Rozpočet bungalov 2017/2018

Profilova fotka
Dobry vecer. Obracim se na ty z vas,kteri v uplynulem roce dostaveli bungalov,zda by byli ochotni se podelit o cenu domu, pripadne o cenu za m2 (s uvedenim zpusobu stavby,zda na klic,dodavatelsky ci svepomoci). Prosla jsem zde mnoho diskuzi,ale spousta prispevku je jiz starsiho data a ty ceny se urcite za posledni roky zvysily. Planujeme stavbu bungalovu a rada bych si udelala predstavu o cene. Moc dekuji za pripadne reakce.
Odpovědět
Profilova fotka
@marki90 otázce naprosto rozumím. svépomocí - 2,5 mil. až 4 mil. (to už tam máš i s bazénem) dodavatelsky - 4 mil. až 6 mil (tady bude ten bazén menší, ale bude) na klíč - 5 mil. až 8 mil. (bazén se nakonec nevešel do rozpočtu)
Odpovědět
@marki90 bungalov, drevostavba, 103m2, temer na klic, 3 mil, JM kraj
Odpovědět
Profilova fotka
Zdeny bangalov (porotherm 30+ 20 zatepleni), včetně TČ. 150 m2, na klic bez terenich uprav 2.8 mil. Zatim stavime ale uz vime ze +- se vejdeme do 2.8 vcetne tpho ze jsme si vybrali lepsi okna, podlahovou krytinu a obklad :-)
Odpovědět
Ahoj, čistá podlahová plocha 180m2, zděný bungalov porotherm 30 + 18 zateplení, podlahové topení, dle mě TOP Multibeton, tepelné čerpadlo vzduch voda, dle mě taky jedno z nej IVT, rekuperaci taky poměrně dobrá Zehnder. Plochá střecha s 24-38cm izolace (spádové klíny), betonové Spiroll panely. Celková plocha oken cca 30m2 z toho jeden 6x2,2 m HS portál hliníkový, chytrá domácnost Loxone. Dvoje vhodové dveře. I s kuchyní, koupelnou a základním vybavením budeme na cca 3,7 mil. Právě dostavujeme. Řešeno dodavatelský, spíše než přes firmy tak živnostníky. Pokud bych opomenul některé vymoženosti, které jsem nepotřeboval (rekuperace, lepší vodní podlahovka, Loxone, takový velký HS portál, betonové panely, tak si myslím, že se se ten můj domek dal postavit o půl milionu levněji. Pokud máš známé, tak se dají domluvit zajímavé ceny.
Odpovědět
@jancu01 Můžeš prosím doporučit firmu? Chceme něco podobného, ale na to, že bychom se na klíč vešli do 3mil., jsem ani nepomýšlela... Jsme z Východních Čech.
Odpovědět
Profilova fotka
Dekuji vsem moc za reakce :)
Odpovědět
Profilova fotka
@davex a zastavena plocha je prosim jaka?
Odpovědět
Na klíč zastavěná plocha 210m2 včetně dvougaraze, podlahové topení, bezbariérový dům, prosklená fasáda v přední části, oplocení, srovnání terénu, terasa, chodníky , studna cca 4,5mil bez vybavení , pak už jsme sami dělali kuchyň, bazén, zahradní domek, zahradu, zabezpečení, pergolu....
Odpovědět
@marki90 218m2
Odpovědět
Profilova fotka
Dekuji :)
Odpovědět
@jancu01 @mitoma S kým prosím stavíte? Klidně do zprávy, děkuji.
Odpovědět
Čistá plocha 122m2, cihla 30+16, střecha valbova, Roben s glazurou, ve fázi, kdy máme hrubou, hotove podlahy, zateplení stropu, před SDK. TC panasonic, podlahovka. Okna 90mm oboustranný antracit. Převážně svépomocí. Zatím cca 1,5 mil.
Odpovědět
Článek se načítá
Diskuse pokračuje po 1 roce
@jancu01 Ahoj, mohla by ses podělit o jméno firmy, která vám stavěla? Klidně do SZ. Ta cena je velmi pěkná a koukám, že jsi taky z VČ, navíc máme i podobnou velikost a skladbu domu.
Odpovědět
@mitoma Dobrý den, mohu poprosit o podrobnější info. Případně nějaké tipy? Máme podobnou plochu a bojujeme s rozpočtem. Děkuji J.
Odpovědět
@jaroslavvalerian nám stavěl developer, cena byla dle smlouvy z roku 2017. Dnes už by náš dům vyšel o dost dráž.
Odpovědět
Profilova fotka
dobrý den, měla bych doplňující otázku k rozpočtům na domy - aktuální ceny. máte představu, jaký poměr byl u vás ceny hrubá stavba (tj. základovka, zdění, střecha, okna) a dokončení domu? liší se to u patrových domů a bungalovů?říká se, že hrubá stavba je třetina ceny domu, máte takovou zkušenost? děkuji za reakce 🙂
Odpovědět
Stavěl jsem loni a předloni. U mě tedy hrubá stavba menší polovina domu, ale to je dost individuální (drahý portál, dražší střech). Podle mě je ta třetina reálná 🙂 Záleží na hodně faktorech a nejde to tak asi říct. Když si zase vezmu, že mám TČ i rekuperaci, což třeba někdo dávat nechce, nebo to nedovolí finance (hypotéka 😄), tak by u mě hrubá stavba mohla být i víc než polovina 🙂
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?