Stavba domu - ropočet 7mil. - co se dá postavit?

Ahoj všem, plánujeme stavbu domu na rovinatém pozemku s přípojkami, rozpočet plánujeme kolem 7-7.5mil. Za tuto cenu bychom rádi nepodsklepený zděný patrový dům s dvojgaráží, cena od základů po vnitřní vybavení - okna, podlahy (zřejmě dlažba), tepelné čerpadlo, ale bez kuchyně, nábytku atd. Nejsme v tomto vůbec zkušení, kdo víte, máme šanci za tuto cenu dnes postavit zděný dům na klíč s plochou střechou, obytné plochy cca 170m2 + 35m2 garáž (typově podobný jako na přiložené fotce)? Děkuju za jakékoliv případné postřehy či podněty.
Odpovědět
Svepomoci nebo na klic?
Odpovědět
@puhelin na klíč 🙂
Odpovědět
@lowlands Bojim se, ze za 7 milionu nemate pri soucasnych cenach sanci.
Odpovědět
@puhelin Kolik myslíte že bychom tak museli přidat? Děkuju 🙂
Odpovědět
@lowlands To se tezko odhaduje, kdyz se ceny meni z tydne na tyden. Naposledy jsme kupovali jekly na zabradli a oproti lonskemu jaru to byla cena skoro 4nasobna. Neco naopak temer neni k sehnani (ztracene bedneni, nektera plechova krytina), tam cenu ani nezjistite.
Odpovědět
A ja si myslim, ze za 7 milionu to daji. Bez plotu bez chodniku bez zrekultivovane zahrady, no tech 500tis. bych pocital na pripojky, destovku,Čovku. No a samozrejme mit vlastni pozemek.
Odpovědět
Profilova fotka
@lowlands myslím, že minimálně 3 mega navíc, ale ceny se mění velmi rychle, tak třeba se to otočí směrem dolů
Odpovědět
Profilova fotka
@puhelin nejsou už ani cihle.....
Odpovědět
@ozzy77 No potes. O keramickych prekladech vim od souseda. Ale i cihly? To je hrozny. A na objednani treba na jaro? Nebo ani to ne?
Odpovědět
Profilova fotka
@puhelin prej nějakej porotherm či co, ted jsem tu mel zednika, kterej bude v okolí stavet hrubou stavbu a majitel to nekde shanel na 5ti místech aby vůbec mohli začít. Masakr
Odpovědět
Jestli máte pozemek, tak se do částky vejdete. Jestli nemáte ani projekt, tak stejně začnete nejdřív stavět možná za rok . Teď je tedy ideální čas poptat firmy a zjistit na čem jste . Samozřejmě ceny jsou teď scifi. My aktuálně finišujeme s domem 4kk ,do zprávy mohu napsat přibližně na kolik co teď vyšlo, ať máte představu.
Odpovědět
Profilova fotka
Stavěli jsme z VPC kalksandstein a chodí mi od nich maily. Asi před měsícem info, že není problém, cihly mají skladem. Takže asi jak kterej materiál.
Odpovědět
Článek se načítá
Záleží jak budete nároční na interiér (např. jestli obklady budou za 500 nebo za několik tisíc) a na jakou firmu narazíte. S cenou materiálu bych to neviděl tak černě, ale pro některé firmy je to zřejmě příležitost zvednout pořádně ceny, kde pak může argumentovat, že cena oceli je více než dvojnásobná, ale že většina materiálu tak dramaticky nezdražila už pomlčí. Je velká poptávka, tudíž nějaký konkurenční boj moc nefunguje. Věřím, že materiál na hrubou stavbu těchto rozměrů se dá pořídit v dnešních cenách za 1mio.
Odpovědět
@mitoma Dobrý den. Plánujeme od jara 2022 stavět. Mohl byste se prosím se mnou podělit o ceny? Moc by mi to pomohlo. Děkuji.
Odpovědět
@martin_s Neni to jen o materialu. Firmam chybi delnici z vychodu, kteri delali za nizsi peniz, cena se v tom taky promitne.
Odpovědět
Profilova fotka
Stavíme dům v podobném stylu, také dvojgaraz , mame ale věští podlahou plochu. Stavíme na klíč a zatím máme nacenenou hrubou stavbu. Měli jsme finanční představu jako vy, pred 2 roky by to bylo v pohodě ale nyni se do téhle částky nevejdeme. Koncem roku nám firma naceni dokončení tak jsem zvědavá jak to nakonec vyjde.
Odpovědět
Profilova fotka
Teď ještě čtu že rozpočet je bez kuchyně a zřejmě bez venkovních úprav . A velikostne to nakonec asi bude podobné jako my přehlédla jsem že udavate obytnou plochu. Myslím že reálný rozpočet na klíč je v dnešních cenách a rozumné kvalitě kolem 9 mil.
Odpovědět
Ano, dnes cena RD uvedeného typu na klíč je cca 9M. 7-7,5 není asi reálné. Co se týče cihel, tak vím, že porotherm pro letošek již stopnul nové objednávky. Ale heluz asi stále objednat jde...nicméně pokud ještě není projekt, je nějaké odhadování ceny stejně mimo mísu. Než se kopne do země, bude asi všechno zase trochu jinak. Těžko říct, jaký trend nás čeká...
Odpovědět
Moc děkuji všem za reakce. Vůbec nevím, zda je aktuální situace natolik mimořádná, že hrozí, že by se někdy dalo stavět znovu levněji. Každopádně máme lepší představu, že musíme počítat min. s 9M.
Odpovědět
Že by se situace vrátila do normálu je zbožné přání nás všech. Já to bohužel vidím realisticky, že to bude v budoucnu podobné jako teď nebo to bude ještě horší.
Odpovědět
Profilova fotka
Také si myslím že zlevňovat se nebude, jen dostupnost materiálů bude snad normální.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?