Podvod při koupi materiálu - VPC KM Beta Sendwix

Ahoj, chtěl bych se zeptat, zda má někdo zkušenost s podvodem při koupi zdících materiálů přes zedníka. Byli jste někdy podvedeni? Na co si dát ve smlouvě pozor. Mám nabídku za materiál, ale musím složit 50% zálohu a prodejce nejsou stavebniny, ale člověk, co se mi ozval na AAAPoptavkách. Potřebuje mít zálohu do druhého dne. Dělá to cca 50 000Kč jen za zdivo. Nabídka na KM Beta Sendwix 8DF-LD za 31Kč/kus i s DPH- za kolik jste ji sehnali vy? Díky moc za info.
Odpovědět
1
2
@maximsoon spálil jsem se přesně tak u sdk.... záloha v pr.., takže už žádné zálohy dejte sem schválně jméno, nebo do IP...
Odpovědět
Rostislav Novák, Robert Wysoudil - Ostrava Pokud to nejsou podvodníci, tak opravdu jsou velice schopní a ochotní.
Odpovědět
Profilova fotka
@maximsoon cizímu člověku kterej se mi ozve sám od sebe a chce po mě hned zálohu bych nedala ani na rohlík!!! cenu jsme měli taky TOP chce to vyjednávat... a platili jsme až při dovezení zboží...
Odpovědět
@maximsoon nešel bych do toho, na internetu žádné reference a v rejstříku je to také nějaké pochybné... To u firem/živnostníků, kteří něco dokáží není tak obvyklé...
Odpovědět
@requied Napsal jsem mu, že zálohu nedám. Nemám problém mu zaplatit celou částku při předání materiálu, ale dát někomu cizímu 55 000Kč jen tak, to mě trochu děsí. Na druhou stranu úspora cca 35 000kč. To se jen tak nenajde,
Odpovědět
@maximsoon Musíte zvážit co je lepší. Zda přijít o 55000Kč nebo uspořit 35000Kč. Bohužel na internetu je spousta podvodníků, netvrdím, že je to tento případ, ale zrovna u materiálu, který pak může prodat někomu jinému za takovou levnou cenu mi to nepasuje. Doufám, že se podělíte o zkušenosti co vám prodejce odepsal.
Odpovědět
Podveden jsem na stavbě byl, ale to se netýkalo materiálu, i když nepřímo ano, ale nakonec jsem to vyřešil.. Co se tohoto týká, to je těžká věc. To může být v pohodě, ale taky nemusí. Vypadá to na první pohled divně, ale kdo ví. To s papírem nebo bez? A to bude na stavbě i něco dělat nebo jen dodá zdivo? Že chce zálohu, to bych pochopil, ale do druhého dne, to už méně. Může mít u výrobce nějaké slevy a přeprodávat druhým, ono to je různé a ceny se dají kolikrát vyčarovat zajímavé. I když předat zálohu proti papíru (zálohová faktura třeba) by mohlo být v pořádku, on to za svoje kupovat nechce. To je těžko. Napiš sem, co Ti odepíše, pak se uvidí.
Odpovědět
@ondra_cha No právě o to jde, napsal mi jen ohledně materiálu. Takže bych tu zálohu chápal. Na druhou stranu pokud má s prodejcem smlouvu, tak by tam mohl tu fakturu proplatit až při dodávce materiálu. Je to celé takové divné. Uvidíme co se z toho vyvrbí.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, a 35tis to je úspora oproti ceníkové ceně nebo ceně již z nabídky? Vím, že ceníkové ceny vlastně nic nezmanenají a všude se dá dostat sleva kolem 40%.
Odpovědět
Dobře, a co jsi tedy poptával? Jen materiál nebo i práci nebo co? Obvykle to ale funguje tak, že ten člověk musí napřed něco koupit (zaplatit), až pak si to může odvézt. A na to potřebuje peníze, kterých třeba zrovna nemá tolik (proto chce tu zálohu), aby to tam mohl zaplatit, jinak by mu to nedali. To výrobci nebo prodejci bývají dost opatrní. Ale nemusí to tak být vždy. To placení potom, to mívají jen hodně dobří obchodní partneři, které znají třeba roky. Zas to ber i z té strany. Ale kdo ví, jak to je. Příklad: Vezu-li třeba někomu uhlí, taky po něm chci zálohu, jinak se na takový kšeft můžu víš co, že? Protože já to musím hned po naložení zaplatit, jinak si to nemohu odvézt. Proč bych to celé měl platit ze svého, když to nemám pro sebe? Může se stát, že ten člověk na poslední chvíli cukne, já to nakonec nechci, já budu mít na hrbu uhlí za 15000 třeba (mých) a co s ním budu dělat, že? Až dovezu, vyrovnáme zbytek. Pokud mám od toho člověka zálohu, tak mám jakousi jistotu, že to doopravdy chce. A třeba Tvůj případ je myšlen jinak, třeba je to fakt myšleno na to, abys neměl ani prachy ani zdivo, uvidíš, jak to dopadne. Je to těžko.
