Rozpočet RD pro banku

Zdravím, řešíme hypotéku a banka po nás chce orientační rozpočet. Protože se v tom vůbec neorientujeme, tak jsem chtěl poprosit zdejší komunitu. Byl by tady někdo ochotný mi napsat orientační rozpočet na bungalov podle přiloženého půdorysu? Stavět budem na rovném pozemku, přípojky vody a elektriky jsou na hranici pozemku cca 13 metrů. Stavba bude na plovoucí základové desce z VPC cihel 175mm, střecha ze sbíjených vazníků, odpad je do ČOV. Budu rád za všechny příspěvky, díky.
Odpovědět
@31712 řekněte si poradci popřípadě odhadci, který to s vámi projde. jak velký je váš rozpočet?
Odpovědět
jinak podlaha vynilová, měla být asi vinylová. taky záleží na tom jakou máte banku, nekteré chcou vlastní formulář
Odpovědět
Zdravím, obávám se, že takhle to asi nikdo jen tak z fleku nedá. Je potřeba vědět přesně zdící materiály, tašky, omítky, okna (dvojsklo euro je jiná cena než trojsklo v hliníku), použité materiály - umyvadlo může být za tisícovku, ale i designové za 40 tisíc, kuchyň je také rozmezí 60 - xset tisíc..... Na Vašem místě bych si nechala zpracovat položkový rozpočet a ten pak buď nechala nacenit firmu, nebo, eventuelně sednout k internetu a zjistit ceny sám......
Odpovědět
Profilova fotka
@31712 Kdo vám plán vypracoval? Máte nějakou firmu na stavbu? Měla by to i ocenit si myslím ne ta firma. To asi nebudete jen tak si to jednoduše spočítat veškerý materiál a tak. Když na něco zapomenete nebo si to pro změnu nadceníte. Chce to nějakého zkušeného odborníka na to spočítání.
Odpovědět
My jsme tedy o hruby nastrel rozpočtu pro banku pozadali projektanta.. a bez problémů nám ho sepsal.
Odpovědět
Pro banku to zvládnete sám. Oni to nechtějí nějak extra podrobně. Každopádně záleží jestli stavíte svépomocí nebo firma, podle toho to nacenit. Je jasný, že pokud to o milion podcenite, tak vám to banka, respektive odhadce nevezme. My problém neměli, za půl hodky hotovo a formulář jsme měli přímo od banky
Odpovědět
Profilova fotka
Obávám se, že takhle snadno to nepůjde. Pokud vám to neudělá projektant nebo někdo jiný za peníze, musíte si poradit sám. My kupovali hrubou stavbu, takže já rozpočtovala už potom pouze vnitřní stavební práce až po finální kuchyň. Něco jsem měla naceněno od stavební firmy. Ale musím říct, že jsem nad tím seděla dost dlouho. Dala jsem si na tom záležet i kvůli nám, abychom později věděli, kolika peněz se musíme držet a nedošlo např. k tomu, že nebudeme mít na kuchyň a int.dveře, ale přitom peníze z banky vyčerpané všechny. A teď jsem za to ráda a toho času co mě to stálo nelituju. V současné chvíli nám zbývá kuchyň, interiérové dveře a nějaké dodělávky a musím říct, že zatím jsem se trefila přesně. Něco bylo levnější, něco dražší. Jako ženská jsem se na začátku v cenách a pracích vůbec nevyznala, tak jsem googlila, projížděla eshopy, počítala na kalkulačce. Třeba Vám to někdo zpracuje. Jestli ne, čeká Vás to zřejmě taky.
Odpovědět
@31712 Banky, tedy alespoň ta moje, mají vzoreček, který je obestavěný objem x určitá částka a v případě svépomoci z této částky odečtou nějaká procenta, u mě 20 %. To je takový první nástřel, kolik to má asi tak vyjít. Odhadce mi řekl, že už potom nezkoumá položkový rozpočet, že pro něj je důležité, aby ta stavba nebyla podhodnocená. Mě se ten vzoreček zdál nesmyslnej, ale pro ně je prý jednoduchý a nemusí přepočítavat a kontrolovat každou položku.
Odpovědět
@r4d3k74 Kolik byla prosím ta určitá částka?
Odpovědět
@petr13 tak jsem kouknul a musel jsem být na částce obestavěný prostor x 4:300,- až 4:500,-Kč. Když jsem se s odhadcem dohadoval, že obestavěný prostor je skoro stejný u sedlové střechy bez využitého podkroví jako u domu s využitým podkrovím a investice sakra rozdílná, tak říkal, že to pro banku nikdo neřeší, prostě vzoreček a níže to nejde.
Odpovědět
@r4d3k74 Takže defakto bungalov s valbovou střechou 22° a půdorysem 164 m2, by mohl být kolem 2,8 mil, že?
Odpovědět
Profilova fotka
Ja si to orientačně počítám na těchto kalkulačkách: https://www.dek.cz/pobocka-ostrava/ko... Nebo objem obestávěné plochy krát 5 000 Kč/m3 (levnější firma na klíč)
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?