Rozpočet - tak trochu zpackaný

Mám takový dotaz, nechali jsme si udělat rozpočet + slepý rozpočet. Před rozesíláním firmám jsme při nahlédnutí zjistili, že máme v rozpočtu jinou střechu, jiný počet dveří a při dalším bližším zkoumání nám došlo, že rozpočet je na původní projekt, ve kterém jsme ještě pak uděiali změny. Na dotaz architekta - prý dal rozpočtářce projekt dřív a měla ho už ropracovaný. že prý to nevadí......což mě zarazilo, jeliž tak přeci nacenění stavby nemůže sedět. Můj dotaz - co dělat? Posílat rozpočty tak jak jou napsané nebo trvat na opravě? Nehledě k tomu , že náš rozpočet stál přes 8tis ....
Odpovědět
Profilova fotka
Podle mě jste si rozpočet nechali dělat na konkrétní projekt. A detailní rozpočet měl být udělán podle finální verze projektu stejně tak jako prováděcí dokumentace. Za mě bych ho to nechal předělat. Protože on jako odborník je schopen se stavebními firmami dále jednat a věci upřesnit, ale to vy nejste. To co vy nyní pošlete Vám dá informaci jenom to, jestli daná firma je levnější nebo dražší. Ale jakmile jim pošlete projekt tak jim dojde, že jim něco nesedí atd.
Odpovědět
@cathynkas jasne, ze to vadi. Dvere bych presla, ty si stejne nechate nacenit firmou, pripadne lehce prepocitate, ale strecha muze udelat statisicove rozdily.
Odpovědět
@cathynkas Rozhodně nejsem expert na rozpočty a co je obvyklé, ale po zkušenostech se stavebnictvím bych řekl, že ti to nacení, pak si vyberete, pak začnete stavět, a když se rozpočet někde zvedne, hned se začne ta stavební firma otáčet na tom, že tam přece byla jiná střecha, dveře atp. A oni počítali s něčím jiným a vám se bude velmi blbě argumentovat, že to má být jinak.
Odpovědět
a co takhle místo rozpočtu poslat firmám projekt ať řeknou za kolik jsou schopni postavit stavbu podle dokumentace.
Odpovědět
Dobrý den, Já pracuji jako rozpočtář na ŽL, tak se tedy k tomuto vyjádřím. Projektanta dotlačte k tomu aby vám rozpočet přepracoval - není váš problem, že to rozpočtáři zadal moc brzo, při stavbě by jste s tím potom měla veliké problémy (tak jak píšete). Mě osobně se toto také často stává, že udělám rozpočet a pak ho třeba za měsíc ještě přepracovávám....Určitě se ale nenechte odbýt!
Odpovědět
Tak nějak si to myslím i já :-)) díky Vám moc
Odpovědět
@kluzo to je pri vyberu firmy "cesta do pekla" kazda si to spocita po svem, pojmenuje pro svem a ve vysledku nemas co porovnavat. Meli jsme slepy rozpocet, kazda firma si ho trosku poupravila, neco spojili, prejmenovali a my se v tom I s dozorem hrabali nekolik tydnu. Jedni necekali a udelali si podle projektu vlastni vypocet-byli na polovine ceny od ostatnich, pritom jednotkove ceny vyssi :-D. Fakt chaos.
Odpovědět
@bamak takto je to, čeho se právě bojíme, i náš stavební dozor - projektant, co dělal projekt, vypadá, že to má slušně řečeno v paži a my už teď máme hlavu v pejru z toho jeho - vždyť je to jedno, že je ten rozpočet podle jiného projektu! NO to mě teda dostalo....musím říct, že tedy vážně uvažujeme, že ho jako stavební dozor opravdu ne. Pokud by jste někdo věděl o někom schopném - Zlínský kraj, okolí Zlína, budu Vám vděčná za tip. Díky moc
Odpovědět
@cathynkas boze, to je pristup. Takovy dozor fakt ne, Bude tutlat vlastni chyby! My meli dozor ze vsetina, kdybys nesehnala jiny muzu ti dat kontakt-za zeptani nic nedas. My jsme s nim byli spokojeni-odhalil proslaple potrubi, spatne zabetonovane patky, poradil se zakladovkou....
Odpovědět
@cathynkas obecně je pravidlo, že by projektant neměl dělat i dozor na vlastní projekt, protože pak je riziko, že bude "kamuflovat" vlastní chyby a vy jako neodborník to poznáte třeba až po letech užívání. Určitě si sjednejte někoho nezávislého s dobrým doporučením - pokud budete stavět subdodavatelsky nebo na klíč, pak vám to může ušetřit nemalé peníze a hodně nervů. Co se rozpočtu týče, tak pokud není shodný s vašim projektem, tak požadujte buď vrátit peníze nebo přepracovat - předpokládám, že jste si objednali rozpočet na váš projekt a ne na "podobný" projekt, čili není dodržena smlouva a projektant vám prodal něco, co jste si neobjednali = reklamace.
Odpovědět
@bamak jee super. Vsetim je fajn. Muj hral za Vsetin hokej :-) budu radaza kontakt
Odpovědět
Profilova fotka
Taky se nám stalo, že projektant poslal stavbě požadavek na dveře a okna, ty to paslali firmě , která to bude dělat. Udělali předběžnou cenu, my ji odsouhlasili. Přišli zaměřit a ejhle, jedny balkonový dveře navíc. Jenže k tomu se napočítal překlad a k tomu rolety a pak koukáte všichni na sebe nedůvěřivě. Cena je najednou úplně jinde.
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?