Předběžné nacenění materiálů - vaše názory a zkušenosti

Dobrý den, předběžně jsem si nechal vypracovat cenový návrh materiálu a zajímal by mě Váš názor. Kdo s čím má jaké zkušenosti. Klady, zápory a co říkáte na ty ceny. Pokud někdo z materiálu, který uvedu níže stavěl a je z okolí hodonínska, tak bych se rád přijel podívat (pokud je to možné) 1,KM BETA: Obvodové zdivo KM Beta 300 bruss + příčky + překlady + nostníky stropní Miako + miako = 142 000 2.Ytong Lambda: Obvodové zdivo PDK P2-350 Lambda+ , příčky, překlady, malta = 193 000 (bez stropu) 3.Ytong PDK Ovodové zdivo 30, příčky, překlady, malta = 165 000 (bez stropu) 4.Heluz Family 50 obvodové zdivo 50, příčky, překlady, polystyrén heluz, polystyrén extrud.XPS řezaný, malta = 176 543 (bez stropu) 5. Heluz family 38 2in1 obvodové zdivo 38, překlady, příčky,lepidlo, malta tepelně iz., polystyrén, kotva = 221 000 (bez stropu) 6. Heluz Plus 30 Obvodové zdivo 30, překlady, příčky, malta, polystyrén, kotva = 120 000 ( bez stropu) Prosím o info kdo z čeho stavěl, jaké máte s tím zkušenosti a zda ceny jsou dobré. Samozřejmě mě velmi zaujala nabídka od KM Bety, ale nevím jaké máte s tímto materiálem zkušenosti. Ceny jsou orientační. Díky za info
Odpovědět
a to budete stavět gáráž, dům nebo co? Jak velké to vlastně bude? Třeba pro mě jsou ty nabídky takto uváděné nevypovídající. Nebylo by lepší sem hodit cenu za kus nebo m2? V první řadě si ujasněte, jestli chcete zateplovat nebo ne, to vám některé varianty vyřadí a ulehčí výběr. S žádným z těchto materiálů zkušenost nemám, stavěli jsme z POROTHERM 30 Profi a budeme ještě zateplovat. Materiál na dům (92m2 - přízemí s podkrovím) jsem měl za 157.000Kč (obv. zdivo, příčky, překlady, strop miako).
Odpovědět
U KM Bety jsou stropy, jinde ne, ale zase musíš počítat s tím, že se musí zateplit, čili navíc izolace a kotvy. Z téhle nabídky bych si vybrala bud tu KM Betu anebo HELUZ plus 20cm izolace. Ytong ne.
Odpovědět
Radim83: taky budeme asi stavit něco podobného, zatím jsme na začátku. ale zdivo asi porotherm 30 profi + zateplení asi 16cm šedý poliš. Vy budete zateplovat čím? díky za info
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Máme od projektanta navrženo 30ytong a 15 izolace...původně jsem chtěl pothrm 30profi na pěnu a 20izolace.Byl jsem upozorněn že při silnější izolaci se posouvá rosný bod zdiva.http://www.dumproradost.cz/2015/ytong-vs-porotherm/ ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?