Postavení nové chaty - orientační cena

Dobrý den, máme v plánu zbořit starou zděnou chatu a postavit novou. Zatím zjišťuji co a jak a hlavně by mě zajímala orientační cena. Jednalo by se o patrovou chatu cca 55m2. Přízemí jedna místnost na kuchyňskou linku, sedačku,krb a jídelní stůl +wc. Nahoře dvě malé ložnice. Koupelna by zůstala původní(pokud by se zadařilo) a k ní by se jen přistavěla chata.V chatě by nebyly rozvody tepla !. Nebo jestli lépe finančně vyjde bungalov než do patra? Nemáme absolutní představu jak by se pohybovala cena zděné chaty nebo dřevostavby Jestli se máme připravit na 2mil. nebo třeba jen 700tis. ;-) Děkuji za rady,odpovědi a postřehy :-)
Odpovědět
:-)
Odpovědět
Vzhledem k tomu ,že budete bourat a na tom samém stavět novou chatu tak vlastně musíte zachovat stejný půdorys kvůli povolením. Jinak co se týče stavby záleží zda chcete stavět zdenou nebo dřevěnou,jaká bude střecha,okna a zda budete stavět sami nebo na klíč.Tech faktorů ovlivňující výslednou cenu je spoustu . Navíc i samotná demolice stojí nějaký čas a peníze.
Odpovědět
@mitoma chceme zatim na na klic a zdenou. Podle ceny bychom kdyztak menili plan. Přízemí wc,kuchyn a obyvaj,nahore dve male loznice.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
zdravim mohu se zeptat jak jste dopadli ceka nas to same...
Odpovědět
@kvetinka12112 zatím jsme ve fázi šetření, řešení atd. Máme povoleno 40m2. Plán zůstává původní - do patra a na klíč 🙂
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Stavěl jsem teď chatu pro rodiče. Rozměr 5x5 m. V suterénu sklep (dílna), patro obývák s kuchyní, v podkroví ložnice. Včetně výkopových prací, základové desky, oken, schodů, linky, podlah atd. atd., komplet cena přes 1 mil. Kč.
Odpovědět
Za me se musi s rozumnou firmou do milionu vlezt. Nejlevnejsi na stave je hruba stavba. Pokud mate zaklady a budete na nich stavet, tak hruba vyjde ze vsim vsudy tak na 500 000 no a zbytek urcite mene. Nejdrazsi v baraku je luxusni kuchyne, coz u vas asi nehrozi, pak koupelna, kterou uz mate no a hlavne vytapeni, ktere neresite. Milion maximalne...
Odpovědět
@sedmikraska008 máme chatu podobne řešenou jak chcete vy, zděnou. Dole kuchyň s obývákem plus koupelna a krb. Schodiště nahoru a tam ložnici s balkonem a kamna. Vedle dětský pokoj. Dole máme ještě verandu s dalším krbem a posezením. Odhad teď ceny chaty je cca 3 mil. Ale je to funkčně jako dům, topení nemáme, topíme krbama.
Odpovědět
@dajvr a to jste stavěl na klíč nebo sám? My chceme vše na klíč. Tam se cena vysplha odhadujeme na 1 500 000,- :/
Odpovědět
Sehnali jsme si "firmu" se kterou byl problém za problémem. Takže jsme skončili u hrubé stavby bez oken. Poté to dojeli dělníci, které jsme platili sami. Vinylovou podlahu, linku atd. jsme si již dělali sami. Ale komplet stavbu včetně vnitřních podhledů dělala "firma a dělníci".
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
@sedmikraska008 Dobrý den, můžu se zeptat jak jste nakonec dopadli?, a jaká byla cena, a co vše bylo potřeba vyjednat?? Klidně SZ Hanka
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?