Rozpočet na dřevěný či cihlový dům cca 80m2

Zdravím. S manželem hledáme informace k novostavbám. Za vaše zkušenosti bych byla ráda,pomohou nám se konečně rozhodnout. Chtěli bychom domeček cca 80m2. Stavět bychom chtěli svépomoci. Byli jsme rozhodnuti na dřevostavbu, ale nyní váháme. Je někdo, kdo stavěl nebo má postavenou dřevostavbu okolo 80 m2? Pokud ano, můžete mi napsat rozpočet na takový domeček (na e-mail adelanot@seznam.cz). Pokud někdo stavěl z jiného materíálu než dřeva svépomoci, okolo těch 80m2, byla bych ráda i za takové informace. Také, jestli máte i nějakou levnou firmu, dodavatele v moravskoslezkém kraji, projektanta, stavební dozor, tak bychom chtěli poprosit o kontakt, ať se rychleji hneme z místa. Děkuji
Odpovědět
@denny1610: se stavbou zatím neporadíme, ale firmy sháníme na AAA Poptávkách, odakz níže, a zatím jsme spokojeni, zkuste zadat poptávku a vybrat si tu nej nej firmu.... My si vybrali už 2, jednu na střechy, druhou na podlahovku. Ceny super. Je fakt, že nám chodily i nabídky na ceny šílené, ale asi to byly zlaté střechy a platinové podlahovky :o)))) Hodně štěstí při výběru... http://www.aaapoptavka.cz/?__IN__ (Zadat zdarma poptávku)
Odpovědět
dřevostavba konstrukce hrubé stavby podle členitosti a střechy může být kolem 250 000,- +DPH postavená a ostatní je "brnkačka" jednodušší než zděný barák. ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
@1malda1 Dobrý den, právě zvažujeme stavbu dřevostavby, mohu vás požádat o informaci, kde se pohybují hrubé stavby dřevostaveb za takové peníze? Samozřejmě chceme ušetřit...
Odpovědět
@maminecka2012 Maminečko, už jsem odpovídal na diskuzi o Pedrovi, jinak hodně se mi líbí práce Gservisu, speciálně komín v půdarysu a komín v pohledech :D zákazník si to nějak přebere ;)
Odpovědět
Taky jsem se rozhodla stavět dřevostavbu svépomocí, hrubá stavba opravdu výjde kolem 250 tis. (mám 113 m2 zastavěné plochy). Základy zatím nemám rozpočet, ale počítám že do 250 tis. se dostanu, když to bude dělat firma (mám mírně svažitý pozemek). Nic složitého jsme nevymýšleli, domeček je obdélník, přízemní se sedlovou střechou. Za mně si myslím že je to jednodušší a podstatně rychlejší než zděná stavba. Mám cenový strop max do 2 mil.na vše a nejvíc spolkne asi vnitřek domu. Projekt mi dělala projektantka z Ostravy, ale vybrali jsme si na internetu typový dům a ona to jen zpracovala podle našich představ. Zatím řešíme územko a ohlášku, koncem září bych chtěla udělat základy do listopadu mít hrubou stavbu, přez zimu dodělat vnitřek a na jaře se stěhovat. Uvidíme jak se bude dařit.
Odpovědět
Profilova fotka
@kkaccullka už máte alespoň pozemek ? a projekt ? Na základy i v mírně svažitém pozemku za 250tis od firmy zapomeň, to ti můžu říct z vlastní zkušenosti ;-) a do 2mil se vejdet s odřenýma ušima, no spíš nevejdete.... ;-)
Odpovědět
@kkaccullka Úplně mi mluvíte z duše! Do 2 mil se vejít, i časový rozsah - mám stejnou přestavu. Mohu se zeptat, po kom sáhnete na stavbu hrubé stavby, abyste se do této ceny vešla a přitom byla HS kvalitní?
Odpovědět
@petrsv1000 Myslím si, že nemáte pravdu, 113m zastavěné plochy svépomocí v dřevostavbě se štítkem B v klidu do 2mega dají. I ty základy v mírném svahu se do 200 000 dají pořídit.
