Slepý rozpočet, kdo ho dělá a co stojí?

dávala jse,m známemu nějake podklady k nacenění a ještě chtěl k tomu slepý rozpočet.Prý si mám říct projektantovi. =-) ten mi řekl,že ho nedělá,ale muže ho nechat zadat. :-| tak by mě zajímalo co vás stál a jestli je cena rozdílná i v tom jestli je domek patrový nebo přízemní a kolik m2 ?díky x-)
Odpovědět
Profilova fotka
@nanah Ahoj, dělal nám ho rozpočtář, u nás sídlí ve stejném podniku jako náš projektant, taky nám to zadával. Cenu si úplně přesně nepamatuju, ale myslím, že kolem 6000 nebo osm, nejsem si jistá. Máme přízemí a jedno nadzemní patro, zástavba asi 218m2. Tak snad ti to pomůže. U nás se to osvědčilo, protože jsme díky tomu mohli udělat výběrové řízení na firmy, jo a nelekni se, tento rozpočet by měl být nejvyšší nabídka, firmy se musí dostat vždycky o hodně níž ;-)
Odpovědět
@danecka díííky ;-) si piš ,že mi to pomohlo x-) to máte hrad.už jsem si dala poptávku na ten slepý rozpočet.tak uvidím. a ještě jednou děkuju. :-N
Odpovědět
Profilova fotka
@nanah není zač ;-) jsem ráda, že jsem pomohla, no bude trošku větší, ale máme tam všechno co jsme chtěli :-)
Odpovědět
Profilova fotka
my máme rozpočet součástí projektové dokumentace
Odpovědět
@lajlinka78 se máte ,my nee. |-|
Odpovědět
Profilova fotka
@nanah pak jsem ještě rozeslala půdorys a požadavky na jednotlivé stavbení firmy a ty poslali rozpočet..Ve finále jsem si skutečný udělala sama.
Odpovědět
@lajlinka78 MANŽA HO POVAŽUJE ZA ZBYTEČNOST,ALE JÁ BYCH HO BRALA.ALE ASI HO VEZMEM,DOSTALA JSEM NABÍDKU ZA 2000,- TEN PÁN NÁM DĚLÁ JEŠTĚ JINÉ . ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@nanah pokud budete stavět sami, a materiál si zajišťovat považuji to i já za zbytečnost..vše jsem si nechala nacenit a už od začátku objednávám na základě těchto nabídek. Ale je pravda, že ten čas který jsem tomu věnovala a věnuji je k nezaplacení...držím palečky
Odpovědět
Zdravíme, my jsme si ho nechali taky udělat jako součást projektu a zjistili jsme, že to je zbytečné. Materiál si poptáváme sami. Jen litujeme těch vyhozených peněz za slepý rozpočet. Neodpovídá to realitě a ani neodpovídají položky na rozpočtu. Toto jsme zjistili, jakmile jsme to předali stavebníkovi a ten zjistil nesrovnalosti. Za nás s tímto máme špatnou zkušenost.
Odpovědět
my potřebovali k vyřízení hypo. Bohužel jsme ho taky součástí projektu neměli, ale projektantka by ho bývala byla schopná zařídit, za určitý peníz. Nakonec jsme se dohodli a udělali jsme ho s manželem sami asi za 3/4 hodinky. Budeme stavět svépomocí, takže by to byla zbytečnost a bance to takhle stačilo. Nacenili jsme si to do výše, co jsme potřebovali a druhý den byla schválená hypotéka......Když vidím, co to stojí, přijde mi to zbytečné vyhazování korunek.....
Odpovědět
@danecka Můžu se zeptat, jak vysoká částka byla slepý rozpočet a jaká je realita? Hodně by mi to pomohlo. My máme slepý rozpočet součástí projektu, ale jak jsem tu částku viděla, tak jsem se lekla! Ale stavíme svépomocí a taky stále srovnáváme ceny materiálů.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
Profilova fotka
Dobrý den, nechávali jsme si udělat slepý rozpočet, který nám vyšel cca na 3 mil. Včera jsme měli schůzku s pánem ohledně stavby, a ten nám řekl, že máme k tomu připočíst ještě 1,5 mil za práci, což mě teda šokovalo :-( Dům za 4,5 mil opravdu nechce. A to toho nepočítám vybavení a úpravu venkovních ploch.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@meggi14 Ahoj! Ty's asi myslela normální rozpočet, protože slepý rozpočet s výkazem výměr žádný cenový údaj neobsahuje. Ten tam doplňujou firmy, když dělají cenovou nabídku... V rozpočtu jsou uvedeny ceny včetně práce. To mně řekl ten, co dělal rozpočet na dům nám. Nemyslím si, že by to u vás bylo jinak... Tož tak.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?