Odpovědět
@jonnyj toto je úspora oproti cenové nabídce. Zatím jsem dostal nejlevnější s za 41,7 od stavebnin ale od něj jsem dostal 31Kč za kus. Obojí je s daní. Je to celkem opravdu velký rozdíl, když počítám, že budu mít cca 4,5 tisíce cihel a na každé je rozdíl 10Kč. No, stále čekám na nabídky pár stavebnin. Rád bych zjistil za kolik jste měli vy KM Betu :) Ale ještě budu vyjednávat atd. :)
Odpovědět
@ondra_cha Já to všechno chápu, na druhou stranu jsem jen chtěl jet s nim do toho skladu nebo za tou osobou či stavebnin , abych viděl něco, co ve mě může vzbudit důvěru. Takhle měl dnes přijet člověk se smlouvou ke mě domů a já bych ji podepsal a dal mu 57 000Kč. To je opravdu šílená představa.
Odpovědět
Článek se načítá
No tak pokud pojedeš s ním nebo to tam třeba přijedeš to zaplatit, tak neprohloupíš určitě. Už jen podle toho, zda na takový návrh kývne nebo ne, se dá ledasco poznat. A Ty jsi někde od NJ? Máš tam uvedeno něco v tom smyslu, je to tak?
Odpovědět
@ondra_cha Na tyto podmínky on právě nepřistoupil. Protože to bych měl něco uchopitelného. Trval na tom, že do dvou dnů musím materiál objednat a zaplatit polovinu jeho obchodnímu zástupci. Jsem z okolí NJ - obec Tísek. Proč se ptáš? Máš pro mě nabídku na materiál :)
Odpovědět
To zase může být tak, že to zdivo ještě ani nemusí být vyrobené, že oni to objednávají, dávají výrobci peníze dopředu, a on jim dá nějakou superslevu, něco na způsob logistické technologie "Prodej dřív než vyrobíš". Proto on Ti teď žádné zdivo nedá. Prostě jakoby půjčíš výrobci přes toho prodejce nějaký peníz do jara, a on Ti za to dá tu slevu. Teď to zdivo nepotřebuješ, budeš je potřebovat na jaře, potom Ti je dovezou za cenu o hodně levnější. Do toho nenahlédneš. Kdybych měl křišťálovou kouli, asi bych Ti to pověděl přesně. Nabídku na materiál nemám, i kdybych měl, musel bych to stejně řešit přes zálohu. Ale jen tak, taky stavíme rodinné domky, a tak člověk ledasco ví, a tak jsem se zeptal. Já jsem od ValMEZu.
Odpovědět
@ondra_cha Já vím, že to tak možná je, ale v tuto chvíli se prostě nemám čeho chytit a to je pro mě to podstatné. Smlouvu dnes napíšu na cokoliv v podstatě během minuty a v pdf to vytisknu. Říkal, že by cihly byly 22.1.2016 - takže o tu situaci co píšeš asi nejde. A nemyslím si, že by KM Beta něco takového dělala, když je tak silným hráčem a produkt sendwix je vcelku dost rozjetý a žádaný. ValMez je pěkný, jezdil jsem tam na ryby :) Teď po dobu stavby se tam asi těžko dostanu. Máte nějakou stránku jako firma? Hodíš mi ji do IP? Když zajedu do ValMezu a zeptám se pár lidí, co od tebe mají domek, tak budu mít alespoň něco. Nebo mě vezmeš na stavbu, ale ten člověk za mnou posílal obchoďáka a když jsem něco takového po něm chtěl, tak že NE.
Odpovědět
Profilova fotka
Zavedená stavební firma žádnou zálohu na cihly apod. nepotřebuje. Ona sama to nakupuje na fakturu se splatností minimálně 14 dní (ve stavebnictví jsou splatnosti i delší). Za tu dobu stihne celou hrubou stavbu i vyinkasovat peníze od investora, takže na co zálohu?
