Reálný rozpočet na montovaný dům na klíč

Dobré odpoledne, Koupili jsme výstavbu patrového domu od HAAS FERTIGBAU za 2 800 000 Kč. Ráda bych věděla, kolik peněz si máme připravit stranou na “dodělávky” a výdaje kolem. Snažila jsem se to počítat položku po položce, ale je mi jasné, že jsem na něco zapomněla a některé ceny nemůžu ani dohledat. Máme pozemek 1300 m2 ve svahu, ale třeba stavba bazénu, garážového přístřešku, dílny, terasy apod. můžou počkat. Co nepočká, je plot (ze všech 4 stran), dokumenty pro stavební úřad, bagrování, rozvody elektřiny po pozemku (třeba k tomu budoucímu bazénu, abychom pak nemuseli znovu kopat. Jsou na hranici pozemku), hromosvod, kuchyň! apod. Počítala jsem s tak 500 000, ale bojím se, že to bude málo. Základovka také není v ceně, ale tu počítám úplně zvlášť. Spíš tak obecně, kolik by se v rozpočtu mělo nechat na tyto položky. Děkuji
Odpovědět
1
2
@taptap82 ahoj, podle me Ti na to nikdo nedokaze odpovedet, protoze se ceny muzou lisit o statisice a pritom pujde o stejnou vec. Napr. kuchyn - muzes mit za 200tis nebo za pul mega atd. Totez u plotu - zalezi, jestli si to budete delat sami nebo komplet firmou. A samozrejme na typu plotu. Opet to muze byt 100 nebo klidne 3x tolik Co se tyce rozvodu el po pozemku, my si nechali vytahnout z baraku kabel a zakopali jsme ho vedle baraku na zahrade. az budeme nekdy stavet zahradni domek, tak uz ten kabel pak jen dotahneme na pozadovane misto. Hromosvod byl u nas tusim za 20tis. Stavebni povoleni - my si to nechali vsechno vybehat firmou - chteli za to 10tis + poplatky na uradech (celkem tusim nejakych 13tis). Jinak abych Te uklidnil - neboj se, urcite na neco v rozpoctu zapomenes :) My treba zapomneli na retencni nadrz na destovou vodu - a hned jsme byli 70tis nad rozpoctem :)
Odpovědět
Profilova fotka
To se opravdu nedá říct obecně, projdi si tu diskuze s rozpočty a hledej, jestli ti něco nevypadlo. Třeba pojezdová brána to je úplně jiná cena než klasika, i obyč pletivový plot + podhrabovky svépomocí nás skoro stál 500/m. Kuchyň si můžeš hrubě spočítat v plánovači ikea, dřez, spotřebiče apod. tam všude lítají desetitisíce. Co zámkovka, chodníky, okapové chodníky kolem domu, žalužie apod? Já třeba chci předokenní rolety a jen na ně počítám s 300 tisíci :).
Odpovědět
Profilova fotka
tak tady je aktuální (živá) diskuje, jedna uživatelka tam píše, že po domu n aklič dali za ostatní věci ještě mega…. to už mi přijde reálné, za půl bude půlka ;) http://www.modrastrecha.cz/forum/rozp...
Odpovědět
@taptap82 Jak už tu bylo řečeno, vychází to cca na 0,5 - 1m podle toho, co všechno do toho chcete zahrnout. Jestli chceš, můžu ti do zprávy poslat náš hrubý rozpočet (byla tam snaha to spíš nadstřelit, takže v reálu by to snad mělo být nižší) :)
Odpovědět
Profilova fotka
@ookami_hime já já já chci :), předem děkuju! tak daleko ještě nejsme, řešíme střechu :).
Odpovědět
Profilova fotka
@tulda27 Kolik budete mít oken že počítáš 300tis na rolety? Mám srovnání teda jen s venkovníma elektrickýma žaluziema a na náš barák by to vycházelo cca na polovinu. Ale je možné že jsou rolety dražší, i když se mi to nezdá.
Odpovědět
@jakuda nám na bezpečnostní rolety dali nabídku cca 14 tis. za okno, takže jedno patro nám to taky vychází cca 150 tis./patro :-| od koho jsi poptával ty venkovní žaluzie?
Odpovědět
Profilova fotka
@jakuda hele to nechceš vědět :))))))) ne bez srandy mám okna ve dřevě za 350 s dřevěnými vchodovými dveřemi převážně prosklenými (ale to už byl rozdíl cca 5 tis.), když jsem poptávala zde obecně hojně chválená 3skla od PKS vycházeli u nás na 290 s cenami z ledna (to byla moje dřevěná ještě za 300)…. 1x HS portál (ale standartní velikost 2400x2400) 1x PKS portál stejně velký. Máme hodně oken, jen v hlavní místosti 4 kusy + 2 velká (jukni na projekt). Počítám prostě se stejnou cenou u rolet to mi kdysi někde řekli na veletrhu, ale možná nakonec budou žaluzie - tak kdyby Ti nevadilo mi poslat svůj rozpočet/nabídku ráda si tuhle položku zoptimalizuju! :).
Odpovědět
Profilova fotka
@ookami_hime ha tak to je ta obecná cena co mi řekli na veletrhu :), to sedí moje okno standartní velikosti je cca 12-14 tis. :).
