Rozpočet na pletivo - hypotéka

Hezký den, děláme rozpočet pro banku a chceme si nějaké věci navýšit pro jistotu. Nemáme s tím vůbec žádné zkušenosi a tak mě zajímá Váš názor. Chceme klasické pletivo ze všech stran i se stínícím plátnem, výška 2 m. Délka celkem po obvodu 140 m. Zasazená bude jednoduchá branka v tadní části pozemku, brána pletivová vpředu a branka. Materiál orientačně nám v alkulátoru vyšel na 40 tis.. Budeme si to dělat svépomocí. S montáží nám kalkulátor ukázal cca 90 tis.. Myslíte, že projde v rozpočtu položka "Pletivo včetně montáže - 110 tis.". ? Děkuji
Odpovědět
@luci987 Si myslis, ze niekto podrobne skuma kazdu polozku a co vsetko je v nej? ;) Si k plotu pripocitaj aj podhrabove dosky a hned mas 50 tisic naviac.
Odpovědět
@luci987 Nejspíš ano, existuje určitě i dražší pletivo :-). Jen jestli mohu doporučit, nevim jak máte smluvené podmínky vy, ale u nás je to tak, že odhadce odhadle % prostavěnosti a to % vám vyplatí z částky, kterou jste napsali....to znamená, že je "výhodnější" nadsadit částky na začátku výtavby-deska, přípojky, hrubá....nebo i plot, pokud nejprve oplotíte ;-)
Odpovědět
@deto_oesya @bamak No, stavební firma nám to nadhodnotila ten rozpočet pro jistotu. Nicméně banka bude pouštět stejně peníze podle skutečně vynaložených nákladů dle faktur a dle smlouvy o dílo. My si nyní píšeme druhý rozpočet na dodělávky, které nám firma dělat nebude, třeba ČOV, plot, dlažbu v horních pokojích, jednu koupelnu, kuchyňkou linku.. toto odhadce odhadne a pošlou nám peníze přímo na účet.. až to doděláme přijde znovu odhadce a pak například už uvidí, že podhrabové desky nemáme apod. .. Takový postup mi vysvětlila bankéřka..
Odpovědět
@luci987 Tak to máte jiný systém....myslím, že 20 tisíc nikde řešit nebude ;-) , prostě pak řeknete, že jste sehnali levnější :-)
Odpovědět
Nicméně takto si chceme nadhodnotit i ČOVku. S tím, že napíšeme, že cena je včetně vykopových prací a montáže a chtěli bychom napsat částku 120 tis. s tím, že výkopové práci opět uděláme sami. Ptám se možná blbě, ale vůbec netuším do jaké míry až to zkoumají a jak to odhadují. Faktury po nás chtít nebudou.
Odpovědět
@bamak No v podstatě by se jednalo o 70 tis. :D, protože bychom si to dělali sami. Chceme někde našetřit na vybavení. :)
Odpovědět
@luci987 To moc nechápu a na tu "druhou čát" co budete dělat sami nebude chtít faktury za materiál? To nevím, jestli odhadce schválí cca trojnásobek skutečné ceny.
Odpovědět
@bamak No pokud si přece jakože zaplatíme firmu, která nám normálně plot přiveze a namontuje, tak si do rozpočtu napíšu "Pletivo s montáží", ale přitom si to udeláme sami a jelikož nemusíme dokládat faktury, tak by to přece nemusel být problém ne? Ještě je nutno dodat, že ta firma chce za material 40 tis. a montáž cca za 50 tis.. Chápeme se? :)
Odpovědět
@luci987 Chápu, jen je to trochu chaos ;-) část dokládáš ve fakturách, takže ti nedají ani o kačku nevíc a část si můžeš nacenit sama a oni to pak proplatí....je to tak? Potom si myslím, že vám to projde.
Odpovědět
@bamak Jojo přesně tak, dodávku na klíč - pouští peníze banka na základě dodaných faktur a na základě transakci uvedených ve smlouvě o dílo.. a peníze na víc, které půjdou na náš účet - faktury nedokládám. Uf. No je to strašnej proces. Děkuju, to mě uklidnilo. :)
Odpovědět
Co mas za banku? Ked som pred niekolkymi rokmi staval, tak faktury nikoho nezaujimali a banka (CS) pustala tranze na zaklade aktualneho odhadu prestavanosti a nikoho nezaujimalo, ci som nacenil plot na 50 alebo 100 tisic v odhade. Beztak, odhadca ocenoval dom na zaklade projektu pre stavebne rizeni, kde detaily rozpisane aj tak nie su...
Odpovědět
@deto_oesya Máme ČSOB, ale jak jsem psala výše. Máme to rozdělené ve dvou rovinách. Tedy rozpočet na stvabu od firmy skutečný - tyto peníze my vůbec neuvidíme, půjdou rovnou z banky firmě na základě faktur a pak rozpočet na další věci jako plot, čov, kuchyň atd.. - tyto peníze nám půjdou na účet.
Odpovědět
Článek se načítá
@deto_oesya Jak to bude v praxi vypadat se teprve dozvíme, nicméně takto mi to bylo vysvětleno bankéřkou. Ještě tedy říkala at se podíváme kolik stojí domy v okolí a pokud jsou dražší, tak prej dobrý, ale v čem konkrétně "dobrý" už nevím. :D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?