Jaký je rozpočet na bungalov 5+1 -160 m²?

Profilova fotka
Ahoj všichni, chtěla bych se zeptat, jestli netušíte za kolik je možné postavit bungalov 5+1 cca 160m². Na pozemku musíme předělat přípojku na elektriku a nově vybudovat přípojku na kanalizaci. Plyn a vodu přivedené máme. Na základy a střechu chceme oslovit firmu, jinak chceme stavět svépomocí. Bohužel kamarádi bydlí poměrně daleko, takže stavět bude přítel převážně sám, já mu budu tak maximálně jako podavač a občas nám vypomůže přítelův táta. Z toho důvodu asi budeme potřebovat ještě zedníka. Chceme stavět z Ytongu, který se už nemusí zateplovat, střecha by byla sedlová, topit chceme plynem a krbem se zadním přikládáním. Žádné velké vymoženosti neplánujeme. Další dotaz zní, zda si myslíte, že je reálné do konce tohoto roku postavit hrubou stavu a do konce roku 2017 už bydlet. Nyní nás teprve čeká vypracování projektu na demolici starého domu, demolice, projekt na dům a vyřízení hypotéky. Takže všechno vyřizování je ještě před námi.
Odpovědět
@sismato Ahoj, 160m² si svépomocí nepostavíte, na to už potřebujete firmu, tím se Vám stavba trošku asi prodraží. Nebo zmenšit pod 150m² ;)
Odpovědět
Dobrý den, za 1) pokud budete stavět nad 150m2 vše se vám komplikuje a budete muste mít certifikovaný stavební dozor což se vám prodraží.(zvolte dům o zastavěné ploše 149,9m2) 2)cena závisí na materiálu, schopnost usmlouvat ceny,od toho jaké dáte topení jakou krytinu jaké dveře atd. 3)zateplujte- použijte užší levnější cihlu a zateplete výjde to cenově stejně a budete mít více prostoru pro chyby ve zdění(které dělají všichni) 4) nevím jak daleko musíte kopat 5)dle mě aby jste byli schopni bydlet do roku 2017 budete muset zabrat a tento rok postavit alespoň základovou desku- ja jen na indiv. projetk čekám 9 měsíců- pořád se něco upravuje posouvá atd(nestavím dům na pár let) s bouráním začněte co nejdříve a během toho si začněte vyřizovat stavební povolení 6) cenu mohu odhadnout od 1,5 mil kč do klidně 5 miliónů 7) s hypotékou a jejím čerpáním a kolaudaci do dvou let se dá domluvit odklad zdarma.
Odpovědět
@1karel1 postaví, jen bude potřeba stavební dozor
Odpovědět
@spaly Nepostaví, stavební dozor je třeba na ohlášku, na stavební povolení je třeba stavební podnikatel. (§ 160 stavebního zákona)
Odpovědět
Což stavební dozor zároveň může být stavební podnikatel.
Odpovědět
Stačí vyjádření firmy, která se za stavbu papírově zaručí @1karel1
Odpovědět
@postavil @spaly Jasný jasný může klidně být podnikatel a zároveň dozor, pokud na to má živnost (provádění staveb jejich změn a odstraňování). Žádná firma se papírově pod nic nezaručí jen tak a určitě ne zadarmo. Proto jsem upozornil na možné prodražení, díky velikosti stavby. Toť vše. Nebudeme to tu tazateli spamovat dohady o stavebním zákoně, kt. si každý může přečíst.
Odpovědět
Profilova fotka
Od vydání stavebního povolení jsme udělali hrubou za tři měsíce. Převážně sami. Jde to, ale za cenu, ze tomu obetujete veškerý volný čas. Jinak máme 5+1 a garáž. 180m2 momentálně za 2, 1 M zatím chybí fasáda, terasa a částečně venkovní úpravy.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme postavili svépomocí a máme zastavěnou plochu 170 m2. Měli jsme známého ( důchodce ) jako stavební dozor a při kolaudaci stačil jen stavební deník. Nic jiného jsme nedokládali. Postavili jsme 4+1 za 1,5 mil. Chybí jen kuchyň a vybavení ( nábytek )
Odpovědět
Profilova fotka
Do konce tohoto roku se dá stihnout levou zadní hrubá :-) My jsme začínali loni v březnu a hrubá byla hotová raz-dva, cca za 2 měsíce. Momentálně jsme ve fázi malování. Jinak topení plynem je na pořizovací cenu MNOHEM vyšší, než elektrické podlahové topení, které máme my. A náklady za investici do plynu se horko-těžko vrátí, když koupíte dražší kvalitní kotel.... někde jsme si to nezávisle nechávali propočítat a opravdu ta elektřina byl velký rozdíl, navíc byste nepotřebovali ani plynovou přípojku ;-) Ale samozřejmě taky pak záleží, jak je domek tepelně zaizalován a v jaké energetické třídě je postavený, abyste zase neprotopili aj gatě :-D přeju mnoho úspěchů :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Všem moc děkuji za odpověď. S tím dozorem to budem muset ještě pořešit. Původně jsme chtěli bungalov do 150m2, ale máme celkem jasnou představu o minimální velikosti jednotlivých místností a nedaří se nám to vše seskládat tak, aby to dávalo ve finále jen těch 150m2. A usoudili jsme, že než za každou cenu to nacpat do 150m2 a pak být nespokojení, to si radši připlatit.
