Podsklepený bungalov do 2 milionů, je to reálný?

Profilova fotka
Dobrý den Všem :-) , moji rodiče nedávnou koupili RD jehož součástí je taková narychlo vybudovaná stavba, která zřejmé při stavbě sloužila na uskladnění stavebního materiálu (viz foto). Jelikož máme opravdu velký pozemek (asi 1600m2), tak si chceme s přítelem na místě, kde je nyní tato provizorní budova, postavit nějaký podsklepený bungalov - 8x12m. Samozřejmě by se tato budova musela úplně odstranit, je naprosto nepoužitelná, jak řekl statik. Ale přijde mi zbytečné to nechat zavést hlínou, když tam můžeme vybudovat sklep (je to asi 2 metry pod úrovní pozemku), navíc je zde dotažená voda, elektřina a podél cesty vede kanalizace. Máme představu, že na sklep by se použilo ztracené bednění a samotný bungalov by byl buď z ytongu nebo dřevostavba. Stavěli bychom to svépomocí, ale určitě bychom chtěli najmout 2,3 dělníky, kteří se v tom trochu vyznají. Topení by nám dělal kamarád a elektriku taky. Máme však jen omezený rozpočet na 2 mil, myslíte, že je reálné se do této částky vejít se vším všudy? =-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ještě jsem zapomněla dodat, že vrchní část, tedy samotný bungalov by byl 3+kk.
Odpovědět
Za mě ano :-) řešíme podobnou situaci - výstavbu bungalovu svépomocí, jen bez sklepa, ale zase větších rozměrů - svépomocí + pár šikovných řemeslníků na některé práce. Hodně ale záleží na materiálech. Pokud nepotřebujete nic extra, představa je reálná. My jsme třeba řešili, zda stavět z Porothermu ze základních cihel, nebo cihel plněných minerální vatou, rozdíl je tam téměř 120.000 Kč, jestli budeme zateplovat polystyrénem, nebo minerální vatou, i tady je rozdíl pár desítek tisíc. A takhle je to se vším. Pokud budu mít nějaký obyčejný standard, vejdu se v našem rozpočtu do 1.700.000 Kč svépomocí, ale když jsem si vymyslela zateplené cihly, zateplení vatou, všude francouzská okna, místo elektro-kotle tepelné čerpadlo, v tu ráno jsem samozřejmě na jiné částce, a to na 2.300.000 Kč, zatím.
Odpovědět
@sarkaa25 při výstavbě svépomocí by jste to měli dát. Sem pro ten suterén, tam bych umístil garáž, dílnu a technické zázemí.
Odpovědět
Profilova fotka
Se vším všudy včetně vybavení? Vidím to jako hodně uškrcený rozpočet, bude to o kompromisech a opravdu svépomocí. Všechno si asi sami neuděláte, vyznáte se ve statice? Umíte stavět střechu?
Odpovědět
Profilova fotka
Střechu bychom museli stavit jedině spolu s tesařem. No, jak to tak vidím, tak budeme muset nejdříve více našetřit =-) . Anebo vykrást banku :-D
Odpovědět
Pokud máte aspoň hrubý náčrt stavby jak by měla vypadat a z čeho má být, tak Vám mohu zpracovat propočet. Pokud budete mít zájem tak napište a domluvíme se.
Odpovědět
@sarkaa25 Ahoj. Máme projekt bungalovu (Ytong Lambda 375) 13,25 x 8,75, 92 m2 užitná plocha, 3 kk. Stavět budeme svépomocí a můj plánovaný rozpočet je 1,75 mil., A to mám jenom v základech rozpočet 350.000 Kč. Myslím, že když to dobře naplánujete, tak ten rozpočet je reálný.
Odpovědět
@sarkaa25 Ahoj,bungalov vyjde na 1 500 000 až 2 000 000 kaček.Když vezmeš že střecha a základ spolknou cca 1/3 ceny tak tě vyjde jedno patro na nějakých 1 mega(podle nároků).Tak rozhodně počítej každý patro 1 mega.Tak že ani náhodou se nemůžete vejít do ceny 2 mega... ;-) A asi hodně důležitý bude základ pod tím staveníčkem co tam nyní stojí.Určitě nebudou základy projektovány na dvoupatrovou budovu.. :-)
Odpovědět
My jsme se tedy do 2 mil. rozhodně nevešli...určitě ne se vším všudy. Dům byl za tuto cenu možná k bydlení, ale nebylo podbití, plot, venkovní úpravy atd...
Odpovědět
Profilova fotka
Začínáme stavět bungalov 4+1, necelá půlka bude podsklepená a taky se musíme vejít do 2 mil.. Myslím si že to jde. Zeptej se známých který staví, za kolik postavili..a uvidíš.. já když kouknu jaký krávy se dají postavit do 1,5 mega tak tomu věřím :-) určitě bych do toho šla :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Jak to máte naplánované tak by to bylo asi ideální. Než se toho ale vzdát kvůli financím úplně, raději bych oželel to podsklepení a třeba zvětšil o něco půdorys abych do domu dostal více úložných prostorů.Dům posunul pokud je to možné výše a místo staré budovy udělal parkovací stání třeba časem kryté nebo když se finanční situace zlepší postavil garáž. Nevím jaká je Vaše situace ale beru to podle sebe a hesla "Pryč z paneláku" :-) Tedy raději nějaký ten ústupek a mít klid, zahradu a prostor pro záliby a koníčky. Stavíme bungalov. Nejdříve byl návrh na 4+1 s garáží a nakonec i když to byl můj sen, mám místo garáže pokoj a dům je 4+1 bez garáže. Na auto bude přístřešek a pro motorku a kola plechová garáž v takové té zelené matné barvě aby na sebe moc neupozorňovala a ještě ji nechám zarůst :-D. Je to o kompromisech a moc bych vám přál aby jste si sen mohli splnit. . Hezké odpoledne.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?