Odpovědět
Profilova fotka
@1malda1 jo ať si to každej zkusí sám, ale ať tady pak nebrečí, že nemá na vybavení.... :-D když to jde tak v klidu.... ;-)
Odpovědět
Pozemek už mám dávno, ten jsem koupila levně a dotáhla sítě, to do ceny nepočítám (vyšlo mně to sakum pakum na 320 tis.). Projekt už mám hotový - 35 tis., řeším stavební ohlášku. Vzhledem k tomu, že už mám rozpočet na materiál a nabídky na práci, kterou si neuděláme sami - pořád mi to vychází, že se vejdem. Hrubou stavbu si budeme dělat sami, přítel je od fochu takže práci nepočítám jen materiál. Základy mi bude dělat místní firmička, jsou to známí známého, do ceny se vejdou. Chce to mít kontakty a známé, pak se to dá postavit za cenu o které se bavíme. Základy kopnem až bude povolení, snad to stihnem do konce září, do konce listopadu mám slíbeno, že budeme pod střechou. Přes zimu se bude dělat uvnitř. Nejpozději do konce května 2014 se budu stěhovat :) ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kkaccullka tak to už vám opravdu nezbývá nic jiného než začít ;-) a když máš vše spočítané tak nevidím v ničem problém ;-) Co kuchyň, koupelny, podlahy, int.dveře to máš také naceněné ? ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kkaccullka Váš optimismus bych chtěla mít :-D
Odpovědět
Článek se načítá
@petrsv1000 já zapoměl že jste stavěl s RDéčkem, to se opravdu nejde vlézt do rozumných peněz ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@1malda1 tak se pochlubte vaší dřevostavbou ;-) rádi se budeme inspirovat :-)
Odpovědět
@petrsv1000 Já měl tu čest vidět jeho pochlubení a můžu říct, že tento člověk se tu snaží srovnávat nesrovnatelné. Myslím, že pokud bychom my, stejně jako on, neřešili, jestli výsledná cena bude 3mio. nebo 8mio., tak bychom taky mohli používat materiály bez kompromisů a pak dělat chytré. Nejvíce mi však vadí, když takto mudrluje někdo, kdo zjevně za celou dobu výstavby ani jednou nedržel lopatu v rukou. To jsou pak jeho zkušenosti a rady úplně k ničemu a nepřínosné.
Odpovědět
Profilova fotka
@flakac jo tak přesně nějak tak sem si toho člověka představoval :-D
Odpovědět
@petrsv1000 :DDDD flákač mě opět rozesmál. Pracuji tvrdě a to nejen za počítačem, tak i v terénu. Kromě projektování mi také prochází rukama KVH ve fabrice i na stavbě. Obvykle pracuji 12 hodin denně a když zákazník zavolá v neděli, tak do pondělí rána má první nabídku svého vysněného domu ve 3D. Co se týče předražených domů z RD, obvykle naceňujeme o 15 a více procent méně z jejich rozpočtu při vylepšených tepelněizolačních vlastnostech a většinou i "za free" zlepšené užitné vlastnosti, jelikož dům úplně překopeme dle požadavků zákazníka. Práce máme tolik, že inzerovat nemusíme, jelikož dobrá práce se inzeruje sama. Na těchto stránkách "nemachruji", ale jen se snažím poopravit "hlouposti" které mezi lidmi roznáší "odborníci". Pakliže budete vědět, že hrubá stavba dřevostavby stojí né 600 000 ale 250 000, tak určitě budou profitovat zákazníci....ti inteligentnější a akčnější....a předražené nebo neschopné firmy budou pravděpodobně z kola ven. ;-) Na "inspiraci" se dívám ze dvou pohledů....pakliže se chcete inspirovat, tak pravděpodobně nějakým dobrým nápadem...dobrý nápad asi někdo musel vymyslet...proč si nechat krást dobré nápady, když mě živí? :-) Pakliže firma potřebuje reklamu a chce ukazovat že je schopná vymýšlet dobré nápady...klidně ať je těm méně schopným pouští ;-) A ještě jedna věc. Pakliže tu zveřejním jméno naší firmy, tak se tu seběhne "milión" špatných zkušeností od "PR účtů" těchto neschopných nebo předražených firem. Rád bych někomu nechal zažít bránění se v našem "právním státě". :-) :-) :-) :-) už jsem zažil a nechci podruhé. Co se týče vašeho domu z RD...určitě jste spokojen a rád jste si za kvalitu připlatil...to je nabídka a poptávka a funguje super ;-) Někdo inzeruje za peníze, někdo bez peněz na těchto stránkách a někdo svou prací...i stokrát opakovaná lež se stává pravdou, jako u podlahářů, kteří brousí perfektně rovný anhydrid, pak vylévají stěrkou s jinou tepelnou roztažlivostí a ještě vás nechají 30 dní topit do podlahy aby zjistili že je podlaha už tři týdny suchá.... :-) :-) :-) NA ÚČET ZÁKAZNÍKA
Odpovědět
@1malda1 To je zvláštní...docela jasně si vybavuji ten moment, kdy jste v jiném tématu horlivě tvrdil, že nejste z žádné stavební firmy... A to, co máte postaveno, se opravdu nedá srovnávat s tím, co tady staví ostatní, protože ten váš palác stál odhadem 2,5x více, než jsou zde ochotni a hlavně schopni lidé investovat.
