Rozpočet bungalovu 5+kk

Profilova fotka
Chceme stavět tento dům, ale ne na klíč, ale přes různé firmy, které budeme vybírat přes doporučení a dle cenových nabídek. http://www.euroline.cz/cz/projekty/ro... Zajímá nás cenový rozpočet. Součástí domu by byla garáž a střecha by byla změněná na valbovou. Dům by byl z cihel. Máte někdo odhad na kolik by takový dům mohl přijít?
Odpovědět
176m2 bez garáže vč. vybavení 2 mil.
Odpovědět
Profilova fotka
Pomohlo by pokud bys jeste dopsala nejakou specifikaci. Je to v rovine? Jake zdivo,popr.zatepleni. okna, krytina, pripojky. Atd. Kde se chystate stavet?
Odpovědět
Profilova fotka
@wawwaw Pozemek je v rovině, určitě cihla + polystyren ( aby to zplňovalo prametry nízkonákladového domu), střecha taška, přípojky jsou na pozemku, výstavba bude v Lipníku n/B. Máme se teprve setkat s projektantkou, takže ještě přesně nevíme materiály. Chtěli jsme jen vědět přibližný odhad.
Odpovědět
Opravdu záleží na stavebních materiálech, výplní oken, dveří a výši standardu. možná od 2,5 mil do 3,5 mil.
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud si to převážně necháte udělat od živnostníků tak to půjde ke 3 milionům :)
Odpovědět
Profilova fotka
@hanqad tak to mi přijde velice příznivá cena, ale při stavbě od firem a nepřidání ruky k dílu dost nereálná. Jinak jak je psáno, záleží na hodně faktorech a konec konců, cena je napsaná i u toho projektu, takže kolem těch 3-3,5 mil tipuji
Odpovědět
@1leontynka subdodavatelsky + občasná výpomoc (střecha, podbytí). Je velmi reálná, my tak postavily. Jen nemáme žádné rekuperace, TČ a jiné vymoženosti
Odpovědět
Profilova fotka
@ppetal ahoj, pocital bych orientacne 18-20 tis za m2 plochy pro hruby odhad... Za 2,5 mega, kdyz si budete vetsinu veci delat sami. My stavime, mame zastavenou cca 125 m2, 100 m2 plocha vsech mistnosti, chceme se bez kuchyne jit do 2,5 . Stavi nam znami a zivnostnici. na nekterych vecech nesetrime. pokud bys chtela muzu poslat muj odhad na jednotlivy remesla a jak nam to aktualne vychazi
Odpovědět
Profilova fotka
@zeneva Tak já nevím, máme zastavěnou 138 m, na klíč za 2,5 mil. Bez kuchyně ;-) Takže dodavatelsky a svépomocí lehce do 2 mil.
Odpovědět
Profilova fotka
@slabici samozrejme zalezi,jak moc jste na cem setrili - my jsme davali valbovou strechu a ta je cenou jende nez napr sedlova
Odpovědět
No ono záleží... Také jsme měli nabídku na klíč za 2mil. zastavěná 150m2. Ale nelíbila se nám kvalita provedené práce a vše bylo opravdu v naprostém základu (jedny z nejlevnějších podlah, obkladů,... železná futra, dvojskla,...). A další věci vůbec nezapočítané (ČOV, atd.). Takže by se celková cena za barák ještě o dost zvedla. Nakonec jsme se rozhodli, že se do stavby pustíme sami. Firma (jiná) byla jen na konstrukci (dřevostavba) a střechu. Jinak vše dělá manžel sám, občas za pomoci kamaráda, bratra. A rozhodně neušetříme, pokud bychom se bavili pouze o penězích, ale jednak se jedná o jinou kvalitu a jednak jsou v ceně věci, které cena na klíč nezahrnuje. A to také nemáme a neplánujeme žádné vymoženosti (TČ, rekuperace, apod.). Myslím si, že takto velký dům nejde do 2mil. ani svépomocí natož dodavatelsky. Také bych se přikláněla k 3mil. Možná i víc.
Odpovědět
A to máme jednoduchý obdélník a sedlovou střechu :-) Takže opravdu žádný nadstandard...
Odpovědět
Článek se načítá
@ppetal máme 4+kk(původně 5+kk), 150 m2 s garazi, strecha valba, stavime sami, max. elektrikar, kamarad vodar, sháníme vyhodne nabídky, ale ne na ukor kvality a uz ted vim, ze to bude min. 1,7-1,8 mil. takze pokud vse subdodavatelsky, rekla bych 2,5 mil. pokud nebudes brat vždy to nejlevnejsi. Ale ono kolikrat když porovnas vice firem, tak muzes mit lepsi kvalitu i za nižší cenu nez jinde. Nam třeba při stejnych požadavcích litaly nabídky na strechu +-250000
Odpovědět
@marcinek jj, to bych řekla, že je podobné jako u nás. @ppetal má v plánu ale dům 200m2, takže by se cena zvedla a to jsme pořád u svépomoci. Práce je dnes drahá. Pak něco okolo, počítám i nějaké to vybavení a hlavně kuch. linku. A podle mě je člověk na 3mil. cobydup :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuji všem za reakce. Teprve budeme vše projednávat s projektantkou, tak jsem zvědavá :-)
Odpovědět
Profilova fotka
5+kk bez garáže, pultová střecha, 147 m2 s vybavením 2 mil., většina svépomocí
Odpovědět
Jak píše mili23 záleží zda se člověk smíří s tím nejnižším standardem a plno věcí jako sítě a další věci nejsou v ceně. A to nemluvím o plotě nebo příjezdové cestě. Začali jsme na 2,4mio a končíme na 3,5mio. 120m2 užitné plochy a je v tom tedy malá 15m2 zasklená terasa. Nemáme žádné "vymoženosti" jako rekuperace,TČ a pod. jen podlahové vytápění. Chtěli jsme to zvládnou bez hypo ale holt smůla. Prostě to naskáče ale doufám, že nebudeme litovat. :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
@zeneva jestli byste mi to mohl poslat byla bych moc rada mail Helena.pawlasova@seznam.cz diky
Odpovědět
Máme něco podobného, jen větší 210 m2, stavěla parta živnostníků, ale máme to s pár vymoženostmi, cena bez kamenného obkladu domu, chodníků a plotu 3,6. Bez těch vymožeností to mohlo být o cca 600 tis. méně.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?