Přístavba k domu - na kolik by mohla odhadem rekonstrukce přijít?

Dobrý den. Bydlíme s manželem a malým synem v přízemí rodinného domu, kde máme k dispozici byt cca 2+kk. Nyní nám to jakžtakž stačí, ale do budoucna, kdy plánujeme druhé dítě, nám bude tento byt malý. RD je mých rodičů, kteří bydlí v horním patře. Jediným řešením, pokud chceme zůstat ve stávajícím domě, je podle nás přístavba. Jednalo by se o 3 místnosti o celkové ploše cca 30m2. Dále o rekonstrukci koupelny, vybourání příčky mezi obývacím pokojem a ložnicí, vybudování nové kuchyně a v neposlední řadě menší kadeřnické provozovny s toaletou, místo stávající kuchyně a části chodby. Dále počítáme s fasádou na celém domě, podlahovým vytápěním v obývacím pokoji, koupelně a kuchyni... Pro lepší představu přikládám obrázky před a po. Kolik odhadem myslíte že bude částka? Nejsme nijak nároční. A ještě dotaz udělá nám toto vše jedna firma? Ráda bych vše zadala a o nic se nestarala. Děkuji za odpovědi, rady a nejlépe podporu :D
Odpovědět
Nikdo? :-)
Odpovědět
Ty pokoje pro děti o rozměru 8m2 to je legrace? Postel 2m2, stůl 1m2, skříň 1m2, okno a dveře 2m2 a kde si budou hrát?Proč je nespojíte v jeden a nedáte tam palandu?A k tomu jako kontrast obývák 40m2?Nad tím bych se zamyslel v první řadě.
Odpovědět
@marrwin Na takové názory přesně čekám, já si to vůbec nedovedu představit totiž :-| určitě se nad tím zamyslím, děkuju :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@anetvitt pokud nemáš inspiraci či přehled oslovil bych nějakého designéra či projektanta, aby ti něco navrhl. Po té pak firmu co přestavbu zrealizuje. Kolega z práce přistavoval k dřevostavbě taky jednu místnost + terasu, stavěla firma, řešit lze vše, ale je to o penězích.... To co píšeš bude docela nákladné, s tím, že se tam po dobu rekonstrukce nebude dát bydlet.... s tím počítáš ? Děcáky 8,5m2 jsou akorát tak na vyspání, to je opravdu hodně malé.... ložnice 10m2 taky žádná hitparáda.... Když už bych něco předělával tak pořádně.... ;-)
Odpovědět
Bydlime v panelaku 4kk a dětský pokoj 12m pro 2 dcerky je fakt malý.Druhy dětský 9 m pro jednoho syna 18 malé ale jde to,již si nehraje :-).Ložnice 9m moc malé hned vydychany vzduch,pořád větráme.Z toho důvodu stavime dům,holčičky chtějí mít spol.pokoj bude mit 46m.a chlapec 25m.a velka ložnice.Hodně prostoru pro všechny.Moc se těšíme :-) držím palce
Odpovědět
@petrsv1000 Projektant/designér je v plánu, chtěla jsem to vědět jen předběžně na co se máme připravit. S neobyvatelností v době rekonstrukce počítáme. Taky bych to ráda udělala pořádně... s těmi náklady, myslíte že je reálné vejít se do milionu? A je lepší najít projektanta a pak stavební firmu a nebo to třeba celé zadat firmě který to i vyprojektuje? @klaragu To je taky pravda s tím vydýcháním... musíme to konzultovat s někým kdo tomu rozumí, třeba nám řekne že to nejde nebo že je to hloupost a budeme hledat jiné řešení.
Odpovědět
@anetvitt Jako architekt vam reknu, ze na prvni pohled uloha reseni ma. Pokud je toto vase prvni skica, tak dejme tomu....ale mate tam veci, ktere jsou spatne podle vyhlasek a dost veci ktere jsou spatne uzivatelsky. Urcite prvni navstivte architekta/projektanta - stavebni firmy ve vetsine pripadu nemaji projekcni cast. Pokoje jsou opravdu male, ale zase bych nepridavala prilis (jak tu nekdo pise pokoj 25m2)....zalezi na vasem stylu zivota, jsou rodiny kde deti travi vetsinu casu s rodici a kdyz jsou vetsi a chteji byt sami, tak zase nepotrebuji prostor na hrani. Celkova cena se bude odvijet od konstrukci pristavby a pokud se moc nerozmachnete, tak by mohl i 1M stacit.....a pokud nebudete zasahovat do hlavnich konstrukci a technologii stavajicii casti. Pozn. (Pokud smerovka N ukazuje sever, tak si myslim, ze by se to cele melo radit uplne jinak....ale neznam ostatni navaznosti.)
Odpovědět
@martii1 Děkuju moc. Tak brzy oslovíme nějakého architekta, jak se pohybují ceny za takový projekt? Ať jsme připravení :) . A směrovka neukazuje správně, přístavba by byla na západ.
Odpovědět
Profilova fotka
@anetvitt tak můžeš najít firmu která má buď svého projektanta nebo ti třeba doporučí, každopádně to je hledání a sbírání informací.... milion by měl stačit pokud se moc nerozšoupnete... cena za projekt je otázka jak moc budete nároční, bude to v řádech tisíců...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Dobry den,na kolik vás vyslal rekonstrukce. Čeká nás rekonstrukce tak poloviční jak vaše a cena 2,1 mil. Proto by mě zajimala vaše cena. Děkuji
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?