Odpovědět
@tulda27 okey :D stačí během dneška? Hodila bych ti to tam jakmile dorazím domů :)
Odpovědět
Profilova fotka
@ookami_hime kdykoliv, venky přijdou ve větším na řadu za rok :), letos max. retenčka a napojení domu, a to má už muž hezky spočítané ;).
Odpovědět
@tulda27 my jsme měli relativně konkrétní požadavky (původně) a hledali jsme vyloženě bezpečnostní verzi. Akorát od té doby když koukám na tu cenu, tak moc nevím co s tím, buď zruším půlku oken (což nechci, naopak jsem chtěla přidávat) :-D nebo dáme jen do prvního patra, ale fakt nevím. Ta částka je hrozná.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@ookami_hime my uvidíme, já mám ta velká fr. okna otočená na výhled ale zároveň do ulice a tak to teď zvažuju, my tam bivakujem a ten výhled prostě miluju, ale nebudu mít "reprezentativní" interiér ;), sousedi se teď nastěhovali a strašně si chválí Z žaluzie, už jsem byla na "prezentaci" a kdyby se ještě ukázalo, že jsou i levnější jdu do toho. Bezpečnost zajistí Jablotron (a vida to je další položka - cca 50-70 tis. do rozpočtu pro autorku diskuze).
Odpovědět
Profilova fotka
@tulda27 poslal jsem do IP
Odpovědět
Profilova fotka
@tulda27 U nas zajisti bezpecnost hlidaci pes a hracky systematicky rozmistene po celem dome tak, aby na ne neslo neslapnout.
Odpovědět
@tulda27 co konkrétně od Jablotronu? Mě ty rolety upřímně přijdou levnější varianta :-D tak aby to teda dávalo smysl... ale je fakt, že my máme asi štěstí na inteligentní zloděje 8-(
Odpovědět
@jakuda chtěla bych mít tvůj optimismus :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@ookami_hime Kdybych nebyl optimista, už bych se nervově hroutil :-) Ale manželku tím taky rozčiluji.
Odpovědět
Profilova fotka
@ookami_hime to vybere manžel on je u nás přes elektro já přes design 😉, ale jejich základní sada pro rodinné domy my přišla akorát... Nicméně my nemáme co by kdo kradl 😂 aby to zároveň převyšovalo cenu toho systému. Navíc budeme mít super duper pojištění.
Odpovědět
Profilova fotka
@ookami_hime a hlavní co mě od rolet teď odvádí je ten výhled, já chci mít výhled i když budu stínit (velká okna na jih a západ) a za nimi je zahrada... takže asi tak, cena není vždy u nás ten jediný rozhodující faktor nicméně já schválně doma přepočítám to co mi poslal jakuda na naše okna a hodím to sem :) ale my bychom měli stejně nějaký krásný chytrý el. systém, tak když jako bonus bude i hlídat proč ne :) (ps můj muž vyvíjí prům. elektroniku, takže tak jako já si na míru navrhla pozici brány a park. stání on si vymyslí tyhle systémy ;) )
Odpovědět
když se někdo chce dostat do domu, tam nepomůžou ani rolety ani jablotron, pomůže hodně ostrej dobrman :-) Nám se žaluzie nelíbí, možná půjdeme na jižní straně do slunolamů a západní do okenic. Líbí se nám plné lisované pororošty, dělají se i jako slunolamy (cca 2000,-/m2 jen materiál) v pozinku a natřít kovářskou antracit barvou budou super ;-)
Odpovědět
@iveta_89 kterej leda tak skončí otrávenej...
Odpovědět
@ookami_hime no ale proti nějakejm feťákům apod to stačí
Odpovědět
@tulda27 ten výhled chápu no... ale tak ty jsou stažené jen v noci nebo když nejsme doma, to výhled nepotřebuju. Na stínění velkých oken na terasu je stejně lepší zastínit hlavně tu terasu, takže pak zůstává výhled v pohodě a druhé patro pokud je bez balkonu nepotřebuje bezpečnostní rolety, takže tam klidně jen zaluzie :
Odpovědět
@iveta_89 to má dvě ale... jednak smažku jsem ještě krást neviděla, máme štěstí na velmi střízlivé profíky a jednak půlku feťáků to stejně neodradí... při posledním incidentu jsme se o tom bavili s policajtem a říkal, že ti jsou nejhorší, protože je jim všechno jedno. Jdou, mlátěj a neřešej. Houká alarm a on sekerou dál mlátí do baráku... umlátit psa stojí 2 rány nebo jedna do lebky.
Odpovědět
@ookami_hime tak v tom případě, někde jsem viděla takovej dům co se zavře jako krabice, bez jedinýho okna :-D
Odpovědět
@iveta_89 obávám se, že rozpočet nám na to nebude stačit, ale byla bych určitě klidnější :-D :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@ookami_hime my to máme situované do obytné ulice, kupodivu i na konci světa tam furt chodí lidi, je to teď "vesnické korzo" :) takže já budu stínit pohledy ne sluníčko :) a to jsme to odsadili 8 m, furt málo... a než mi tam vyroste nějaká zeleň to jsou ještě roky, navíc stromy už nesázím nestíháme to zalévat, když makáme na stavbě a ony to první roky prostě potřebujou zvlášť ted při těch suchých letech
Odpovědět
@tulda27 aha :)
Odpovědět
Profilova fotka
@ookami_hime to víš co dům to individuální vychytávky ;)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?