Odpovědět
@flakac nesrovnávám nesrovnatelné... ;-) dobře odvedená práce je dobře odvedená práce bez rozdílu s jakým materiálem pracujete, nebo jak velký je dům... :-) :-) :-) :-) také ergonomie bydlení nebo estetično nemá velikostní limity... :-D :-D :-D Že jste naštvaný a cokoli tu řeknu vám leží v žaludku...prosím, nekažte si život sledováním mého profilu. ;-) Firmu jsem ukradl kamarádovi a zaměstnancům neplatím, proto u mě rádi pracují.... :-) :-) :-) Naše zákazníky také okrádám kde mohu a proto mě dále doporučují..sice mi to nedělá moc dobře na žaludek, ale když to český člověk potřebuje, proč mu to nedat.... ;-) Inspiroval jsem se od politiků, ti přesně vědí co lidé potřebují... :-D :-D :-D
Odpovědět
@flakac 38 000 000,- Kč ;-) , a v debatách otevřeně tvrdím že jsem z firmy, ale jen neřeknu ze které, protože je to nejen zakázáno, ale i to nemáme zapotřebí... ;-) Pěkný den
Odpovědět
@flakac :-) :-) :-) třeba jeden z naší "interní" debaty ..."1malda1 @flakac když si přečteš Flákači emoticon co jsem kde napsal (což jsi četl) tak víš proč tu jsem. Na rozdíl od "firemních profilů" zde nepropaguji žádnou firmu, nevytvářím "přátele" abych mohl doporučovat "svou" firmu. Jen koukám a kolikrát "valím oči" a pak sem tam něco hodím do placu. Jen mi dokazujete, že je to tu samé PR, podle reakcí jste z "nejlevnějších nííízkoenergetických". Takže na sto pro se se svým projektem/ty na těchto stránkách chlubit nebudu. Naše filozofie reklamy vychází z dobrých referencí majitelů námi postavených domů. Né z nahánění "křenů" na diskuzních fórech. ;) Přeji hodně spokojených zákazníků."....zapírám se snad? :-D :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@1malda1 je mi jedno kde a jak dloho pracujete, já v neděli relaxuji :-D ale těmito nic neříkajícími příspěvky jste nám nic neporadil, nejdi mi o nějaké kopírování, ale když už píšete, že máme předraženou stavbu tak se pochlubte v čem bydlíte vy ? Tím byla myšlena ta inspirace.... Kdyby Rýmařov byl předraženej tak s ním nebude stavět stovky lidí.... a že mají stejné fádní stavby ? Máme přeci možnost výběru, ať si každej nechá postavit co se mu líbí, ale hanit to dokáže akorát tak neschopnej konkurent, takže si běžte pracovat ty svoje 12ctky, já si jdu lehnout k bazénu, mě 8mihodinová pracovní doba k domku od Rýmařova stačí ;-)
Odpovědět
@1malda1 ...a jste natolik uvědomělý, že brouzdáte na MS a pomáháte lidem :-D Jestli ono to není trochu jinak...nemáte do čeho píchnout, tak doufáte, že jak tu vychvalujete svou práci, přestože jste žádnou neukázal, že vám někdo dá práci na svém domě. Prezentovat svou firmu zde není zakázáno, slouží k tomu profil PRO, pak Vám nic nebrání prezentovat vaší kvalitativně i esteticky nadčasovou konstrukci stavby. Jsem si jist, že to spousta lidí rádo srovná třeba právě s RDR. Pak tady budou mít pro nás Vaše tlachy přínos a povedou nás k zamyšlení. A nestavte se do pozice, že vy to umíte nejlépe a téměř zadarmo, to je velmi odvážné tvrzení a hlavně nepodložené. Nebo jej doložte na konkrétních příkladech. Nebo myslíte, že všichni uvažujeme podle známé věty ze známého filmu "ja jsem vaši ... taky neviděl a věřím, že ji máte"..? Vaše příspěvky mi určitě nevadí osobně, ale čistě nekonkrétností a vychloubačným až pohrdavým tónem.
Odpovědět
Profilova fotka
@flakac líp bych to ani nenapsal :-D a už ho neruš, ať nemusí dělat 16ctku :-D
Odpovědět
;-) vás jsem asi nic neříkajícími příspěvky neoslovil, ale pár lidí si z nich vzala to hlavní co jsem chtěl říci. Ne každy je schopen myslet ;-) Obávám se, že můj dům by vám asi nebyl k inspiraci, pro kupce stojedniček a jim podobných není co vylepšit, jsou prostě dokonalé,..... protože je spousta čechů kupuje. Nemohu jít prostě proti proudu. :-D :-D :-D :-D Jsem tady na stránkách rád a kromě uvědomělosti tu čerpám i nápady...třeba " k domu typu 101 za cenu RD vw polo zdarma" jak se vám líbí tahle nabídka? ...a vy pořád že tu není nic pro stavební komunitu ;-) Přeji hodně slunce u bazénu a k tomu úspěchy v osmihodinové práci...mě má práce baví a proto mi nevadí ani spousta hodin strávených nad návrhy a stavbou domů, spokojený zákazník je slušná odměna. Co se týče inzerce na těchto stránkách...prostě neinzerujeme...nemáme proč vyhazovat peníze oknem:-D :-D :-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?