Odpovědět
Profilova fotka
@effka84, @richt - to opravdu jde se s takovou velikostí domů vejít do takového rozpočtu? Tak to bych čekala daleko horší. A z čeho jste stavěli? Z Ytongu?
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@effka84 - bylo by troufálé, tě požádat o připadné zaslání aspoň náčrtu půdorysu vašeho domku.
Odpovědět
@evik196 ¨ ano postavi se domek raz dva ale vybeha povoleni nez se vybere projekt to je na dýl....navíc oni musí jeste bourat
Odpovědět
Profilova fotka
@sismato jen k tomu co píše spaly, my.jsme čekali skoro 4 roky než jsme kopli poprvé do země. Ono hodně záleží jak rychle vybehate povolení. My jsme neměli územní plán proto jsme čekali tak dlouho. Pro nás nejhorší z celé stavby bylo právě to čekání, pak už to s nadsázkou byla pprocházka růžovou zahradou;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@sismato my počítáme ještě tak 150.000,- Jinak samozřejmě, že to jde, ale je to o kompromisech. Na něčem jsme si trvali a u něčeho ustoupili. Ano stavěli jsme z ytongu.
Odpovědět
@sismato my postavili ve dvou částečně patrový bungalov 180m2, dělali jsme převážně o víkendech, začali jsme stavět v srpnu, rok na to jsme se stěhovali...cena se může opravdu různá. Jak se uzavře hrubá, tak to začne lítat:-) kolem 1,5m. se postavit v pohodě dá... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Je nám jasné, že nejvíc bude záležet na tom, jak rychle půjde papírování. Pokud by ale vše klapalo, tak počítáme s tím, že by jsme v červenci nejpozději v srpnu mohli začít stavět. No a potom se budeme muset teda hodně snažit, aby jsme využili každou volnou chvilku na stavbě. Jen jsem zvědavá jak to půjde, protože máme 3-měsiční dcerku. Ale říkám si, že i ostatní to zvládli, tak my to zvládneme taky :-) Ještě něco málo pro zasmaní: Když si přítel přečetl všechny odpovědi, tak pronesl, že začátek této diskuse je jak reklama na Arginmax - postaví, nepostaví, ... :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@sismato začínali jsme v srpnu a v říjnu byla hotová hrubá ;-) a taky s dítětem akorát synovi bylo rok a půl.
Odpovědět
Profilova fotka
jsme na tom stejně jako vy,kromě té demolice,projektantka nám vypracovává projekt,taky chceme stavět z ytongu bez zateplení,elektrické topení a krb,ze zadním přikládáním v té velikosti jako vy,papírování nám vyřídí projektantka,myslím,že to papírování kolem je to nejhorší.Tak držím palce at vám vše dopadne ok :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@tereza55 děkujeme, vám ať to taky dobře dopadne. Už bych taky chtěla začít řešit projekt na stavbu, ale co jsme mluvili s projektantem, tak ho chce začít řešit, až budeme mít hotový projekt na demolici. Během příštího týdne by jsme měli mít konečně přepsaný pozemek a snad už se to pohne. Nám papírování bude taky vyřizovat projektant.
Odpovědět
Profilova fotka
@effka84 kéž by to šlo taky tak dobře. Už teď malou dávám na hlídání dědovi a tetě - zatim jen ne chvilku, ale aby si do léta zvykla a ja mohla aspoň trochu na stavbě pomáhat :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@sismato stavěli jsme z Heluz family 50, ale vše jsme si opravdu dělali samy. Firmu jsme volaly pouze na okna, vazníky a topení. Zabere to hodně času, ale stojí to vážně za to.
Odpovědět
Profilova fotka
@effka84 prosimte nemáš náhodou polozkovy rozpočet jsme ve fázi plánování tak pro představu, moc dekuju mail Helena.pawlasova@seznam.cz
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?