Položkový rozpočet bungalovu 4kk

rada bych se s vami poradila. Chystame se stavet samostatne stojici bungalov 4+KK o velikosti 8m x 15m. Stavet budeme tak nejak kombinovane. Zaklady + hrubou stavbu asi firma, zbytek budou znami.. Pozemek je mirne svaziny, prevyseni 4m. Site mame vsechny privedene vedle pozemku, jen je potreba je dotahnout, elektrika uz tam je. Nase predstava byla vlezt se do 2 mil, proto sme si nechali vyhotovit polozkovy rozpocet, aby sme pak z neceho nebyli prekvapeni. Rozpoctarka nas ale vyvedla z omylu, ze do takove ceny se nevlezeme a nezapocitala nam tam site + nejake dalsi veci. Mohl by nekdo zkuseny hodit oko, kde by se pripadne dalo usetrit popr vymenit nejaky material za jiny? Budeme radi za kazdou dobrou radu. Doufali sme, ze by sme za tu cenu postavit mohli. S kuchyni a jinym vybavenim si samozrejme pote vymrcovat nebudeme, ale hlavne at je stavba cajk...
Odpovědět
možná by to chtělo dát sem celý rozpočet
Odpovědět
firmy se dostanou o cca 40% níže oproti rozpočtovým nákladům...ty cenové soustavy rozpočtových programech jsou silně přemrštěné...
Odpovědět
Profilova fotka
Ocitli jsme v podobné situaci, kdy nás rozpočtářka vyvedla z omylu ohledně naší představy o ceně rekonstrukce, vlastně i projektanta, který to viděl na cca o polovinu levněji podle objemového propočtu (to že jsme my byli naivní dobře, ale že se o tolik sekne projektant mi doteď vrtá hlavou). Jak uvádí @hanis000 něco firmy dolů oproti rozpočtové ceně dle ÚRS (RTS) dají, ale upřímně o 40% dolů jsme se nedostali, cca 20 - 25 % maximálně... Možná jsme špatně hledali, možná také záleží, odkud firma je a jaké má i své náklady např. na sídlo apod., toto všechno samozřejmě do ceny "rozpouští". My jsme poptávali brněnské firmy.
Odpovědět
tiez nevidim cely rozpocet, len po polozku 21. skus to nahrat cele.
Odpovědět
@vodak01 dala bych ho sem cely, ale nevim, jak se predelava Excel me sem prilozit nejde a nevim, jak predelat format... @hanis000 trosku ste me uklidnil.. netusila jsem, ze rozpoctove programy jsou opravdu tak premrstene, mela jsem za to, ze ceny budou odpovidat realu.. ale je lepsi se se stavbou dostat cenove niz, nez vys.. @megan167 doporucila bys nejakou brnenskou firmu se kterou mate zkusenost?
Odpovědět
@akoinac mam to jen v excelu a nejde mi to sem prilozit :(
Odpovědět
Profilova fotka
@kackasz bohužel osobní zkušenost zatím předat nemůžu, protože jsme ve fázi před prvním kopnutím. Nevím, jestli chcete stavět už letos nebo později, my chceme hrubou stavbu stihnout letos a narazili jsme, oslovila jsem 17 firem a v hodně případech mě odmítli, že letos už čas nemají a navíc naše rekonstrukce bude trochu specifická, tak zase další firmy se do toho moc nehrnuly. Projektant mi dal tip na tyto společnosti: Stavlux - http://www.stavlux.cz/ a wak - http://www.wak.cz/ . Druhá uvedená společnost mi po urgencích sdělila, že letos už čas nemají. Dlouhou dobu u nás vedl Stavlux, že bychom si od nich nechali hrubou stavbu postavit (z mého pohledu výborná komunikace s potenciálním klientem, rychlé zpracování nabídkové ceny...), ale nakonec jsme se rozhodli pro jinou firmu, ale je to spíše pocitové. Pány (poměrně mladí) ze Stavluxu neznáme (vyjma toho, že nás na ně odkázal projektant) u firmy, kterou jsme si nakonec vybrali (rozhodnutí padlo zrovna včera) známe její práci, protože u přítele ve firmě staví haly apod., takže spíše rozhodl pocit "že se známe", cenově na tom byli podobně. A pokud byste na stavbu spěchali, tak ještě před 2-3 týdny platilo, že Stavlux je schopen poměrně rychle začít stavět.
Odpovědět
@megan167 diky moc za rady a poznatky... Ja jsem si bajne predstavovala, ze na Vanoce budem v novym, ale tahlo se to s projektem, ted se tahne stavebni urad a jeste ke vsemu nam soused nechce podepsat projekt.. no klasika.. Takze budeme radi, kdyz letos stihneme zaklady, popr hrubou.. :).
Odpovědět
@hanis000 nejsem takový optimista - při rekonstrukci se určitě na slevu 40% nedostanete jinak cena 2 330 přemrštěná není tolik platil známý také platil dokonce 27tis za tunu železa tady je 25 800 a platil 1130Kč/m2 za zdivo Ono je třeba počítat při rekonstrukci s rezervou 20%.
Odpovědět
presiel som ten rozpocet a pride mi to, ze tie ceny su skor realne ako nadhodnotene. Jedine co sa mi zda trosku "prepisknute" je zdravotechnika za 90 tisic, ale moze to byt aj tym, ze to nieje rozpolozkovane a neviem co vsetko to obsahuje. Este by som premyslal nad zdivom, Porotherm sa mne osobne moc nepozdava. Ak uz tento typ zdiva tak KM Beta vychadza urcite lacnejsie.
