Projekt bungalovu Citole svépomoci do 2,5 mil.

Zdravím Vás, s přítelkyní plánujeme výstavbu bungalovu CITOLE od společnosti APHAUS (https://aphaus.sk/projekty-domov/citole/). Chtěli bychom si od Vás zkušených stavitelů nechat poradit, jestli je reálné tento dům postavit do 2,5 mil. Většinu věcí plánujeme dělat svépomoci. Pokud bychom se nevlezli, další plán je vybrat dům bez garáže, ale garáž bychom rádi měli. Díky za každou radu
Odpovědět
To je zase otázka :) Stručně... ano, dá.
Odpovědět
@trolll :-D jako vím, že se dá a záleží na hodně faktorech ale spíše mě zajímá jestli ten dům někdo stavěl a vlezl se do té částky...špatně jsem otázku zformuloval :-)
Odpovědět
No hele džejkobe asi takhle. Zrovna tu mám otevřené tabulky kvuli rozpočtům, takže máš kliku. Páčto jinak bych se na Tebe vyprdnul a nechal Tě tu ve víru zdejších odborníků :) Dům co jsi poslal má obestavěný prostor 743m3. Cenu za 1 m3 u svépomocí počítám velmi zhruba jako 3 750 Kč bez DPH (15%).Takže mi u Tebe vychází nějakých 2,78mio bez DPH. Takže postavit to za 2,5 bude teda pěkná magořina. Ale už tu slyším další, kteří to zvládli, protože: Táta je majitel kamanolomu, manžel je uhlobaron, materiál jsme ukradli atd atd atd. Takže jestli máš smůlu a nikoho takového nemáš, tak si raději vyber něco přiměřenějšího tvým finančním možnostem.
Odpovědět
Napsal si to pěkně. Každopádně takovou tabulku může vytáhnout kde kdo. :-p Nevím čím se živíš, možná tomu rozumíš více jak já, ale v první řadě by mě zajímalo, kde jsi přišel na částku 3750 ,- i když je to velmi zhruba. Pokud si vemu tvé výpočty, tak mě cena výjde pomalu stejně jako stavba na klíč, což ja jako lajk soudím, že je hloupost :).
Odpovědět
Jakube, no tak :) Když se mi něco nelíbí, nebo něčemu nerozumím, tak hned neříkám, že je to hloupost. To se přeci nedělá. Ta částka je ukazatel ze stavebnictví za minuý rok a používá se právě pro jednoduchý odhad ceny stavby. Jednouše, pokud máš nabídku na stavbu tohoto domu "na klíč", která se blíží tomuto odhadu pro "svépomoc", tak je velmi pravděpodobné, že buď a) se šetřilo, kde se mohlo b) není kompletní. Ale jak jsem napsal, je to velmi hrubý odhad. Jinak se živím standardně. Maso, zelenia, těstoviny, ovoce...
Odpovědět
@trolll mas jeste po ruce tu tabulku? Jaka je cena za stavbu na klic? Diky
Odpovědět
@bamak patrový, nebo přízemní?
Odpovědět
Profilova fotka
@jaycobbb já tedy nevím ale nám to takhle "zatím" teoreticky vyjde cca svépomocí částečně dodavatelsky asi 3700 kč na m3 :-) ceny pro stavbu na klíč jsou někde kolem 5 tis. ;-)... takto to je alespoň dle našich projektantů.... poptávek a dle souseda, ktery už bydlí v podobném domečku :-) máme 160 m2 ale bez garáže a čistě obdelníkový půdorys bungalovu ;-).
Odpovědět
@trolll prizemni....dum :-)
Odpovědět
@bamak průměrně 5069,-Kč rozptyl může být od 4735,- do 7269,- opět dodám, že to jsou odhadní ceny za m3
Odpovědět
@trolll diky, chapu.
Odpovědět
@trolll Jo jo, to vice mene sedi.. my jsme momentalne na cca 5300/m3 bez DPH u stavby na klic. Bungalov s obestavenym prostorem 481m3.
Odpovědět
Článek se načítá
@mirekb my jsme na klic skoncili 5700/m3. Ale vcetne projektu, vybaveni, poplatku, terasy....s DPH. Tak to taky neni nejhorsi.
Odpovědět
Profilova fotka
pokud si uděláte sami alespoň desku, hrubou stavbu a částečně střechu, pak se do uvedené sumy určitě vlezete. sami = vlastníma rukama ps- někdo považuje za stavbu svépomocí fakt, že si sám sehnal řemeslníky :-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?