někdo poradit? na kolik to zhruba vyjde? Díky moc
Odpovědět
Profilova fotka
1,5 - 3mil :-D máte hodně široké zadání..... těžko pak radit ;-)
Odpovědět
Tak tenhle http://www.precis-mp.cz/Produkt/rodin... bez garáže Děkuji za veškeré informace
Odpovědět
@cruzslate i přes odkaz souhlasím s @petrsv1000 - hodně záleží i na materiálech, třeba pojem obyč vybavení je také nicneříkající, každý má toto nastavené jinak, pro někoho je obyčejným vybavením masážní vana, pro někoho jen sprchový kout. Asi bych se orientovala podle uváděné ceny, pokud chcete vědět přesnější cenu, rozešlete poptávky a porovnejte si ceny
Odpovědět
Profilova fotka
@cruzslate toto ale není obyčejný dům, mý výklenky a členitou střechu včetně přístřešku a tyto položky se na domě hodně prodražují..... pokud ho firma nabízí za 2,5 mil bez vybavení, sami by jste ho mohli zvládnout tak za 1,5-2mil podle toho jak jste zruční a co vše si sami uděláte ;-)
Odpovědět
Děkuji za reakci, tento dům jsem vybral jako vzorový. Jelikož musíme najít obyčejné áčko s normální střechou apod. Nemáte někdo typ jaký dům by byl cenově výhodný? nejlépe vlastní zkušenost (foto) Dále bych se zeptal jaký systém je nejoptimálnější cena/vlastnosti Uvažuji o materiálu Velox nebo ytong, máte někdo zkušenosti? Mnohokrát Vám děkuji,
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, jenom bych ráda napsala, že u firem musíte počítat s tím, že nižší cena automaticky znamená nižší kvalitu...u stavby svépomocí to tak být nemusí. Takže do Vámi vybraného domu za 2,5 mil bych opravdu nešla...bude tam myslím ošizené úplně všechno. To radši postavit jednodušší dům ale kvalitně... Cenově nejvýhodnější jsou určitě nepodsklepené přízemní domky...nebo pokud chcete patrový tak úplně jednoduchý čtvercový nebo obdélníkový půdorys. Ale u patrového domu se podle mého stejně dostanete ke 3 mil....tedy pokud nebudete šetřit za každou cenu a na úkor kvality.
Odpovědět
@lin18 Nemáš pravdu, že nepodsklepení přízemní domy (bungalovy) jsou nejlevnější. Bývá to přesně naopak. Dům patrový o stejné užitné ploše je levnější - bungalov má mnohem větší základy a střechu. Podívej se na katalogové domy, domy např. 120 m2 bungalovy vycházejí většinou dráž než patrový se stejnou obytnou plochou. @cruzslate O materiálech Velox i o stavění z ytongu je zde již několik diskuzí..
Odpovědět
Profilova fotka
@aneri53 myslím, že velikost střechy je kompenzována stavbou podlahy v patře. A navíc tam jsou schody, plus se musí počítat něco za lešení, za stavební výtah, za čerpadlo kvůli topení do patra....A základy zase nemusí být tak mohutné, když neponesou dvě patra...takže sice větší rozloha ale betonu tak nastejno. Ale hádat se nechci...jen vím, že známí, kteří staví přízemní domky jsou na tom za hrubou stavbu cca o 0,5 mil lépe než my
Odpovědět
@aneri53 ja docela souhlasim s @lin18. Ale vzdy zalezi na pouzitych materialech, pudorysu a pod. My budeme stavet bungalov, ktery na stejnou plochu vychazi o 0,5 mil. levneji, nez hodne podobny patrovy. Puvodne jsme byli rozhodnuti pro patrovy, ale na velky nemame a v mensim jsme se citili stisnene+nam nevyhovoval nevyuzity prostor kvuli schodum.
Odpovědět
@cruzslate JInak k tomu domku je tady diskuze: http://www.modrastrecha.cz/diskuse/te.... Jsou tam i ti, co staveji svepomocne. Podivej se tam, urcite poradi:)
Odpovědět
@Nevím, nechci polemizovat, ale u typových projektů bývají bungalovy dražší než domy patrové o stejné podlahové ploše. Není to jen střecha a zákl. deska, bungalov právě proto, že má velkou zast. plochu, vyžaduje i lepší izolaci podlahy a stropu, má-li se dosáhnout stejné energ. náročnosti.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?