Prosím zkušené o posouzeni ceny dřevostavby

Profilova fotka
Jedna se o domek s jednim patrem o uzitne plose prizemi 56 a podkrovi 49, obytna plocha 27 a podkrovi 34. Dum je kompletni vc. zaklad. desky, veskerych pripojek, rozvodu,strechy s beton. taskou, plast. okna trojsklo... v cene vana, umyvadlo, baterie, primotopy. Doplatit bychom si museli za podlahy, dvere vc. zarubni, obklady v koupelne a na wc a hlavni zdroj tepla tedy krbovou vlozku s rozvody. Dostali jsme tedy od firmy rozpocet 1879000kc. Dekuji za rady :-)
Odpovědět
Skladba stěny?Proč doplácet za dveře,podlahu,obklady?To je cca 150t navíc.Pokud je to klasika KVH 140 a polyš 10,tak je to docela dost.
Odpovědět
Profilova fotka
@lagys ano skladba steny jak pisete, no nam se to prave zda tez hodne kdyz toto neni v cene pripocteno
Odpovědět
@esicko tak já vybíral firmu skoro dva roky :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@lagys no ja vybirala mesic a myslela jsem, ze konecne mame vybrano :-| tak babo rad, zkusenosti mas dost, kdo mi postavi za dobrou cenu a kvalitne vyse uvedene??? :-) A kolik myslis ze by byla dobra cena za komplet? :-D
Odpovědět
:-N Takovou cenu bych si predstavoval za dokonceny dum včetně podlah a dveří. Krb si kazda firma počítá navíc, to je v pořádku. Není uvedeno od jake to je firmy a jake používá standardy apod. A primotopy??? To ještě někdo dává? Standard je podlahovka. Nejlépe sem hodit půdorys a odkaz na firmu..
Odpovědět
Profilova fotka
@wries nase predstava byla stejna, ze takovato cena bude za komplet. Ano primotopy nam byly navrzeny prestoze je pouzivat nebudeme, abychom ziskali tepelny stitek. Pudorys sem hodim :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@wries omlouvam se za kvalitu fotek, mam to v pdf a nevim jak vlozit :-N
Odpovědět
Profilova fotka
Myslím si, že za podlahy, dveře, zárubně, obklady v koupelně a na wc a krbovou vložku s rozvody dáte určitě víc než 150tis které uvádí @lagys. Na druhou stranu, když dáte za dům 1879000Kč (je to už s DPH?) + dejme tomu 200tis za dodělky, budete na částce 2079000Kč. Pokud máte podlahovou plochu 105m2 tak to vychází 19800 za m2. To je podle mě moc hezká cena. O jakou firmu se jedná?
Odpovědět
Profilova fotka
Tady muzete mrknout na rozpocet vc. popisu
Odpovědět
Profilova fotka
@jakuda ano ty dodelky nam spocitali kolem 200tis a cena je vc dph.. mrknete prosim nize na rozpocet.. budu opravdu rada za jakykoli nazor i radu
Odpovědět
Štítek získáš pokud budeš mít vytápění buď el.kotel nebo kabely a krb.Přímotopy dávat v dnešní době je fakt blbost.Já mám dům(v blogu) něco přes 100m2.Základní cena byla 1.78mil.Ale standart mám trochu jinej.Kvh 160 a polyš 120.Mám šířku stěny 40cm.To nemluvím 2x geberit,okna trocal 88,obklady,dlažba a podlaha do 300/m2 v ceně.Dveře v ceně 3500.V základu byla teplovodní podlahovka.Firem je hodně.Trochu to tady prolez na fóru a přečti zkušenosti.
Odpovědět
Profilova fotka
@lagys ano mrknu kdo co doporucuje.. jsme fakt amateri stavarinou nepolibeni a proste nam projektant rekl primptop kvuli stitku a my mu na to kyvnuli, protoze je stejne nechceme vyuzivat.. coz je ale tedy blbe vzhledem k tomu, ze je budeme platit =-)
Odpovědět
Článek se načítá
Místo primotopu bych dal topné kabely, at tam ty radiátory nestrasi, ty kvh hranoly se dávají opravdu 160, přijde mi to takové osizene. V kalkulaci nemate přesný typ vybaveni, vana bude od koho apod?, bojler jen 100l pro rodinu je malo atd. Celkove se mi zda ze se jedna o firmu která se snaží bodovat asi cenou, ale setri na neprávem miste. Vybral bych si firmu , která je clenem ADMD nebo kdyztak proflaklej rymarov.
Odpovědět
Profilova fotka
topeni jsem tam nevidel, nebo jsem prehlednul? 100 l bojler? - kolik vas bude? Pro rodinu malo. Bal bych se sikmin v podkrovi, aby nebyla nakonec vyuzitelna jen polovina plochy domu. Dodelavky budou alespon za 200 tis. Proc ne bungalov? Pokud bych stavel patrovy dum, chtel bych mit dole jednu mistnost - ted pracovna/pokoj pro navstevy, na stary kolena loznice :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Přesně vím, o jakou firmu se jedná a obecně bych řekla, že se jedná o firmu na dřevostavby z těch lepších.
Odpovědět
Profilova fotka
@zeneva jsme v chko bungalovy nejsou povoleny, podminkou je patro, jinak bojler budeme mit samozrejme vetsi, je nas 6 :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@zmrz_lina jiz jsme na podstatne lepsi cene a jedine co si "dodame" budou podlahy a obklad dle naseho vyberu.. tez si myslim, ze firma neni spatna, jen mi slo o nazor jak si stojime s cenou :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@zeneva topeni jiz mame zahrnuto v cene :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@esicko tak pro 6 lidi bych teda zvazoval asi nejakou jinou alternativu - aby vam 200 l stacilo . pokud jste takhle omezeni CHKO, tak rozumim patru. Uz topeni vidim - primotopy - osobnei bych zvazil jinou variantu - podlahovka - vodni/elektricke kabely.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?