Odpovědět
haha, nevim kolik z vas reálně poptávalo stavební firmy v posledni době - ale myšlenka, ze tabulkové ceny jsou nadsazené o desítky procent je pouze blud, který možná platíl v době největší stavební krize v letech 2008-9. Nyní je boom, sehnat solidní firmu je trochu umění a i kdyz reagují, tak se všichni tváří, ze maji prace až až a kdyz maji vzit další zakázku, tak si to nechají zaplatit. Ja loni v tuto dobu poptával stavbu na klíč, žádná drobná zakazka za 2-3 mio, troufnu si rict, ze by si ten projekt mohla ta firma vystavit na své stránky jako referenci ... a z 10 oslovených firem jsem dostal naceneny rozpočet jen od 4 firem ... a nejlevnější se pohybovala ve výši cca tabulkového rozpočtu (neco mela min, neco víc), nejdražší byla milion nad. mluvím o regionu jižního okraje Prahy, ale polovina oslovených byly mimopražští. Toť realita. P.S. uvědomme si, ze mnoho položek v rozpočtu neni jen cena materiálu, ale komplet včetně instalace/montáže
Odpovědět
Profilova fotka
@kackasz Jooo, tak to jsme na tom stejně. Všechno se nám také táhne... projekt trval déle než jsme chtěli a očekávali a na závěr po zpracování taková perlička v podobě dvojnásobné projektové ceny než byl odhad, že jsme přemýšleli, že budeme dělat nový projet :-( No, nakonec jdeme do toho, ale místo na klíč bude x věcí svépomocí a nějaké vychytávky, které jsem do domácnosti chtěla nebo bazén holt nebude. Teď čekáme na stavební povolení a v září snad stavba vypukne. Držím palce, ať už vše klape ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
asi jsem trošku ovlivněný veřejnýma zakázkama, když je vítězná nabídka za poloviční cenu oproti rozpočtovým nákladům...u domků to možná bude jinak Bude záležet podle kraje, kde se má stavět. U nás na Ostravsku jsem např. beton sehnal za 1500,-kč za kubík včetně čerpadla, zdivo seženete o těch 40% níže proti ceníkovám cenám výrobce úplně s přehledem a tak dále...chce to jen hledat a zkoušet...
Odpovědět
My jsme se sice pod cenu položkového rozpočtu dostali, JENŽE, ono se stejně stane, že se vyštění ještě něco, s čím se buď nepočítalo, nebo se to rozhodnete udělat během stavby třeba jinak. Sice jsme měli hodně podrobný rozpočet od vyhlášení rozpočtářky, za který jsme fakt rádi a hodně nám pomohl při výběru firmy, ale tím to tak končí, rozhodně nezůstaneme na ceně, se kterou jsme počítali, už teď jsme o 300 000 Kč jinde. Ale s tím jsme počítali už když jsme podepisovali smlouvu, ne že by si to firma vymyslela jako vícenáklady:) my jsme teprve u desky, tak uvidíme, jak to půjde dál...:) Jinak nejlevnější oslovená firma byla jen o 120 000Kč nižší než položkový rozpočet (oslovovali jsme 7 firem, pouze s dobrýma recenzema). Nejdražší byla o 300 000 nahoru.
Odpovědět
Profilova fotka
@hanis000 Jojo, veřejné zakázky jsou někde jinde. Jsou to veřejné zakázky, co mě živí, takže vidím, o kolik tam firmy chodí cenově dolů a naivně jsem doufala, že i nás půjdou firmy výrazně dolů oproti rozpočtu, ale nikoliv. A určitě bych se v našem případě mimořádně nízké nabídkové ceně nebránila :-)
Odpovědět
Profilova fotka
prace je asi dost ja jsem loni v zime poslal na naceneni projekt na 20 firem a dostal jsem 3 nabidky :)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme žádný rozpočet neměli, oslovili jsme pět firem a dostali nabídku s cenou od čtyř. Jen jedna byla o pár statisíc níž, další tři byli +- nastejno. Jeden se odmítal vycenit s tím, že se nad náš limit nedostane. Stavíme s jednou z těch tří firem, ta levnější měla termín realizace téměř za dva roky
Odpovědět
jezis.. vy me strasite s tema firmama, to bude teda jeste peknej orisek nakou dobrou sehnat..
Odpovědět
Profilova fotka
my měli 5 nabídek na provedení hrubé stavby, prvotní rozdíl mezi nejlevnější a nejdražší byl asi 15%. Proti kalkulovanému rozpočtu jsme byli o 25% níže. Pak jsem jednotlivé firmy donutil své rozpočty rozpitvat do detajlů a dopadlo to tak, že byly všechny v rozmezí 2%. pak jsme dali na referenci. Cenový rozdíl pro nás nebyl to hlavní.
Odpovědět
nechavali jsme nacenit hrubou stavbu.... cena od firem se lisila vyrazne, nejnizsi zacinala na 1,7mil a nejvyssi koncila na 3,5mil. Stavime nakonec subdodavkami, tedy i hrubou a byli jsme kolem 1mil. Projekt byl nacenen na 5,2mil. Realne na tom budem kolem 3mil v daleko vyssim standartu,ale hodne toho delami sami a hodne si maknem. Na klic bychom se na tech 5 asi dostali.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?