Podlahove topeni 2

V pristim roce budu stavet drevostavbu a vaham jake zvolit podlahove topeni 1.elektricke kabely 2.teplovodni+elektrokotel Rozdil v cene mi firma udave 100tis v neprospech teplovodniho Ma nekdo zkusenost Dekuji
Odpovědět
@tom1249 na kolik máte naceněné podlahové topení?
Odpovědět
Rozdil mezi teplovodni a el.rohoze je 100tis
Odpovědět
@tom1249 no zdá se mi to hodně. My máme podlahové topení teplovodní - dům 140m2, 11 okruhů, elektrokotel, trubky a práce nás vyšly na 75tis. Kč, takže se mi to zdá dost ten rozdíl 100tis. Za mě teplovodní - jde kdykoliv změnit zdroj vytápění, plyn, TČ apod.
Odpovědět
Profilova fotka
@tom1249 srub s obytným podkrovím - celkem cca 140 m2. odporové kabely fenix v anhydritu po celém přízemí = cca 70m2. cena včetně 4 digitálních termostatů 21 000,- kč (roztaženo svépomocí). několikahodinová akumulace sama o sobě. realizace cca 2017. smysl elektrokotle mi uniká, pokud nezvažuješ do budoucna ohřev vody skrz jiný zdroj. další zdroj tepla máme kachlová akumulační kamna (samozřejmě bez výměníku). vodu ohříváme pouze v bojleru :-) před měsícem první vyúčtovaní za el./rok = 12000Kč (2 dopělí,2 děti). v zimě topíme výhradně v kamnech, protože nás to baví.jaro, podzim jedou kabely.
Odpovědět
@adula000 V dřevostavbách se většinou dělá podlahové topení suchou cestou. V tomto případě je teplovodní složitější a dražší. V případě, že je klasika mokrou cestou, tak je ten rozdíl moc velký. Cena materiálů je pro teplovodní malinko menší.
Odpovědět
Taky se nam zda doplatek hodne prehnany Firma ma ve standartu el.rohoze a za teplovodni premrsteny doplatek
Odpovědět
@tom1249 My mame maly bungalov, 100m2, teplovodni podlahovku a za komplet (veskery material, kotel, prace atd) jsme dali 110tis. Kolik by staly kabely netusim, neresili jsme... ale 100tis rozdil by to asi nebyl :)
Odpovědět
@tom1249 podobný cenový rozdíl uváděl i někdo ve vlákně RD Rýmařov. Je to prostě daň za suchou variantu
Odpovědět
u mě rozdíl byl 30t.mám kabely fenix(viz blog)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?