Rozpočet na přízemní dům 4+kk s garáží (cca 170m2)

Profilova fotka
Ahoj, snažím se sestavit orientační rozpočet na přízemní dům 4kk s garáží, 1 koupelna, 1 techn. místnost, zastavěná plocha cca 170m2. Dům bude zděný z porothermu 44 bez zateplení. Chceme se vejít do 2,8mil. svépomocí (bez vybavení nábytkem a venkovních úprav pozemku a plotu). Co říkáte na níže uvedený rozpočet? Mohou být ceny reálné? Vše co půjde si budeme dělat sami, včetně rozvodů a vestavěného nábytku + kuchyně. Firmy budou na: beton, komplet střechu, okna a dveře, revize. Střecha sedlová v kombinaci s rovnou nad garáží. Garáž součástí domu. Pozemek rovina, sítě na/u pozemku (vše do 15m od budoucího domu). Žádné extra technologie (nebude ani tep. čerpadlo ani rekuperace). Zvažujeme jestli krb nebo kamna. základy a zemní práce 200 000 Kč svislé konstrukce 250 000 Kč vodorovné konstrukce, stropy 70 000 Kč konstrukce střechy (vazníky) 150 000 Kč krytina střech (falcovaná, plechová) 150 000 Kč klempířské konstrukce 50 000 Kč ???? Vůbec netuším kolik! úpravy vnitřních povrchů 100 000 Kč úpravy vnějších povrchů 150 000 Kč vnitřní obklady 100 000 Kč dveře a vrata 100 000 Kč okna (+ ext.žaluzie, nebo aspoň příprava na ně) 300 000 Kč povrch podlah (dlažba v celém domě) 100 000 Kč vytápění (podlahové, elektrické) 100 000 Kč elektroinstalace vč. bleskosvodu 50 000 Kč rozvod vody 50 000 Kč rozvod kanalizace 50 000 Kč zdroj/ohřev teplé vody 30 000 Kč vybavení kuchyně (svépomocí + spotřebiče) 120 000 Kč vnitřní hygienická zařízení vč. WC 120 000 Kč komín 50 000 Kč ost. vnitř. vybavení (vestav. skříň, světla, zásuvky) 100 000 Kč jiné (vše na co jsem zapomněla a co teď ještě nevím, že bude potřeba) 150 000 Kč REZERVA (ve výši 10 % z rozpočtu) 254 000 Kč Objekt celkem: 2 794 000 Kč
Odpovědět
Ahojte stavebníci máte zřejmně v plánu bungalov dle výpisu akorát ohledně střešních konstrukcí to máte počítané i z prací?vazníky jsou trohu problém pro montáž sádrokartonu rády ještě pracují po montáže krytiny tu bych ale volil jinou zbyt.dražší varianta záleží zda bude mít střecha jen např.4x nároží nebo tam budou odskoky úžlabí-nároží apod..čím jednodužší tím lepší. ah omluva špatně jsem to dočetl pkud sedlová tak je cena vaše vyšší obvolal bych spíše řemeslníky než vel.firmy samozřejmně pokud možno z doporučením.jinak at se vám daří a přejí nádherný domeček
Odpovědět
@sarkatr Asi plus mínus ano. Pokud nebude složitý terén nebo podloží, tak tu desku dáte možná levněji, zdivo vypadá s věncem tak akorát i když při celém systému (věncovky, roletové překlady apod.) a třeba vyzděných štítech bude trochu dražší. Vazníky by se při sedlovce daly určitě levněji. To topení elektrické by mělo být také levnější, ale nevím, co v tom vše je. nevidím podlahy a zateplení podlahy, stejně tak zateplení stopu. jen k orientaci u té střecjhy, my máme plech ruukki clasic a sedlovou střechu o ploše 160 m2 a včetně okapů a komplet práce to vyšlo na 157.000,-Kč. Ruukki byl celý systém včetně těch okapů 89.500,-kč, asi 15.000,-kč bylo dřevo a zbytek práce. vazníky bez DPH i s pobitými štíty osb deskami 61.000,-kč (bez úložného prostoru). Myslím, že pokud počítáte s takto tvrdou svépomocí a nebudete si vyskakovat v technologiích, tak vám zbyde v tom rozpočtu i na to zařízení domu, plot a okolí.
Odpovědět
Profilova fotka
@r4d3k74 díky za info. Taky si myslím, že bychom se mohli na základech dostat níž, ale zatim čekáme na geologický průzkum, tak pak uvidíme. Se střechou jsi mě potěšil, to jsou mnohem lepší ceny než jsem doufala. Bojim se, že naopak máme podceněné obklady a dlažbu. I když nejspíše to bude oblíbené Rako Cemento, které by se mohlo do rozpočtu vejít. Jo a to zateplení podlah a stropů je přesně ta položka, kterou jsem zapomněla... :-( Vycházela jsem z položek v rozpočtu od banky, divné že tam tohle nemají.
