Rozpočet na řadový rodinný dům 11x8m

Dobrý den, byl nám nabídnut cca 90 let starý řadový rodinný dům po dědečkovi, ve kterém se již 30 let nebydlí, uliční šířka je 11 m. Dispozičně je samozřejmě naprosto nevyhovující, takže pokud bychom chtěli na daném místě bydlet, museli bychom počítat s tím, že nám zůstanou přinejlepším obvodové zdi. Vzhledem k tomu, že jsme se o tyto záležitosti nikdy nezajímali a s manželem jsme oba vyrostli v bytě, ráda bych znala váš názor na to, kolik peněz by přibližně stálo stávající dům zbořit a postavit znovu? Nabízí se dvě možnosti řešení - 2patrový dům cca 11 x 8 metrů, nebo bungalov do L (v současné době je to přízemní budova do L, ve dvorku jsou bývalé chlívky a dílna. Z jedné strany mají sousedi 2patrový dům, z druhé strany 1 patro, takže obě možnosti by asi prošly. Dodám, že manžel je manuálně zručný a byl by schopný udělat dost práce sám, na ty zásadní věci bychom ale samozřejmě museli mít řemeslníky. Za všechny názory předem děkuji.
Odpovědět
Pro srovnání: právě stavíme dům, patrovou novostavbu 9x11 metrů, na klíč. Cena od firmy v základním nízkoenergetickém standardu by byla 3,6 mil.Kč. My jsme si navymýšleli něco na víc, tak to bude víc.
Odpovědět
@viados Děkuji za komentář.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
@viados Pudorys by byl mozny ukazat a materiály na hrubou stavbu (zdivo, okna, střecha) Kdyztak přes zprávy..děkuji
Odpovědět
@karolinaw Půdorysy a stavba v mém fotoblogu. Materiál ytong, zateplení polystyren, střecha betonová taška. Okna by v základu byla bílá trojskla od Dafe plast. My máme dražší šedá Inoutic.
Odpovědět
dobrý den, s rozpočtem vám moc neporadím ale napadlo mě, zda jste si zjišťovali to, že by ta možnost zbořit a postavit nový na stávajícím místě prošla - většina starších domů nesplňuje současná nařízení - např. vzdálenost od sousedů atd... pokud zboříte vnitřek, necháte obvod - tedy budete rekonstruovat již stávacící stavbu, je to něco jiného, než zbořit a postavit novou. Abyste potom nezjistili, že dům musíte mít o 3 metry užší kvůli nějaké normě...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
přesně tak, pozor na to. My máme starou barabiznu, která je zastavěná 11x5, pozemek máme 14x14 a chtěli jsme zastavit 14x8 (vznikla by řadovka). Protože máme sousedy kretény, tak nám bylo řečeno, že musíme být od jejich baráku 4 metry, takže jsme si akorát uškodili. A vzhledem k tomu, že je to dům ze dřeva, vysypaný škvárou, tak tam nic moc zachovávat nejde, takže dolů bude muset :/ takže pokud to jde, raději bych šla být váma do rekonstrukce. Můžete mít sousedy ok, to jsme si mysleli my, že jsou v pohodě a díky nim se to zdrželo o půl roku...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?