Odpovědět
Profilova fotka
Určitě bych asi nikomu nic neplatil dopředu, pokud ho neznám. V dnešní době nevěř nikomu, moji mámu takhle podvedl týpek z vedlejší vesnice o 130.000 (zálohy na materiá na zateplení domu) a pak se jí ještě chodil vysmívat a vyhrožovat, když se to začalo řešit přes soudy tak jeho družka posílala anonymy k zaměstnavateli matky že krade, pije... máma se z toho sesypala (byly to prakticky jediné úspory co měla a ješte rok předtím umřel táta). Co tím chci říct - jak už píší nade mnou - zavedený člověk opravdu nepotřebuje zálohu 50% a pokud chce mít jistotu, že to zboží odeberete a zaplatíte zbytek, tak by mu měla stačit záloha 10-20% (nehledě na to, že pokud je cena taková pecka, tak nebude mít problém to zboží odpálit komukoli dalšímu ;) )
Odpovědět
Můj známý taky myslel, že kupuje stavební materiál přes internet, poslal zálohu několik desítek tisíc a materiál nikde. Pak už ho čekalo jen několik let soudů a nebyl tedy jediný dotyčným podvedený.
Odpovědět
@maximsoon Tak to jsi měl napsat jasně hned, po tom, co jsi uvedl, bych se s takovým taky už nebavil, to je jisté, to nevypadá vůbec dobře. Jo tak stránky nemám, nikdy jsem je nepotřeboval. Na ryby se určitě dostaneš, myslím, záleží na tom, jak si tu výstavbu zorganizuješ, jak se rozhodneš.
Odpovědět
Ahoj, možná jsem moc nedůvěřivý nebo dělám z komára velblouda, ale včera mi opět přišla velmi výhodná nabídka na materiál. Bohužel sedí jen ičo. Internetové stránky stavebnin nefungují + na google není o nikom takovém ani zmíňka. Jaké jsou vaše názory??? kontakt na stavebniny Zdeněk Trifa , jednatel společnosti (vedoucí prodeje) PRQ STAVEBNINY s.r.o. IČ: 03035417, DIČ: CZ03035417
Odpovědět
@maximsoon Asi máte fakt smůlu, tady pánovi bych nevěřil ani pozdrav, koukněte do odkazu kolik a jak starých firem je na něj napsáno https://rejstrik-firem.kurzy.cz/osoby...
Odpovědět
@lopp Tak ještě jednou http://rejstrik-firem.kurzy.cz/osoby/...
Odpovědět
Takoví lidé jsou jen bílí koně, bacha na to..
Odpovědět
@maximsoon zdravím znovu, já osobně bych platbu předem v takové míře nikdy nedal, klidně bych obětoval xtisic za pravnickou uschovu a sepsani smlouvy ,že jakmile bude zboží dodáno v požadované kvalitě tam a tam budou peníze uvolněny atd jak se to děla při koupi nemovitosti. vím že se ot sice prodraží ale bohužel dnes jsou všude samí podvodníci
Odpovědět
Ono by stačilo to koupit normálně ve stavebninách a nehledat na netu na aaapoptávkách a podobném nesmyslu nějaké supr čupr výhodné nabídky.... @spaly
Odpovědět
@lopp myslím, že je úplně normální hledat nejlevnější cenu stavebnin. V podstatě nejlevnější cenu všeho. Je opravdu zajímavé, že jsem se v tak krátké době setkal již se dvěmi černotami. To je ten stát v tak špatném stavu?? :(
Odpovědět
@maximsoon Dobrý den, mohl byste mi prosím napsat, kdo a jak vám to nabízel? Stránky jsou falešné a s mojí firmou nemají nic společného! Když jsem zavolal na telefon tak se tam dokonce někdo představil jako já. Narazil jsem na to náhodou díky této diskuzi, zítra asi půjdu podat trestní oznámení. Firma PRQ stavebniny žádný eshop neprovozuje a ani nikdy neprovozovala. Budu rád když mi k tomu ještě něco napíšete protože nikde jinde už jsem o tom nic nenašel. S pozdravem Zdeněk
Odpovědět
@zdenek14 Napište mi mail, pošlu Vám komunikaci.
Odpovědět
Dobře, kde ušetříš, tam ušetříš. Něco jsme si také psali někdy v lednu. No to je jak chceš, ale udivuje mě jedna věc. Lidé vesměs pořád řeší, na kolik je vyjde zdivo (zdicí prvky), chápu, logicky. No ale to zdivo je také potřeba založit a nějak spojovat, to už asi zajímá málokoho, jak jsem si všiml. To také stojí nemálo peněz... Jestli to bude mít potom udělané kvalitně nebo v jiné kvalitě...jinak nejsi sám, takový je každý druhý, hrubá stavba není jen o použitém zdivu, nýbrž také o jeho založení a provádění...
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?