Odpovědět
@sarkatr U těch základů pozor, protože nevíme jestli nemáte složitější terén, tedy větší náklady na výkopové práce, kolik nosných zdí a tedy i základy pod ně, jakou hloubku a šířku základových pásů -spotřeba betonu,kolik řad ztraceného bednění atd. Já mám desku 135m2 a kromě výkopových prací, založení první řady ztraceného bednění a pokládky ležaté kanalizace jsem si vše dělal sám s pomocí rodiny. Dával jsem zde i podrobný rozpočet. beton jsem měl za dobrou cenu a na všechny položky jsem dával poptávky a vybíral nejlepší ceny. I přesto jsem se dostal na 160 000kč. Nikdo nemůže střílet od boku dokud neuvidí projekt.
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím, my kupovali hrubou stavbu takže ty práce před vám neporadím ale třeba pomůžu s těm po. My už finišujem s domem 120 m2 zastavěná plocha a vše nám dělali firmy/řemeslníci. - úpravy vnějších povrchů (schody?, fasáda) - pokud nebudete zateplovat, tak se myslím dostanete pod 150 000 Kč - vnitřní obklady (máme 1 koupelnu-obklady po strop, 1 samostatné WC-obklady do výšky 150 cm a technická místnost-2 zdi do výšky 150 cm) - obklady jen materiál nás stál 47000 Kč - dveře a vrata - patří tam i interiérové i vchodové dveře! - jen za interiérové dáte cca 9000 Kč za kus (včetně klik a kování) + vchodovky + vrata do garáže. 100 000 Kč vám stačit nebude. - okna (+ ext.žaluzie, nebo aspoň příprava na ně) - na ext. žaluzie počítejte cca 10 000 Kč/ ks. Oken nevím kolik máte. Možná sem počítáte i vchodové dveře?? Ale myslím 300 000 Kč je moc. Záleží ovšem kolik ks máte francouzských a jestli budete chtít HS portál (bez prahové). Ty jsou asi 3x dražší než klasika. - zdroj/ohřev teplé vody - budete mít elektrický bojler? Soudím dle elektrického podlahového topení. To nás bojler stál 7000 Kč (Dražice) - vybavení kuchyně (svépomocí + spotřebiče) - My jen za spotřebiče dali 116 tisíc (včetně pračky, sušičky). Je pravda, že jsem volila spíše kvalitu a více funkcí než abych mermomocí tisícovku ušetřila a měla základní funkce. Dost ušetříte pokud koupíte všechny z jednoho obchodu a požádáte o slevu, když od nich budete brát vše. Za kuchyň dáme 100 000 včetně práce (počítám že tak čtvrtina z toho bude za práci). - ost. vnitř. vybavení (vestav. skříň, světla, zásuvky) - přijde mi 100 000 Kč málo. Jen zásuvky vás vyjdou tak na 15000 Kč a světla to stejný. Natož k tomu skříně. Zbytek co jsem neuvedela, by tak mohl být, jak jste psala. Vypadá to že máte hypo od KB podle tohoto seznamu. My měli ten stejný. Pokud se budete chtít zeptat na něco konkrétněji, stačí mi napsat soukromou zprávu ;)
Odpovědět
Ahoj, zrovna stavím bungalov pro svou známou, viz. má stránka. Zastavěná plocha je 181 m2, zákl. deska stála zhruba 300 tis., ale to jsem musel se základy jít do výšky 1 metru kvůli odpadu, materiál na obvodové zdivo Porfix vyšel na cca 150 tis., práce zedníků 54 tis., nyní budeme dělat věnec, takže beton cca 13 tis., je objednaná vazníková konstrukce cena 189 tis., teď na to přijde parozábrana a pobití deskama rošt pro krytinu, to počítám svépomocí. Krytina se počítá rovněž valcovaná. Práci za pokrytí co máte psanou 50 tis. se mi zdá málo dal bych asi 80 tis. Nyní k té cihle, kterou nechcete zateplovat. Má přítelkyně s kterou bydlím kdysi taky stavěla z cihly porotherm 44 cm, říkal jsem budete zateplovat. Nééé to splňuje parametry, dnes se bije do hlavy, že se to nezateplilo. Podlaha dlažba v přízemí, kromě ložnice byla rovněž největší kravina co mohli udělat, je to hrozně studené. Budete muset přitápět už začátkem října, protože dlažba je chladná. My jsme ji z obyváku nakonec vysekali. Rozvod vody se mi zdá přemrštěný a elektriky zase podceněný, už jen za rozvaděč a jističe dáte 8 tis. a kde jsou kabely, elektrické vytápění bych asi nedoporučoval spíše teplovodní podlahové přes elektrokotel. Ohřev teplé vody bojler koupíte do 10 tis., ale nevím co plánujete a co se dveří týče koupíte krásné do 5 tis., nemusí být za 9 tis. jak psala iiilinka, doporučoval bych i z Polska, kde mají širší výběr jak u nás jen výškově jiný rozměr s tím se musí dopředu počítat. Přikládám ještě stránku na ceník řemeslníků, ať si uděláte představu. http://www.cenikyremesel.cz/ Ahoj Milan
Odpovědět
@pepa89 jj, o těch zakládacích poměrech jsem psal. Jinak moje deska 127 m2 na rovině, 2 řady ztraceného bednění, 2 vnitřní pasy,, zedníci jeden den na první řadu ztraceného bednění, beton z betonárky, kanál firma, výkop bagr, jinak vše sám včetně navození štěrku mezi pasy a cena včetně šalungu z XPS 120 mm (12.111,-) celkem 130.000,-Kč.
