Rozpočet pro banku

Profilova fotka
Ahoj, podělil by se někdo o rozpočet dřevostavby pro banku? Klidně do soukromých zpráv. Děkuji
Odpovědět
Pro banku si můžete vymyslet cokoli.
Odpovědět
Také jsme to řešili, že nám to firma nerozepíše tak, jak to banka chce. A zbytečně se stresovali, když ani jedna strana nechtěla ustoupit a nikdo nám neřekl, že na tom ve skutečnosti nezáleží, že si to můžeme vyplnit sami.
Odpovědět
Jen bych upozornila, že není pravda, že na tom úplně nezáleží... to, co do rozpočtu dáte, musíte mít dokončené k ukončení čerpání hypotéky. Prostě musí být 100% prostavěnost. Takže dát si tam plot, terénní úpravy, pergolu, prostě věci, které se často dělají dodatečně, se nemusí vyplatit. My tam třeba měli fasádní obklad a pak nebyl k sehnání, odhadce trval na tom, že musí být hotov.
Odpovědět
Profilova fotka
@dajvr @hana_k @majak78 z dnešní schůzky v bance mi taky přišlo, že na tom až tak nezáleží. O tom, že musí být 100% prostavěnost k ukončení čerpání hypotéky nemluvili, tak moc děkuji za upozornění.
Odpovědět
Záleží na tom velice. Nám odhadce udělal závěrečný odhad 99,7% dostavěnost, to bylo bankou neuznáno, prože to není 100%, tak dorazil dopis, že máme 3 měsíce čas, jinak pokuta tuším 4% z ceny hypotéky.
Odpovědět
Asi záleží na bance, my můžeme mít k ukončení hypotéky prostavěnost 95%. Rozpočet jsme si udělali sami, odhadce nám jednotlivé položky z rozpočtu označil %, abychom věděli a orientovali se v prostavěnosti. Ještě bych doplnila, že nám odhadce poradil, abychom tam nezapočítavali terasu, plot, bazén atd... s penězma na tyto věci v hypo počítáme, ale místo jednotlivých bodů v rozpočtu jsme je tam "schovali".
Odpovědět
My jsme ve fázi odhadu a terénní úpravy a oplocení prý účtuje fixní částkou a nelze je vyjmout (Modrá pyramida, spadá to pod Komerčku), ale rozpočet jsme udělali od projektanta (odhadný) s tím, že jsme ho upravili, protože se třeba nebude dělat druhá koupelna hned a to je prý OK, musí to jen projít kolaudací. % prostavěnosti nutné k ukončení nám neřekl.
Odpovědět
Nám firma co nám stavěla na klíč doslova řekla, že je to jen nástřel pro banku, že banka po tom nepujde. Bohužel odhadkyně chtěla vidět vše co bylo uvedeno....
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?