Odpovědět
Profilova fotka
@iiilinka diky za podrobnější informace. U toho vybavení (int.dveře, kuchyň, vrata, skříně) -přítel se několik let živil výrobou nabytku ze dřeva a lamina, vyuceny je navic zámečník a vystudovany strojař :-D Takže prace vseho druhu :-) Bude si tedy vše výše uvedené vyrábět sám. Ze spotřebičů budeme novou kupovat jen indukci a myčku. Za tu fasadu dekuju, to je zrovna položka, kde jsem doufala, ze se dostaneme níž. Obklady budou asi naknop, ale zase nebudeme obkladat az do stropu.
Odpovědět
Profilova fotka
@milan1965 můžu se zeptat proč není přítelkyně spokojená s cihlou 44? Rozhodujeme se jestli 44 nebo 50. Rozhodli jsme se vykašlat se na hondbu za parametrama atd. I to je jeden z důvodů, proč zateplovat nebudeme. Dlažbu chci v každém případě. Jediná jiná přijatelná varianta pro mě je dřevo, ale to nejde tak dobře dohromady s podlahovym vytapenim jako dlažba a je i dražší. Lino, koberce, marmoleum ani plovoučka mi do domu nesmí. Kombinace pes, kočky a akční dítě = dlažba. Od října topime tak jako tak. Elektrické x teplovodni podlahové vytápění u nás bylo dlouhe rozhodování. Ale zdá se nám nesmyslné ohrivat elektrinou vodu a tou pak vytapet, kdyz muzu vytapet el. napřímo. Líbí se mi i snadnější a rychlejší regulace. Cena těch vašich vazniků se mi zda až dost, je to sedlová střecha? Diky za info!
Odpovědět
Profilova fotka
@r4d3k74 Jak jsem psala, čekáme na průzkum a pak budem chytřejší co se týká základů. Podle sousednich pozemků by neměl byt nějaký vážnější problém, ale samozřejmě můžeme mit smůlu a zrovna na našem pozemku bude nějaká komplikace v podloží a prodraží se to.
Odpovědět
@sarkatr Ahoj, moje má cihlu 44 a já mám na domě cihlu heluz 30 STI + 15 cm polystyren. Rozdíl je v pocitovém teplu. U ní je chladno u mě je cítit teplo. Možná to nebude v cihle, ale v podlaze, ikdyž její skladbu asi máme stejnou, já jsem dával 10 cm EPS + teplovodního hada, ona má toho hada jen v polovině obýváku a v kuchyni, jinak jsou radiátory. V případě Vaší volby podlahového topení, nevím jestli ten elektrický rastr nebo nyní se dělá taková fólie s měděnými proužky mi připadá jako, když hodně frčely přímotopy a pak se každý bil do hlavy, že hodně protopí. U tohoto topení je asi výhoda, že to nabíhá rychleji, ale jakmile se vypne, tak je rychleji v domě zima. Podlahové s vodou stále hřeje. Co se týče podlahovky, tak máme nyní v obýváku plovoučku, kolikrát nám tu běhá pes vlčák a od dcery bordera a není na podlaze od nich ani škrábaneček. Střecha toho domu je valbová a bylo na ni více nabídek a toto je nejlevnější, tesaři se dokonce dostali přes 250 tis. Jinak kluk je projektant a každý rok chodíme do Ostravy na Infothermu o vytápění domu, takže se o to zajímáme, jaké jsou trendy. Doufám, že jsem trochu poradil, ale jak se rozhodnete je Vaše volba. Přeji hodně štěstí.
Odpovědět
@sarkatr Ahoj, našel jsem tu ještě diskuzi o topení, tak Vám to přeposílám. http://www.modrastrecha.cz/forum/tope...
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?